Filmele lunii noiembrie

de Ştefan Dobroiu în 1 Nov 2010
Filmele lunii noiembrie

Cele 30 de zile ale lui noiembrie aduc o avalanşă de posibilităţi în ceea ce priveşte petrecerea timpului în sala de cinema, iar mai jos poţi să afli detalii despre cele mai interesante premiere ale lunii. Sunt atât de multe, încât pe unele le vom trece cu vederea pentru a nu transforma acest text într-unul supărător de lung.

Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I vine la sfârşitul lunii, în format IMAX. Noi la Cinemagia ne-am cam bucurat că noile (şi penultimele) aventuri ale lui Harry nu vor fi văzute 3D, mai ales că ultimele două filme din celebra franciză nu au fost filmate tridimensional. De 3D nu am scăpat, oricum, pentru că Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea II, care se lansează la anul pe 15 iulie, are suficient timp pentru a fi convertit ca lumea, numai bine pentru apogeul bătăliei dintre Harry Potter şi prietenii şi săi şi Voldemort, ajutat de groaznicii săi Devoratori ai Morţii. Ştim deja foarte bine ce călătorie îi aşteaptă pe Harry, Ron şi Hermione în ultimele două filme şi că acestea se anunţă a fi proabil cele mai pline de acţiune de până acum.

Poate că nu ai auzit de Easy A/Păcătoasa, dar această comedie cu liceeni a fost atât de bine primită în Statele Unite (da, inclusiv de către critici!), încât are toate şansele să fie Mean Girls-ul sfârşitului deceniului. După ce a apărut în Zombieland, Emma Stone are parte de un rol principal în această versiune foarte modern ambalată a “Literei stacojii”: pentru a-şi salva un amic de la nepopularul statut de virgin (şi homosexual), Olive se preface că-şi pierde virginitatea cu acesta, ceea ce va duce la ostraticizarea ei de către colegi şi profesori. Fără să se teamă că etichetele puse în liceu nu se mai dezlipesc în veci, Olive face tot posibilul să întoarcă situaţia în favoarea ei, răzbunându-se în acelaşi timp pe o şleahtă de mironosiţe şi punând mâna şi pe un coleg extrem de arătos. Iar pe Emma Stone oricum trebuie s-o ţinem minte: un rol important în următorul Spider-Man (Gwen Stacy) şi rolul principal în drama The Help arată că Stone îşi diversifică tot mai mult partiturile din carieră. Easy A vine pe 12 noiembrie, la bătaie cu... Scott Pilgrim!

Primirea proastă a lui Scott Pilgrim împotriva tuturor (titlu predestinat, nu-i aşa?), aproape trecut cu vederea de publicul american, este cu totul şi cu totul inexplicabilă. Replici savuroase şi o doză generoasă de imprevizibil recomandă filmul lui Edgar Wright drept una dintre cele mai amuzante comedii ale anului. În vizor îl avem pe Scott Pilgrim (Michael Cera, care, da, ar cam trebui să renunţe la rolurile gen Juno sau Superbad), un puşti nevoit să se lupte cu cei şapte foşti iubiţi super ai Ramonei, fata care i-a răpit inima. Delicios de neconvenţional, Scott Pilgrim vs. The World îmbină comedia cu adolescenţi, filmul de dragoste şi filmul cu supereroi într-o avalanşă de gaguri fizice, verbale şi vizuale, unele atât de greu de observat, încât s-ar putea să simţi nevoia să-l revezi pentru a-l savura cum se cuvine.

Trei filme româneşti se pregătesc de lansare luna aceasta pe ecrane. Dacă despre Medalia de onoare sigur ai auzit (premiata revenire a lui Victor Rebengiuc pe marele ecran este obligatorie), Europolis şi Despre alte mame s-ar putea să nu-ţi fi atras atenţia până acum. Despre alte mame este debutul în lungmetraj al regizorilor Mihai Ionescu şi Tiberiu Iordian şi a fost realizat total independent, fără nicio contribuţie a Centrului Naţional al Cinematografiei. Cinci tineri ajung într-o gară pentru a realiza un documentar despre oameni care aşteaptă. Hotărâţi să termine totul într-o singură zi, cei cinci lucrează până târziu în noapte şi, pe măsură ce timpul trece, fiecare este înfluenţat într-un mod diferit de evenimentele din staţie şi de oboseala acumulată.

Europolis, dramă cu accente fantastice, retrasează călătoria Magdalenei (Adriana Trandafir) şi-a fiului ei, Nae (Áron Dimény) la Paris, unde trebuie să recupereze moştenirea lăsată de fratele Magdalenei, pe care toată lumea îl credea mort de o jumătate de secol. Deloc lipsită de peripeţii, călătoria îi dă şansa regizorului debutant Corneliu Gheorghiţă să calce apăsat pe tărâmul fantasticului, o direcţie puţin explorată în filmul românesc recent. Europolis se lansează pe 26, Despre alte mame pe 5, iar Medalia de onoare pe 12 noiembrie.

Stăm bine la capitolul comedie, film românesc, dar nici cu filmul de acţiune nu-i de glumit. Andrenalina o să ţăşnească pe ecran, ajutată din plin de explozii, în Unstoppable/De neoprit, cu premiera pe 12 noiembrie, şi The Next Three Days/3 zile de coşmar, o săptămână mai târziu. Cu siguranţă ai văzut deja trailerul lui Unstoppable, despre doi angajaţi ai căilor ferate americane, interpretaţi de Denzel Washington şi Chris Pine, care trebuie să oprească un tren de marfă fără conducător ce goneşte, în urma unui concurs de împrejurări, spre un tren plin cu copii, cu toate imensele lui vagoane cu combustibili în urmă. Îl ştim pe Denzel Washington şi învăţăm să-l cunoaştem pe Chris Pine, dar ceva ne spune că mărfarul se va opri la un moment dat înainte de a provoca o tragedie, eventual într-o mare de explozii marca Tony Scott.

The Next Three Days reprezintă revenirea altui campion al filmelor de acţiune, Russell Crowe, pe marile ecrane. Să mai precizăm că e regizat de Paul Haggis, scenaristul şi regizorul lui Crash, şi că pare a fi rupt din vâna lui State of Play, thrillerul politic al lui Kevin Macdonald din 2009. Nimic politic în noua aventura a lui Crowe: acesta este John, un profesor universitar a cărui viaţă este dată peste cap când soţia lui, Laura (Elizabeth Banks), este închisă pentru o crimă macabră. Convins de nevinovăţia ei, bărbatul încearcă orice cale legală pentru a o elibera, dar, când Laură dezvoltă tendinţe sinucigaşe, John îşi dă seama că pentru a o salva trebuie să o ajute să evadeze din închisoare.

Amatorii de comedie vor dori să vadă Due Date, comedia lui Todd Philips (Marea mahmureală), cu Robert Downey Jr. şi Zack Galifianakis, în timp ce amatorii de film francez ar putea fi atraşi de Partir, o dramă cu Kristin Scott Thomas. Andy Fickman revine cu Tu, din nou!!, o comedie despre vechi rivalităţi între două foste colege de liceu care nu se suportă nici la ani de zile după terminarea acestuia şi iscă o gâlceavă a la Romeo şi Julieta.

Care ţi se pare cea mai interesantă premieră a lunii?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
neyos pe 1 noiembrie 2010 10:47
due date dupa parerea mea e cel mai interesant
alezz pe 1 noiembrie 2010 11:09
de ce trebuie sa stau eu sa aflu filmele lunii noiembrie citind tot articolul? trebuia frumos cu liniuta - filmul, data, si un mic plot acolo..
- filmul, data ..samd

mirko pe 1 noiembrie 2010 12:24
Dintre toate filmele prezente in lista cred ca cele mai interesante sunt Unstoppeble si Due Date (pe care abia astept sa-l vad)!
victor_neo75 pe 1 noiembrie 2010 12:44
Cele mai interesante ar fi: "Due Date" (un fel de "Planes, Trains & Automobiles" (comedia de aventuri f reusita cu Steve Martin si John Candy din 1987) modern), "Scott Pilgrim vs the World" (de la regizorul lui "Shaun of the Dead" (2004) si savurosul "Hot Fuzz" (2007) - Edgar Wright), desigur "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I" (desi ultimele doua parti mi s-au parut mediocre), "Unstoppable" (cu Denzel Washington si Chris Pine) si Easy A (noul "Mean Girls") !!!
Just Me pe 1 noiembrie 2010 14:26
Dupa mine, cel mai interesant mi se pare Harry Potter, desi nu sunt un fan al lui, consider ca cel mai interesant si asteptat film al lunii noiembrie este Harry Potter.
soft007 pe 1 noiembrie 2010 14:43
am aceeasi parere ca Just Me, Harry Potter va fi revelatia lunii noiembrie
thequeenm pe 1 noiembrie 2010 15:21
Evident ca cel mai asteptat film al lunii este Harry Potter and the Deathly Hallows. Adica...cine nu a auzit de Harry Potter? Unii abia asteapta sa se termine...altii vor sa vada modul in care Yates a regizat filmul, mai ales tinand cont de ultimele doua filme.
Moody pe 1 noiembrie 2010 15:43
Din punctul meu de vedere Partea I din Harry Potter and the Deathly Hallows e ca si cum as fi vazut-o din moment ce am testat jocul cap coada asa ca sunt curios in legatura cu Scott Pilgrim si Easy A. Filmele romanesti nu sunt nici ele de aruncat si eu zic ca merita incurajata si industria filmului romanesc cu o vizita la cinema la filme romanesti.
MissBlossom01 pe 1 noiembrie 2010 15:50
Harry Potter!
moartea_pasiunii pe 1 noiembrie 2010 15:59
si eu spun ca fara dar si poate,prima parte din ultima carte Harry Potter e cea mai interesanta din toate filmele enumerate mai sus.Din ce am vazut din trailer, pare mult mai bun decat ultimele parti si ma determina sa ma duc la cinema sa-l vad plus ca se apropie finalul seriei...Doar am crescut oarecum cu povestile micului vrajitor...
patry16 pe 1 noiembrie 2010 16:00
cel mai mult astept Harry Potter, insa si Easy A pare interesant :)
camy74 pe 1 noiembrie 2010 16:07
DESIGUR CA HARRY POTTER
TynaJitterbug pe 1 noiembrie 2010 16:23
Harry Potter, logic si bineinteles, Due Date cu Robert Downey Jr :->
razvan17 pe 1 noiembrie 2010 16:49
Harry Potter!
Johny bravo pe 1 noiembrie 2010 17:15
Pt. inceput sc. fanilor Harry Potter pt. ce o sa zic, sai F** pe aia care au venit cu ideea regizari lui si a celei care a scris acest C***t ca nu mai scap de el odata in rest toate bune tuturor pace fratilor
kalamity pe 1 noiembrie 2010 18:06
johny esti praf
cetateanu pe 1 noiembrie 2010 18:19
O luna foarte incarcata cu multe filme interesante pe care abia astept sa le vizionez.
Teddy-T pe 1 noiembrie 2010 19:27
HP la sf lunii noiembrie ?? :super :D si duo date si easy A astept :D
noiembrie aduce filme buneee :->

blackpussycat pe 1 noiembrie 2010 21:36
ASTEPT FILME MAI BUNE!!!!SPER SA FIE ASA LUNA NOV :-
Iamsaved pe 1 noiembrie 2010 21:38
Eu una de abia astept sa vad Harry Potter:D
UNu pe 1 noiembrie 2010 22:43
man are dreptate alezz de multe ori vad titluri deastea si imi scrieti ditamai stirile si tot nu vad filmele lunii doar daca citesc tot si sincer nu ma intereseaza tot
scrie dracului filmele lunii noiembrie cu liniuta sau cu 1 2 3 etc.. nu ditamai textul

SoundTrack90 pe 2 noiembrie 2010 08:22
Harry Potter :x:x:x
Mihnea23 pe 2 noiembrie 2010 08:27
Cel mai interesant film al lunii mi se pare Harry Potter, desi este mai mult pentru copii, astept cu nerabdare filmele lunii decembrie > Tron, Little Fockers, etc.
Savannah pe 2 noiembrie 2010 08:55
jonny se putea sa nu se gaseasca cineva care sa nu spuna asa....? daca ne consideri prosti pentru ca ne place harry potter atunci fi tu mai destept si nu mai vorbi asa...pun pariu ca nici macar nu ai citit nici macar un rand din harry potter. nu e vorba numai de un pusti cu puteri e mult mai mult...dar nai cum sa intelegi....
rizea.alex70 pe 2 noiembrie 2010 09:51
Cea mai interesanta premiera a lunii este fara doar si poate,Harry Potter 7.....can't wait....mai sunt 25 de zile...:X:X
septick pe 2 noiembrie 2010 14:32
hai sa n-o mai intoarcem si s-o aburim atata - HP 7 este "bomba" lunii si una dintre "bombele" anului
Mavone pe 2 noiembrie 2010 18:30
lucrul de-a dreptul îmbucurător este faptul că voi putea urmări Scott Pilgrim vs The World pe marele ecran. Mă bucur să văd că deşi a fost "box office flop", va fi adus totuşi şi în cinematografele de la noi.
stefystefy pe 3 noiembrie 2010 18:09
poi eu una sunt superfan harry potter shi cred ca el va fi senzatzia lunii
mirussel pe 3 noiembrie 2010 19:10
___________________The Next Three Days___________________
ABIA ASTEPT NOUL FILM CU RUSSEL CROWE!

EstrellaAzul pe 5 noiembrie 2010 02:39
Abia astept Harry Potter 7 ! Sunt fana de cand eram mica..si cartea 7 e bestiala , cea mai buna din serie .
andytimofte94 pe 5 noiembrie 2010 07:06
cel mai asteptat pentru mine este harry potter ,si doar atat
claucrispop pe 5 noiembrie 2010 11:24
abia astept Harry Potter and the Deathley Hallows
daniel... pe 6 noiembrie 2010 18:53
acest film va fi unul 3d nu cum spune acest site,sunt in uk si aici premierea se va face pe 19 aceasta luna si toate reclamele la film il anunta ca fiind 3d...asa ca se poate ca cei de la cinemagia sa nu fie bine informati
AeroX pe 7 noiembrie 2010 14:36
daniel, tu esti in urma! Se lanseaza doar 2D.
sabinalin pe 8 noiembrie 2010 08:46
Sper sa ajung sa vad toate cele trei filme romanesti. Ma intereseaza in mod deosebit "Medalia de onoare".
hi pe 23 noiembrie 2010 12:46
-cata disperare pentru un film de copii, care in ultimele 2 parti a dezamagit foarte mult,
nu contest valoare carti, pt mine HP e o porcarie...

above pe 25 noiembrie 2010 12:41
Pentru tine HP e o porcarie si film de copii. Cati redusi mintal vor mai comenta pe acest site despre lucruri care nu le pricep(fantasy-ul)? Mai creatura subevoluata, tie ti se pare ca te lauzi cand zici ca HP e o porcarie? Da...sunt disperat cand vad prostovani ca tine care se gasesc sa comenteze despre ceva ce n-au habar.
constanta pe 10 decembrie 2010 22:54
iertata-mi fie preferinta,dar eu astept cu nerabdare sa vad frantuzescul Partir...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells