Filmele lunii decembrie 2016

de Ştefan Dobroiu în 1 Dec 2016
19 premiere se vor lansa pe marile ecrane luna aceasta

În cele cinci weekend-uri ale lui decembrie cinematografele au programat 19 filme noi. Este luna în care ni se răspunde la una dintre cele mai mari întrebări ale anului: spin off-urile Star Wars pot fi la fel de gustate de public ca şi The Force Awakens? Vom afla pe 16 decembrie. Până atunci, iată recomandările noastre.

2 decembrie
Lumea de Dincolo: Războaie Sângeroase/Underworld: Blood Wars
Franciza iubită de public, dar nu şi de critici ne-o arată din nou pe Kate Beckinsale în rolul lui Selene, acum aflată în război de moarte cu lycanii conduşi de Marius (Tobias Menzies, din Outlander). Sângele Selenei este râvnit de lycani şi, când sorţii par să-i favorizeze pe aceştia în luptă, eroina trebuie să treacă printr-o extraordinară schimbare pentru a-i înfrânge.

În primul weekend al lunii mai vedem Aliatul/Allied, filmul de război cu Brad Pitt şi Marion Cotillard în rolurile principale, dar şi producţia europeană Cu inima curată/Kills on Wheels. Copiii pot vedea Marea Bulgăreală/Snowtime!, iar amatorii de cinema de festival Demonul de Neon/The Neon Demon, un film despre dificila lume a modelling-ului selectat în competiţia canneză.

9 decembrie
Super party la birou/Office Christmas Party
După Şefi de coşmar, Jennifer Aniston şi Jason Bateman fac din nou echipă în această comedie care dă tonul petrecerilor de Sărbători. Un trailer suspect de neamuzant ne spune că lucrurile nu stau foarte bine pentru compania Zenotek, a cărei preşedintă (Aniston) vrea să închidă sucursala din Chicago, condusă de chiar fratele ei (T.J. Miller). Când angajaţii sucursalei primesc un ultimatum din partea şefei, soluţia lor este să dea o petrecere de Crăciun atât de reuşită, încâ să convingă un potenţial client să semneze cu Zenotek, salvând astfel sucursala. Evident, petrecerea scapă de sub control...

Din 9 decembrie mai vedem Demonul/Incarnate, un horror cu David Mazouz (Gotham) în rolul unui puşti posedat de un demon extrem de puternic. Oferta cinematografelor este completată de filme europene Siv şi petrecerea în pijamale/Siv sover vilse, Aventurile Sofiei/Les malheurs de Sophie şi Fragmentar/Remainder.

16 decembrie
Rogue One: O poveste Star Wars/Rogue One: A Star Wars Story
Ne vom reîntâlni cu Darth Vader în această aventură Star Wars, prin care compania Disney vrea să lărgească universul creat de George Lucas. În regia lui Gareth Edwards (Monsters, Godzilla), filmul ne-o arată pe Felicity Jones în rolul lui Jyn Erso, o tânără recrutată de alianţa rebelă pentru a fura planurile nimicitoarei Stea a Morţii, cea mai importantă armă a Imperiului Galactic. Din trilogia originală ştim deja cum se termină misiunea, dar finalul deja cunoscut va fi cu siguranţă compensat de aventuri spectaculoase. Din cifrele publicate în Statele Unite, popularitatea lui Rogue One este aproape la fel de mare ca cea a lui The Force Awakens.

Al treilea weekend al lumii vine şi cu Hai să cântăm!/Sing, o animaţie despre un concurs de talente dintr-o lume populată cu animaţii, dar şi Ţestoasa Roşie/La tortue rouge, una dintre cele mai bune animaţii ale anului şi câştigătoare a Premiului special Un Certain Regard la Cannes în mai.

23 decembrie
Pasagerii/Passengers
Jennifer Lawrence şi Chris Pratt sunt starurile acestui SF despre doi membri ai unei misiuni intergalactice care se trezesc din hibernare cu 90 de ani mai devreme decât era prevăzut. Singurele fiinţe conştiente din întreaga navă, cei doi vor ajunge să lege o poveste de dragoste, dar curând o imensă provocare le va pune la încercare sentimentele, dar şi cunoştinţele despre navă şi ingeniozitatea. Miza este gigantică, căci de aptitudinile lor depinde viaţa celor peste 5000 de pasageri de la bord...

Cu două zile înainte de Crăciun mai vedem La La Land, muzical cu Emma Stone şi Ryan Gosling foarte lăudat după premiera din competiţia festivalului de la Veneţia.

30 decembrie
Marele Zid/The Great Wall
Anul acesta Matt Damon nu a impresionat în Jason Bourne, dar ar putea-o face în Marele zid, o megacoproducţie chinezo-americană. Inspirată de o legendă chineză care spune că la fiecare 60 de ani monştrii atacă China, motiv pentru care a fost construit Marele zid chinezesc, acest blockbuster cu buget de 135 de milioane de dolari este regizat de unul dintre cei mai sensibili şi premiaţi regizori chinezi Zhang Yimou. Acţiunea are loc în Evul Mediu, iar Matt Damon îl interpretează pe William Garin, un european ale cărui cunoştinţe despre arta războiului vor atârna greu în luptă.

Terminăm anul cu Fondatorul/The Founder, povestea lui Ray Kroc, cel care a iniţiat transformarea unui mic restaurant, McDonald, în corporaţia globală de azi. Îl mai vedem pe James Franco în comedia De ce el?/Why Him?, despre un tânăr care are la dispoziţie doar cinci zile pentru a-l convinge pe tatăl iubitei sale, interpretat de Bryan Cranston, că o merită. Tot acum vedem animaţia Ozzy - Marea Evadare.

Ce filme vei vedea luna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Underworld: Blood Wars, Kate Beckinsale, Allied, Tobias Menzies, Outlander, Kills on Wheels, Snowtime!, The Neon Demon, Office Christmas Party, Jennifer Aniston, Jason Bateman, Incarnate, David Mazouz, Gotham, Siv sover vilse, Les malheurs de Sophie, Remainder, Felicity Jones, Rogue One: A Star Wars Story, Sing, La tortue rouge, Passengers, Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Emma Stone, Ryan Gosling, La La Land, The Great Wall, Matt Damon, Jason Bourne, The Founder, James Franco, Bryan Cranston, Why Him?, Ozzy 

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marius7x pe 4 decembrie 2016 13:40
Foarte slaba oferta, mai ales cu atat timp liber de sarbatori. Doar The Great Wall cred ca merita vazut la cinema.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells