Filmele lunii martie 2016

de Ştefan Dobroiu în 1 Mar 2016
19 premiere ne aşteaptă pe marile ecrane în următoarele weekend-uri

Poate că vine primăvara, dar martie are încă amorţeala iernii în ceea ce priveşte premierele din cinema. Numărul este mare, cam de cinci pe săptămână, dar de-abia la sfârşitul lunii vom vedea mega-blockbusterul destinat să deschidă sezonul supereroilor şi al filmelor de anvergură. Luna compensează cu două dintre cele mai aşteptate animaţii ale anului. Iată mai jos recomandările noastre cu privire la premierele lunii.

4 martie
Zootopia/Zootropolis
Aproape 30 de cronici au fost publicate până acum pe rottentomatoes.com şi acestea sunt în totalitate pozitive, ceea ce ne confirmă bănuiala de la începutul anului că Zootopia ar putea fi o surpriză plăcută a primăverii. În oraşul Zootopia, unde animalele trăiesc în pace, se leagă un improbabil parteneriat între iepuroaica poliţistă Judy (Ginnifer Goodwin) şi vulpoiul cam certat cu legea Nick (Jason Bateman). Judy vrea să devină cea mai apreciată poliţistă din oraş, dar curând îşi va da seama că va avea mult de muncă pentru a-şi impresiona colegii, impozanţi rinoceri şi hipopotami. Cazul unei vidre dispărute îi va da lui Judy o şansă la celebritate. Din distribuţia animaţiei mai fac parte Shakira (în rol de gazelă), Idris Elba şi J.K. Simmons.

Tot pe 4 îl reîntâlnim pe Sacha Baron Cohen în rolul fratelui tembel al unui agent secret în The Brothers Grimsby/Grimsby, dar şi A Bigger Splash: Pasiuni Periculoase, care a concurat în competiţia festivalului de la Veneţia. Filmul româno-elveţian Miracolul din Tekir, despre o tânără (Dorotheea Petre) care vindecă locuitorii unui sat cu ajutorul nămolului din zonă, se lansează tot în primul weekend al lunii. Tot atunci poate fi văzut documentarul Hand Gestures/Mâini. Gesturi. Artă, despre crearea sculpturilor lui Velasco Vitali.  

11 martie
Seria Divergent: Allegiant
O serie pe care noi am pierdut-o "pe drum", Divergent ne-a prezentat-o în partea anterioară pe Naomi Watts, iar premiera din 11 martie plusează cu Jeff Daniels, într-un rol ce va fi păstrat şi pentru Ascendant, ultima parte a seriei pregătită pentru iunie 2017. Sequelul măreşte harta Divergent şi îi face pe eroii Tris (Shailene Woodley) şi Four (Theo James) să iasă din Chicago, explorând noi zone din popularul univers distopic. Filmul va fi adus şi pe ecranul IMAX.

Filmul de acţiune Triple 9: Codul străzii cu super-distribuţie (Casey Affleck, Chiwetel Ejiofor, Anthony Mackie, Aaron Paul, Woody Harrelson, Kate Winslet, Teresa Palmer şi Gal Gadot) şi despre un jaf imposibil se lansează tot pe 11, ca şi filmul de epocă indian Bajirao Mastani/Glorie și iubire, despre o celebră poveste de dragoste a unui mare războinic din secolul 19. De la lansarea sa globală, a devenit unul din filmele indiene cu cele mai mari încasări din istorie. În acel weekend mai putem vedea Son of Saul/Fiul lui Saul, care duminică noaptea a câştigat Oscarul pentru Cel mai bun film străin, şi comedia franceză Pattaya.

18 martie
Kung Fu Panda 3
Rotofeiul şi mâncăciosul Po este fără îndoială starul weekend-ului. Primită bine de critici, animaţia are o premisă cel puţin interesantă: după ce îl întâlneşte pe tatăl său (Bryan Cranston), Po ajunge într-un sanctuar al urşilor panda, unde are parte de provocări din cele mai neaşteptate, inclusiv atenţiile lui Mei Mei (Kate Hudson), disperată să-i devină soţie. În acelaşi timp, Kai, un spirit străvechi, începe să terorizeze China, furând puterile maeştrilor kung fu. Ai ghicit: numai Po va putea salva situaţia, dar pentru asta va avea nevoie de ajutorul noii sale familii, ai cărei membri neîndemânatici vor avea nevoie de un antrenament ieşit din comun pentru a face faţă periculosului antagonist.

Filmul London Has Fallen/Cod roşu la Londra ni-l arată din nou pe Gerard Butler în rolul agentului Mike Banning, hotărât să-l apere cu preţul vieţii pe preşedintele SUA Benjamin Asher (Aaron Eckhart), aflat în vizită la Londra. Momentum: Urmărire disperată ne-o arată pe Olga Kurylenko în rolul unei experte în jefuit bănci care are parte de o ultimă lovitură mai complicată decât credea. Mai vedem filmul românesc premiat la Berlin Ilegitim, scandalosul film de la Cannes Love, dar şi filmul islandez Fúsi/Un munte de virginitate.

25 martie
Batman V Superman: Dawn of Justice/Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii
Este filmul care dă tonul blockbusterelor anului, lansat la noi şi în format IMAX. Prima întâlnire cu Wonder Woman şi promisiunea unor confruntări spectaculoase între cei mai populari supereroi DC, iată docă uă dintre principalele argumente pentru a vedea epopeea supereroică imaginată de Zack Snyder. Povestea are bătaie lungă în universul cinematografic DC, pentru că oferă premisele formării echipei Justice League şi va prezenta supereroi de văzut în filme lansate până în 2020.

Cu greu îi poţi ţine piept duo-ului Batman-Superman, prin urmare ultimul weekend-al lunii vine doar cu filme de o factură cu totul diferită: Le dernier loup/Wolf Totem, despre un tânăr chinez care trăieşte cu nomazi mongoli pentru a-i educa, dar şi Der 7bte Zwerg/Al şaptelea pitic, o animaţie destinată celor mai mici spectatori.

Ce filme vei vedea luna aceasta la cinema

Exploreaza subiecte similare:

Zootopia, The Brothers Grimsby, The Miracle of Tekir, A Bigger Splash, Hand Gestures, The Divergent Series: Allegiant, Triple 9, Bajirao Mastani, Son of Saul, Pattaya, Kung Fu Panda 3, London Has Fallen, Momentum, Ilegitim, Love, Fúsi, Batman V Superman: Dawn of Justice, Le dernier loup, Der 7bte Zwerg

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 1 martie 2016 18:04
Triple 9 , Batman v Superman , London Has Fallen si Momentum .
fendal pe 1 martie 2016 18:20
Batman v Superman , London Has Fallen , cam astea vreau s ale vad in cinema
catasmile17 pe 1 martie 2016 19:34
BVS ftw!
danny987 pe 1 martie 2016 22:19
Doar BvS..
bogyvaly pe 2 martie 2016 09:59
London Has Fallen si Batman V Superman: Dawn of Justice.
spartacus pe 2 martie 2016 10:36
Da, vom avea o luna in care vom avea ce vedea. Personal, astept cu nerabdare infruntarea dintre Superman si Batman, evident, apoi ”London has fallen” si ”Triple 9: Codul străzii”, ultimul anuntandu-se un super film de actiune, cu o distributie de exceptie. Salile de cinema din tara vor avea un final de luna excelent cu ”BvS”...
bogyvaly pe 2 martie 2016 15:02
Cu un rating de "C+" CinemaScore, nu cred ca merita sa te agiti pentru Triple 9 ;)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells