Filmele lunii februarie 2018

de Ştefan Dobroiu în 3 Feb 2018
17 producţii se lansează pe ecrane în următoarele patru weekend-uri

Este luna când recuperăm câteva din filmele nominalizate la Oscar pentru a fi gata să facem pronosticuri în noaptea dintre 4 şi 5 martie, când are loc cea de-a 90-a gală a vestitelor premii. Este şi luna când spectatoarele vor atinge punctul culminant (hei, doar cităm din campania de promovare a premierei Cincizeci de umbre descătuşate), în timp ce partenerii lor beau o bere (dacă au cât de mică putere în cuplu) undeva departe sau suferă în tăcere alături. Reîntâlnim în februarie şi unul dintre cei mai iubiţi supereroi Marvel, într-un film care se bucură deja de cronici pozitive. Iată mai jos recomandări cu privire la premierele lunii.

2 februarie
Despre cele şase filme lansate în primul weekend al lunii am vorbit pe larg aici.

9 februarie
Fifty Shades Freed/Cincizeci de umbre descătuşate
Uneori, criticul de film are antipatii categorice. A fost nevoie doar de o singură vizionare a trailerului primei ecranizări a trilogiei pentru a promite că niciun minut nu va fi pierdut cu vizionarea acestor filme despre care ştim totul fără a le fi văzut. La fel stă situaţia cu acest articol: dacă vrei să vezi ce mai fac Christian Grey şi Anastasia Steele nu ai nevoie de o "recomandare" Cinemagia. Dacă nu vrei, ce rost are să mai scriem despre film?

Call Me by Your Name/Strigă-mă pe numele tău
Dacă vrei să vezi o poveste de dragoste de Ziua îndrăgostiţilor, mai bine intri la cinema la acest film al italianului Luca Guadagnino. Da, este o poveste de dragoste gay, dar aproximează ineluctabilul sentiment de o mie de ori mai bine decât orice ar face Jamie Dornan şi Dakota Johnson pe ecran. Cu patru nominalizări la Oscar, inclusiv la categoria Cel mai bun film, Call Me By Your Name este unul dintre cele mai romantice filme văzute în ultimii ani la cinema, cu un mesaj categoric: iubeşte, indiferent către cine îţi îndrepţi sentimentele. Citeşte sinopsisul la pagina filmului.

16 februarie
Black Panther/Pantera neagră
Am scris în aprilie anul trecut despre motivele pentru care Black Panther ar putea fi revoluţionar pentru Universul Cinematografic Marvel, iar reacţiile de la recentele proiecţii cu publicul par să sugereze că filmul nu a înşelat aşteptările. Îl vedem pe T'Challa (Chadwick Boseman) preluând conducerea regatului african Wakanda şi înfruntând pericole atât din exteriorul ţării, cât şi din interior. "Cel mai politic film Marvel", "cel mai plin de suflet film Marvel" şi "James Bond-ul MCU" sunt descrieri care nu pot face altceva decât să ne crească aşteptările, ca şi zvonul că în acest film Marvel vom întâlni şi ultimul Giuvaer al Infinitului, a cărui putere va fi folosită de Thanos pentru a prelua controlul asupra întregului univers în Avengers: Infinity War (27 aprilie).

În al treilea weekend al lunii mai vedem animaţia stop-motion Early Man, în care un trib preistoric ce-şi duce existenţa într-o vale ferită de primejdii trebuie să înfrunte un inamic ale cărui arme extraordinare marchează începutul epocii bronzului. Tot acum se lansează Phantom Thread/Firul fantomă, recomandat de şase nominalizări la Oscar şi colaborarea dintre regizorul Paul Thomas Anderson şi actorul Daniel Day-Lewis. Şi horror-ul Winchester se poate lăuda cu un câştigător de Oscar pe afiş: Helen Mirren.

23 februarie
Este weekend-ul când ne lămurim dacă The Shape of Water/Forma apei, fantezia lui Guillermo del Toro, chiar merită cele 13 nominalizări la Oscar, dar şi când îi vedem pe doi dintre cei mai titraţi actori de la Hollywood, Meryl Streep şi Tom Hanks, pentru prima oară împreună pe marele ecran în drama jurnalistică regizată de Steven Spielberg The Post: Secretele Pentagonului.

Tot acum vedem Every Day/Zi după zi, o dramă romantică despre o adolescentă care se îndrăgosteşte de o entitate ce ocupă, în fiecare zi, un alt corp. Se mai lansează apreciatul film Paterson, în regia lui Jim Jarmusch, şi drama franceză Un beau soleil intérieur/Lumina dinăuntru, cu Juliette Binoche.

Ce filme nu vei rata luna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Fifty Shades Freed, Black Panther, Call Me by Your Name, Early Man, Winchester, Phantom Thread, The Shape of Water , The Post, Every Day, Paterson, Un beau soleil intérieur

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells