Filmele lunii februarie 2020

de Ştefan Dobroiu în 4 Feb 2020
15 premiere ne aşteaptă în următoarele patru weekend-uri pe ecrane

Februarie îşi consolidează statutul de lună-tampon între blockbusterele de sfârşit de an şi primăvara cinematografică dominată de producţii de anvergură. Anul acesta avem doar 15 filme, cele mai multe dintre ele de gen. Dacă în alte perioade ne este foarte uşor să identificăm ce titlu va ocupa prima poziţie în topul încasărilor săptămânii lansării, în februarie este aproape imposibil să facem acest lucru, cu excepţia primului weekend. Iată mai jos recomandările noastre.

7 februarie
Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn/Păsări de pradă și fantastica Harley Quinn
În 2016 studiourile Warner încercau să energizeze francizele lor cu supereroi DC aducându-i în prim-plan pe villain-ii din benzile desenate în filmul Suicide Squad. Părerea unanimă a fost că, în ciuda defectelor acestui film adesea inegal şi pueril, Margot Robbie a fost foarte bună în rolul lui Harley Quinn. O revedem, deci, pe actriţă făcând prăpăd şi în această premieră în care eroina conduce o trupă de personaje feminine într-un război total cu villain-ul Black Mask (Ewan McGregor). Scris de Christina Hodson şi regizat de Cathy Yan, filmul are toate şansele să adopte o interesantă şi categorică poziţie feministă.

Pe lângă Balanța lui Lucian Pintilie, clasic relansat în versiune restaurată digital 4K, weekend-ul se mai laudă cu Little Women/Fiicele doctorului March, film nominalizat la şase categorii Oscar. Mai vedem producţia maghiară Drakulics elvtárs/Tovarășul Draculici şi animaţia Latte & the Magic Waterstone/Latte și cristalul fermecat.

14 februarie
Doar trei filme se lansează pe 14 februarie şi, surprinzător, doar unul are vreo cât de mică legătură cu dragostea. Fantasy Island/Insula fanteziilor, un horror accente SF despre mai multe cupluri care câştigă un loc pe o insulă unde fanteziile lor pot deveni realitate. Desigur, ni se spune încă din trailer că "insula nu este deloc ceea ce crezi". Dar noi aşteptăm mai degrabă noul film al lui Clint Eastwood, Cazul lui Richard Jewell, despre poliţistul care a găsit o bombă la Jocurile Olimpice din Atlanta din 1996, alertând apoi autorităţile şi implicit salvând vieţi, pentru a fi acuzat ulterior că chiar el ar fi pus bomba. Tot acum vedem, Emma, o nouă ecranizare britanică după popularul roman al lui Jane Austen

21 februarie
Weekend-ul acesta bătălia se dă în filmul pentru copii Sonic the Hedgehog, cu Jim Carrey în rolul negativ, şi comedia românească Miami Bici. După succesul comercial al lui 5Gang, popularitatea comediilor independente nu mai poate fi contestată. În Miami Bici Matei Dima şi Codin Maticiuc interpretează doi tineri cu bani puţini şi minte şi mai puţină care ţin morţiş să facă avere la Miami. Doar că anturajul şi scenariul insistă să-i bage în belele.

Tipografic Majuscul, despre adolescentul Mugur Călinescu, arestat în 1981 după ce a scris pe ziduri mesaje anticomuniste, se lansează în România imediat după debutul în selecţia festivalului de la Berlin. Tot acum vedem un alt film de festival, Il traditore/The Traitor, despre Tommaso Buscetta, primul informator din interiorul mafiei siciliene în anii '80.

28 februarie
La 20 de ani după ce Kavin Bacon juca rolul titular în filmul regizat de Paul Verhoeven, avem parte de remake-ul The Invisible Man/Omul invizibil, cu Elisabeth Moss în rolul eroinei chinuite de maleficul personaj titular. Îl mai vedem pe Harisson Ford în Chemarea străbunilor, o nouă ecranizare după romanul lui Jack London, dar prima în care câinele Buck este animat fotorealist pe calculator. Documentarul colectiv, despre investigaţia care a scos la iveală corupţia extremă din spitalele din România, se lansează tot acum, după premiera mondială de la festivalul de la Veneţia şi o selecţie la Sundance în ianuarie. Mai vedem comedia franceză 10 jours sans maman/10 zile fără mama.

Ce filme vei vedea în februarie la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

colectiv, Little Women, Sonic the Hedgehog, Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn, Balanţa, Suicide Squad, Latte & the Magic Waterstone, Drakulics elvtárs, Fantasy Island, Richard Jewell, Miami Bici, Tipografic Majuscul, Il traditore, Emma, 10 jours sans maman, The Invisible Man, The Call of the Wild

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 5 februarie 2020 15:41
Deşi am văzut toate filmele DC până acum, voi sări Bird Of Prey. Luna asta mă duc la Sonic şi Omul Invizibil.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells