Filmele romantice ale lui 2020

de Gloria Sauciuc în 24 Feb 2020
Comedii romantice, iubiri tragice, inspirate din cazuri reale sau adaptări ale unor muzicaluri celebre ori romane clasice

Dragobetele ce se serbează astăzi ne inspiră să trecem în revistă cele mai frumoase povești de dragoste care se vor perinda pe marile ecrane anul acesta. Noi Romeo și Julieta se prefigurează la orizont și, poate, cine știe, unele titluri se vor întimpări în sufletul unora dintre spectatori ca filmul vieții lor.

Iubiri toride, obstacole ce par insurmontabile, trăiri sublime, întâmplări de viaţă, simple, umane sau marcate de tragismul unor evenimente social-politice, istorisite mai mult sau mai puțin sensibil, în funcție de măiestria cineaștilor și actorilor... Iată ce ne așteaptă în 2020.

Emma
rulează pe marile noastre ecrane

Romanul clasic al lui Jane Austen primește o nouă adaptare odată cu această comedie romantică. Filmul urmărește povestea Emmei, o tânără aristocrată care se bagă în viețile celorlalți, facând-o pe-a pețitoarea, totul pentru a uita propria neîmplinire în dragoste. Încearcă să găsească maturizarea și adevărata iubire iar căutările o fac să piardă din vedere că dragostea e chiar sub nasul ei. Clasic!

Matthias et Maxime
rulează pe marile noastre ecrane

Când Matthias și Maxime (interpretat chiar de Xavier Dolan) trebuie să se sărute pentru filmările unui scurtmetraj de amatori, momentul intim declanșează o tensiune între cei doi, care acum sunt nevoiți să se confrunte mai puternic cu propriile dorințe şi cu reacții în lanț, de la întrebări persistente despre propria lor identitate până la modificarea prieteniei dintre cei doi. 

Tuturor băieților: P.S. Te mai iubesc și-acum
To All the Boys: P.S. I Still Love You
se poate urmări pe platforma Netflix

În primul film, lansat pe Netflix în 2018, scrisorile de dragoste secrete ale liceenei Lara Jean ajung să fie trimise fiecăruia dintre cei cinci băieţi pentru care nutrea sentimente, iar viaţa ei o ia razna. În sequel, Lara Jean este în mod oficial iubita lui Peter, așa că totul e perfect, nu? Însă sentimentele se complică odată cu revenirea unei vechi iubiri.

I Still Believe
are premiera pe 10 aprilie

Simpaticul K.J. Apa, protagonistul serialului Netflix Riverdale, deține rolul principal în acest film biografic despre compozitorul american de muzică creștină contemporană Jeremy Camp. Filmul documentează traseul cântărețului, de la momentul în care o cunoaște pe cea care avea să îi devină soție, Melissa Lynn Henning-Camp (jucată de Britt Robertson) până la aflarea tragicei vești că femeia suferă de cancer ovarian. 

Barb and Star Go to Vista Del Mar
are premiera la noi pe 31 iulie

De la echipa care ne-a adus reușita comedie Bridesmaids, avem o promisiune de hohote de râs de la acest film cu Kristen Wiig și Annie Mumolo protagoniste. Cele două sunt, în film, prietene de-o viață. Femeile decid să părăsească micuța localitate în care trăiesc pentru o vacanță de vis în Vista Del Mar. Aici vor avea parte de dragoste, arsuri de soare şi o conspiraţie ca toţi turiştii să fie omorâţi. 

West Side Story
premiera pe marile noastre ecrane pe 18 decembrie

Filmul este o transpunere modernă a celebrei tragedii shakesperiene Romeo şi Julieta, mutată într-un New York în care două bande rivale se înfruntă pe viaţă şi pe moarte. Portoricanii şi americanii se urăsc de moarte, iar găştile lor îşi dispută supremaţia în cartierul de vest. Cand Tony (Ansel Elgort), liderul spiritual al găştii The Jets se îndrăgosteşte de Maria, o frumoasă portoricană din gaşca The Sharks, este clar pentru amândoi că trăiesc o iubire interzisă. Liderii găştilor se înfruntă pentru a stabili odată pentru totdeauna ordinea în cartier.

Happiest Season
premiera în România pe 25 decembrie

Această comedie romantică de vacanţă, cu Kristen Stewart şi Mackenzie Davis protagoniste, este despre o tânără care decide să îşi ceară în căsătorie iubita la petrecerea anuală de Crăciun, în prezenţa familiei. Povestea lor romantică va fi însă bruiată de familia conservatoare a personajului jucat de Davis. 

Marry Me
fără o dată de lansare în România

Jennifer Lopez și Owen Wilson sunt protagoniștii acestei povești despre o cântăreață pop care urmează să se căsătorească cu faimosul ei iubit (Utkarsh Ambudkar), la Madison Square Garden, când află că el o înșală... cu asistenta ei. Pentru a se răzbuna și șterge rușinea, la ceremonie femeia va alege la întâmplare un bărbat din mulțime (Wilson) și se va căsători cu el în locul iubitului bogat.

Ammonite
deocamdată fără o dată de lansare în România

Mary Anning (Kate Winslet), o vânătoare de fosile din secolul XIX, trebuie să colaboreze cu tânăra Charlotte Murchison (Saoirse Ronan). Pe drum, adevărata natură a relației lor iese la iveală.

Exploreaza subiecte similare:

Emma., jane austen, Matthias & Maxime, I Still Believe, K.J. Apa, Xavier Dolan, Kristen Wiig, Britt Robertson, Barb and Star Go to Vista Del Mar, Annie Mumolo, West Side Story, Ansel Elgort, Kristen Stewart, Mackenzie Davis, jennifer lopez, Owen Wilson, Utkarsh Ambudkar, Happiest Season, Kate Winslet, Saoirse Ronan, Ammonite, To All the Boys: P.S. I Still Love You

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells