Filmele lunii noiembrie 2012

de Ştefan Dobroiu în 3 Nov 2012
Filmele lunii noiembrie 2012

Până la Hobbitul: O călătorie neaşteptată şi Viaţa lui Pi, evenimentele cinematografice ale sfârşitului de an, iată ce poţi vedea la cinema în luna decembrie. Schimbăm puţin formula materialelor lunare, pentru a putea vorbi şi de filmele mai puţin importante, dar greu de ignorat din oferta cinematografelor. Află din materialul de mai jos care dintre premiere ni se par mai atractive şi interesante!

Fără a uita de Te iubesc oricum şi Ralph Strică-Tot (poţi afla mai multe despre cele mai atractive premiere ale weekendului 2-4 noiembrie AICI), trebuie să vorbim despre Argo! Filmul lui Ben Affleck ni se pare interesant nu doar pentru că pare a avea cele mai multe şanse să facă impresie la Oscarurile de la anul, ci şi pentru că autorul acestor rânduri s-a întors săptămâna trecută dintr-o excursie în Iran (poţi citi despre aventurile iraniene AICI), iar Argo este o spectaculoasă, captivantă şi amuzantă introducere într-un moment important al istoriei acestei ţări acum atât de controversate.

E posibil să ştii despre ce e vorba: operaţiunea CIA de salvare, într-un mod cu totul insolit, a şase funcţionari ai ambasadei SUA la Teheran, în timpul revoluţiei din 1979. Pe foarte scurt, agenţii CIA se folosesc de un proiect cinematografic fictiv, un SF pe nume Argo, pentru a poza în membrii unei echipe de filmare venite în prospecţie în deşertul iranian, distrăgând astfel atenţia autorităţilor locale de la scopul real al "vizitei". Dacă e să credem comentariile criticilor care au văzut deja filmul, Argo are scris "Oscar" pe el, părând a fi un bilet câştigător pentru Affleck, deja recompensat cu o statuetă pentru scenariul lui Good Will Hunting, scris în colaborare cu Matt Damon.

De la aventurile la Teheran (şi Hollywood) ale lui Ben Affleck ţi-ar putea distrage atenţia Dredd 3D: Ultima judecată, lansat tot pe 9 noiembrie. Noi suntem tare curioşi să vedem acest film care părea să nu aibă nicio şansă (remake la ecranizarea mult hulită din 1995, cu Sylvester Stallone în rolul principal?) în faţa spectatorilor din întreaga lume. Valul de cronici pozitive ne-a luat prin surprindere şi, chiar dacă SF-ul cu Karl Urban în rolul justiţiarului nu a avut parte de succes de casă, efectele speciale şi Lena Headey în rolul negativ, cel al unei traficante de droguri cu imensă putere în Mega-City One, sunt motive suficiente pentru a-i acorda atenţie lui Dredd, mai ales într-o lună cam săracă în acţiune (şi violenţă).

TREBUIE să vorbim şi despre Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II. Filmul bate deja recorduri (fanii s-au grăbit să facă rezervări online pentru primele proiecţii din Statele Unite) şi în curând vom vedea corturi în faţa cinematografelor. Recunoaştem că, deşi Saga Amurg: Zori de Zi - Partea I ni s-a părut unul dintre cele mai proaste filme ale anului trecut, ultimele minute au aruncat o nadă plină de potenţial pentru ultima parte. Am mai spus-o şi o repetăm: nu suntem fanii francizei, dar interesul mondial pentru aventurile Bellei ne fascinează în continuare (pentru că nu ni-l explicăm, probabil), prin urmare o fim prezenţi la premieră. Chiar dacă sunt şanse să nu-ţi placă deloc cronica de după...

Pe 16 noiembrie vine şi Finding Nemo/În căutarea lui Nemo 3D, versiunea convertită a uneia dintre cele mai iubite animaţii din toate timpurile. Dacă ai un copil mic acasă sau dacă îţi place la nebunie filmul lui Andrew Stanton (nouă ne place!) şi ţi-era dor să-l revezi pe marele ecran, nu sta pe gânduri şi vino la cinema. Cinemagia a stat de vorbă cu Daniel McCoy, invitat special Animest şi omul din spatele convertirilor 3D a animaţiilor din portofoliol Pixar, şi acesta ne-a asigurat că noul Finding Nemo arată cât se poate de bine. De-abia aşteptăm să ne convingem şi să revedem povestea despre micul Marlin, pornit în aventura vieţii pentru a-şi regăsi fiul, pe Nemo.

În noiembrie îl poţi revedea pe Jean Dujardin, actorul câştigător de Oscar anul acesta pentru Artistul, într-o comedie ce a provocat scandal în Franţa, Fustangii. Matthew Fox, actorul din LOST, revine pe marele ecran cu un fizic şocant în action-ul Alex Cross, iar comedia recuperează cu ajutorul lui Kevin James, în rolul unui profesor care găseşte soluţii insolite pentru a salva programul de muzică al liceului său. Comedia românească revine în atenţie cu Ho Ho Ho 2, dar pe 23 noiembrie cea mai interesantă premieră pare a fi Atlasul norilor.

Am citit romanul lui David Mitchell şi-ţi putem spune că multitudinea de laude sunt cât se poate de meritate. Şirea că cei doi Wachowski şi Tom Tykwer (al cărui Run, Lola, Run este unul dintre filmele noastre favorite) vor semna o ecranizare nu făcea decât să crească aşteptările, mai ales că imposibil de complicata poveste a lui Mitchell nu părea deloc ecranizabilă. Cronicile nu sunt toate laudative, dar măcar recunosc extraordinara anvergură a producţiei. Faptul că printre actori se numără Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent şi Hugo Weaving, toţi cu măcar un Oscar la activ sau o prezenţă în francize care au făcut istorie, nu va face decât să ajute premiere din 23 noiembrie.

Sfârşitul lunii vine cu Nicolas Cage în action-ul Stolen/Jaf contra cronometru (oare mai poate Cage să ne surprindă cu un film bun?), dar şi cu interesantul dublet Sigourney Weaver-Robert De Niro în thriller-ul Red Lights. Copiii s-ar putea bucura vizionând Cinci eroi de legendă/Rise of the Guardians, o animaţie care din trailer pare mai potrivită celor mici decât adulţilor.

Ce film aştepţi cu nerăbdare în noiembrie?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 3 noiembrie 2012 14:36
Argo
Dredd

Boby95 pe 3 noiembrie 2012 14:49
Sa vedem :-?
Aaa da, TWILIGHT ! :))

Nimicdinceparafi pe 3 noiembrie 2012 15:38
:((
Boby95 pe 3 noiembrie 2012 18:44
Ziceam si eu :P Oricum o sa ma duc sa-l vad. In rest, la celelalte o sa ma uit cand vor aparea variante bune :)
Nimicdinceparafi pe 3 noiembrie 2012 15:47
Atlasul Norilor
Fustangii

Macabru pe 3 noiembrie 2012 16:46
Categoric cel mai mult astept sa apara Argo !! Cat despre cei cu twilight ( sunt sigur ca sunt si amatori de prostii d-astea), go kill yourself !
Bayard pe 3 noiembrie 2012 17:01
Destule de vazut, mai ales Argo si Wreck-it Ralph, dar si Dredd, Alex Cross si chiar si Twilight ca pana la urma e ultimul (sper)
legolas05 pe 3 noiembrie 2012 17:42
Dredd si Atlasul norilor
Razvan600 pe 3 noiembrie 2012 17:54
Twilight si Argo.
yasmine_kiss pe 3 noiembrie 2012 18:24
Twilight...abia astept.!!!..deasemenea si pe celalalte voi merge la cinema sa le vad!!!
Chelbos pe 3 noiembrie 2012 18:32
pareau mult mai usor de citit articolele de tip slide cu poze.
BestDreamer pe 3 noiembrie 2012 19:53
Argo si poate Dredd...
Sayko pe 3 noiembrie 2012 21:46
Cloud Atlas ar fi interesant de vazut in perspectiva celor care au citit cartea ,dar si a celor care sunt curiosi de rezultatul unui scenariu atat de complex.
chrismechris pe 3 noiembrie 2012 22:10
Interesanta luna aceasta, voi avea de unde alege :)
Manusa pe 3 noiembrie 2012 22:44
Filme foarte bune in aceasta luna, avem de unde alege, dar cred ca cele mai bune vor fi Dredd, Twilight, Argo dar si Alex Cross.
victor_neo75 pe 4 noiembrie 2012 02:24
In ordinea importantei ar fi: Argo, Wreck-It Ralph, Dredd, Cloud Atlas si Love Is All You Need. La primul in regia lui Ben Affleck se vorbeste ca are ceva sanse de Oscar (inclusiv pt cel mai bun film), iar la animatia cu tenta de nostalgie a jocurilor din anii '80-'90 (Ralph Strica-Tot) se zvoneste ca are sanse mari la Oscarul pt cea mai buna animatie din 2013.
ionutzoo7 pe 4 noiembrie 2012 02:34
Alex Cross si Argo ma intereseaza.
Mishu25 pe 4 noiembrie 2012 09:42
Cloud Atlas si Argo in primul rand, apoi Dredd si Finding Nemo. Love is all you need e frumos, l-am vazut. Ati uitat de Upside Down, care merita toata atentia
Apache95 pe 4 noiembrie 2012 14:49
Clud atlass...chiar sunt curious cum este.
alex_il_fenomeno pe 4 noiembrie 2012 15:54
foarte multe, avem de unde alege.
smiley3abe pe 4 noiembrie 2012 23:07
Va fi Cloud Atlas lansat in IMAX sau ecran normal?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells