Filmele lunii martie 2020

de Ştefan Dobroiu în 3 Mar 2020
14 premiere de toate genurile ne aşteaptă pe ecrane în martie

Deşi nu se poate lăuda cu un număr mare de premiere (aproximativ trei pe săptămână), luna martie ar trebui apreciată pentru modul în care promovează filmul de gen, reuşind să strecoare - printre animaţii Pixar şi remake-uri aşteptate şi întrucâtva controversate - filme de acţiune şi comedii. În plus, martie dovedeşte încă o dată că primăvara este noua toamnă a producţiilor româneşti: patru noi filme se lansează pe ecrane. Iată mai jos recomandările noastre.

6 martie
Onward/Tot înainte
Deşi din trailer pare să fure celebra scenă Leap of Faith din filmele Indiana Jones, iar tonul pare să îi satisfacă mai degrabă pe copii în detrimentul adulţilor, Onward este totuşi noul film Disney/Pixar şi cu siguranţă se va bucura de întreaga atenţie a familiilor în primul weekend al lunii. Pe noi ne-a atras în special mesajul din spatele aventurii a doi fraţi care vor să-şi readucă la viaţă, cu ajutorul magiei, tatăl decedat: într-o lume dominată de consumerism şi materialism, fantezia şi altruismul sunt mai mult decât importante.

Tot pe 6 martie vedem filmul românesc Urma, un rar film poliţist realizat la noi în ţară, şi greu încadrabilul Little Joe, care i-a adus actriţei Emily Beecham (principalul motiv pentru care noi ne-am uitat la toate cele trei sezoane din Into the Badlands) trofeul de interpretare la Cannes 2019.

13 martie
Bloodshot
Un film cu Vin Diesel făcând prăpăd în jur? Este clar că Bloodshot va urca pe prima poziţie în topul încasărilor în săptămâna lansării! Noi îl aşteptăm pentru efectele speciale (un protagonist ajutat în luptă de nanotehnologie este foarte ofertant din punct de vedere vizual, iar asta vedem încă din trailer), pentru scoţianul Sam Heughan, care obţine roluri tot mai mari în filmele de la Hollywood după ce a devenit celebru datorită serialului Outlander şi pentru modul cum povestea discută concepte precum controlul unei alte persoane sau motivaţia pentru a ucide.

Ivana cea Groaznică, noul film al regizoarei Ivana Mladenovic se lansează tot pe 13 martie şi tot acum vedem Lassie Come Home/Lassie se întoarce acasă, un film care categoric nu are nevoie de nicio prezentare.

20 martie
Iată weekend-ul când ne e imposibil să prevestim campionul încasărilor. Avem pe de o parte o combinaţie gustată la Hollywood (matahală + fetiţă) în My Spy/Profu' de spionaj, în care Dave Bautista se ia din nou la trântă cu comedia, iar pe de altă parte continuarea A Quiet Place: Part II/Fără zgomot 2, care sperăm măcar să se apropie de eficienţa filmului original. Noi o să le vedem categoric pe amândouă, dar nu putem spune acelaşi lucru despre Downhill/Avalanşă-n mariaj, remake american după lăudatul film norvegian Force Majeure, unul dintre cel mai bine primite filme ale lui 2014. Oare când o să-şi dea lumea seama că Will Ferrell este unul dintre cei mai supraevaluaţi actori de la Hollywood?

27 martie
Mulan
Timp de multe decenii Disney a fost un portrapel al antifeminismului, apogeul fiind probabil atins cu Mica sirenă, acel film cu o eroină care acceptă un handicap major doar ca să se mărite. De-a lungul avalanşei sale de remake-uri live action, compania a insistat să-şi ajusteze poziţia în ton cu familia tradiţională şi nu există alt film cu mai mare potenţial decât Mulan pentru o schimbare mai semnificativă. Noi ne bucurăm şi pentru că nu am văzut animaţia din 1998, prin urmare nu o să ştim în orice moment ce se întâmplă...

În ultimul weekend al lunii mai vedem 5 minute, filmul lui Dan Chişu ce porneşte de la mult discutata oprire în 2013 a proiecţiei unei drame LGBT de către adepţii Noii Drepte. Mai vedem una dintre cele emoţionante drame britanice ale ultimilor ani, Sorry We Missed You, povestea vieţii unui ren din Laponia în Aïlo: Une odyssée en Laponie/Ailo - Aventuri în Laponia şi filmul românesc Zăpadă, ceai și dragoste, cu umor şi miză similare succeselor recente 5Gang şi Miami Bici.

Ce filme vei vedea luna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Mulan, Onward, A Quiet Place: Part II, My Spy, Downhill, Bloodshot , Urma, Ivana cea Groaznică, 5 minute, Zăpadă ceai și dragoste, Little Joe, Emily Beecham, Into the Badlands, Vin Diesel, Sam Heughan, Lassie Come Home, Will Ferrell, Force Majeure, Dave Bautista, Sorry We Missed You

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
sabinalin pe 3 martie 2020 11:32
Slaba recolta luna asta. Ne pregatim de aprilie cand soseste Bond, James Bond... Cel mai interesant film din punctul meu de vedere e "Urma" chiar daca am putine sanse sa-l vizionez acum la premiera.
Phantom_sub pe 11 martie 2020 20:26
Nu știu dacă se mai lansează ceva luna asta în România, având în vedere restricțiile până pe 31 martie. Cel puțin la mine în oraș s-au închis 2 săli de teatru și o sală de cinema.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells