Filmele lunii iulie 2017

de Ştefan Dobroiu în 3 Iul 2017
Zece premiere în următoarele patru weekend-uri

Este luna cea mai săracă în premiere a anului: doar zece filme noi se lansează pe ecrane în următoarele patru weekend-uri, subliniind mai apăsat ca niciodată că blockbusterul este rege. Nu lipsesc, totuşi, filmele de gen, dar şi câteva producţii europene lansate în festivaluri importante. Iată mai jos recomandările noastre.

7 iulie
Spider-Man: Homecoming/Omul-Păianjen: Întoarcerea acasă
Reprimit în grupul cinematografic al supereroilor Marvel, Peter Parker devine Spider-Man pentru a treia oară în istoria recentă, de această dată interpretat de britanicul Tom Holland. Cronicile au apărut deja şi sunt mai mult decât entuziaste, salutând prospeţimea reîntâlnirii cu Spidey, umorul, dar şi faptul că filmul nu este deturnat de Marvel pentru a fi folosit ca o nouă cărămidă în tot mai popularul său univers cinematografic. Provocările vieţii de liceu, sentimentele pentru o frumoasă colegă şi prietenia cu Tony Stark (Robert Downey Jr.) sunt constantele vieţii lui Peter, care îşi va vedea viaţa dată peste cap când în peisaj apare antagonistul Vulture (Michael Keaton). Acesta îl va face pe Peter să înţeleagă că a fi supererou nu înseamnă doar a avea puteri ieşite din comun şi a purta un costum.

În primul weekend al lunii mai vedem Afterimage/Imaginea de apoi, ultimul film al lui  Andrzej Wajda, dar şi comedia The House/Operaţiunea "Cazinoul", despre doi soţi (Will Ferrell, Amy Poehler) care îşi deschid cazinou ilegal în casă pentru a strânge bani de colegiu pentru fiica lor Alex.

14 iulie
War for the Planet of the Apes/Planeta Maimuţelor: Războiul
Faptul că ştim cu toţii cum se termină războiul titular (asta dacă franciza respectă premisa din SF-ul francezului Pierre Boulle La Planète des Singes) nu ar trebui să fie un impediment pentru a ne bucura de finalul noii trilogii Planeta Maimuţelor, cu cimpanzeul Caesar interpretat de acelaşi Andy Serkis. Iar faptul că dezlănţuitul Colonel, antagonistul jucat de Woody Harrelson, spune la un moment dat că "pentru a salva umanitatea trebuie să renunţăm la umanitate" subliniază clar că ambele rase sunt gata de orice pentru a învinge. Întâmpinat cu entuziasm de cronicile care îi laudă combinaţia fericită de spectaculos şi relevanţă, War for the Planet of the Apes are toate şansele să devină unul dintre cele mai îmbucurătoare filme ale verii.

Din 14 iulie mai vedem Fantastic Journey to Oz/Fantastica aventură din Oz, una dintre animaţiile pentru copii pe care ruşii le produc în ultima vreme pe bandă rulantă.

21 iulie
Dunkirk
Unul din extrem de puţinii regizori de la Hollywood care pot convinge marile studiouri să investească sute de milioane de dolari în filme originale, Christopher Nolan ne oferă din 21 iulie un film de război inspirat de unul dintre cele mai cutremurătoare episoade din Al Doilea Război Mondial, evacuarea de la Dunkerque. Cu sute de mii de soldaţi ai forţelor aliate transformaţi în ţinte vii pentru ofensiva germană pe vestita plajă franceză, comandanţii britanici, francezi, canadieni şi belgieni au extrem de puţin timp la dispoziţie să pună în aplicare Operaţiunea Dynamo. Nolan acoperă evenimentele din trei perspective, din aer, de pe mare şi de pe uscat. Chiar dacă din distribuţie nu lipsesc actorii cunoscuţi (Tom Hardy, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Mark Rylance), rolurile principale sunt interpretate de feţe extrem de proaspete, precum britanicul Fionn Whitehead şi scoţianul Jack Lowden.

Tot acum vedem Valerian and the City of a Thousand Planets/Valerian şi orașul celor o mie de planete, cel mai recent blockbuster semnat Luc Besson şi deja intrat în Cartea recordurilor ca cea mai scumpă producţie franceză din toate timpurile. Acţiunea are loc în secolul 28, când Valerian (Dane DeHaan) şi partenera sa Laureline (Cara Delevingne) trebuie să salveze Oraşul celor o mie de planete de o forţă întunecată.

28 iulie
Luna se termină mai puţin spectaculos decât ne-ar fi obişnuit primele trei weekend-uri, cu premiera unui nou horror din longeviva serie Amityville, Amityville: The Awakening/Amityville: Trezirea la viaţă. Mai vedem animaţia Bigfoot Junior, în care un puşti descoperă că este fiul legendarului Bigfoot, dar şi dramedia franceză Sage femme, cu celebra Catherine Deneuve într-un rol principal.

Ce filme vei vedea luna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Dunkirk, Spider-Man: Homecoming, Valérian and the City of a Thousand Planets, War for the Planet of the Apes, The House, Afterimage, Fantastic Journey to Oz, The Son of Bigfoot, Amityville: The Awakening, Sage femme

Alte știri din cinema

Cum a depăşit James Cameron provocările filmărilor sub apă din sequel-urile Avatar

„Practic, dacă la problema pe care o ai adaugi apa, aceasta devine de zece ori mai grea”, a spus cineastul despre neobişnuitele filmări motion-capture realizate

Teaser-trailer-ul lui The Incredibles 2 are cele mai multe vizualizări din istorie

Animaţia se lansează la noi pe 27 iulie 2018

Filmul biografic Rodin: sculptorul, ca un faun bătrân, seducător şi uşor excentric

Personajul este decupat cu o aureolă luminoasă pe un contur întunecat - însă mai frecvent evoluează între tonuri de bej

Jason Momoa explică de ce unele scene cu Aquaman din Justice League au fost eliminate

„S-ar fi putut face două filme", a spus actorul, referindu-se la materialul filmat

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 3 iulie 2017 19:48
Pai se mai fac si altfel de filme in afara de mizeriile astea de blockbustere?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells