Filmele lunii decembrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 1 Dec 2015
Un sfârşit de an exploziv pe marile ecrane

Unul dintre marile subiecte ale acestui sfârşit de an nu este dacă debutul lui Star Wars VII va fi impresionant, ci cât de impresionant. Deja se vehiculează sume ce garantează o mulţime de recorduri doborâte de filmul lui J.J. Abrams, a doua jumătate a lunii devenind una dintre cele mai intense perioade cinematografice din ultima vreme. Chiar dacă luna decembrie este dominată de blockbusterul Disney, oferta cinematografelor este variată. Află mai jos recomandările noastre.

4 decembrie
În inima mării/In the Heart of the Sea
Este greu de prevăzut care premieră a primului weekend din decembrie va urca pe prima treaptă în topul încasărilor. Cu un vajnic concurent în Viktor Frankenstein, În inima mării/In the Heart of the Sea ar putea fi campionul săptămânii, datorită poveştii impresionante, a efectelor speciale şi a unei ieşite din comun lupte cu natura. Ştim cu toţii că aventurile din În inima mării au fost punctul de pornire pentru Moby-Dick, celebrul roman al lui Henry Melville considerat una dintre cele mai reprezentative opere literare americane. Romanul reambalează faptele de vitejie pe mare ale balenierei Essex, al cărei echipaj condus de căpitanul George Pollard (Benjamin Walker) şi secundul său Owen Chase (Chris Hemsworth) trebuie să înfrunte un gigantic caşalot hotârăt să le distrugă nava. Regizor este Ron Howard (Apollo 13, A Beautiful Mind, Rush).

De vineri mai vedem Victor Frankenstein, în care celebrul om de ştiinţă interpretat de James McAvoy încearcă să creeze viaţă, împreună cu aghiotantul său Igor (Daniel Radcliffe), dar şi Secretul/Secret in Their Eyes, film poliţist şi remake după producţia argentiniană câştigătoare de Oscar El secreto de sus ojos, cu Julia Roberts, Nicole Kidman şi Chiwetel Ejiofor în rolurile principale. Comedia neagră/horror-ul Krampus. Spaima Crăciunului, despre un demon ce bântuie o familie nedemnă de atenţia lui Moş Crăciun, filmul românesc Palatul pionierilor B'92 şi animaţia Micul prinţ/The Little Prince se află şi ele în program.

11 decembrie
Steve Jobs
Regizat de Danny Boyle, scris de Aaron Sorkin şi cu Michael Fassbender în rolul principal, Steve Jobs este considerat unul dintre cele mai bune biopicuri din ultimii ani şi unul care într-adevăr îi face cinste fondatorului giganticei corporaţii Apple. Unul dintre titlurile cu cele mai mari şanse la Oscar la ediţia din 2016 a galei, filmul biografic arată trei perioade importante din istoria companiei, primul din 1984, când Apple lansa cel dintâi computer personal. Kate Winslet o interpretează pe Joanna Hoffman, director de marketing al Apple, Seth Rogen pe Steve Wozniak, co-fondator Apple, iar Jeff Daniels pe John Sculley, CEO-ul companiei între 1983 şi 1993.

Ne reîntâlnim cu Seth Rogen în comedia Înainte de Crăciun/The Night Before, în care îl interpretează pe Isaac, un tânăr gata de o noapte de Ajun de pomină, alături de bunii săi prieteni Ethan (Joseph Gordon-Levitt) şi Chris (Anthony Mackie). Vom mai vedea filmul francez Lolo, în regia lui Julie Delpy, dramedia Preţul gloriei/La rançon de la gloire, despre doi imigranţi din Elveţia care decid să fure sicriul lui Charlie Chaplin, drama de familie Louder Than Bombs şi animaţia Savva: Inimă de războinic/Savva. Heart of the Warrior.

18 decembrie
Star Wars: Trezirea Forţei/Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
Nu avem cifrele din România, din în Statele Unite al şaptelea Star Wars vânduse bilete de 50 de milioane de dolari cu o lună înainte de premieră. Practic nici nu este nevoie să spunem despre ce este vorba în film, pentru că sunt mari şanse să ştii deja mai mult decât ţi-ai fi dorit: este cea mai dorită, aşteptată şi comentată premieră a anului. Pentru fanii trilogiei clasice, noua întâlnire cu Forţa este şi o ocazie de a-i revedea pe Han Solo, pe prinţesa Leia şi Luke Skywalker, iar pentru non-fanii francizei lui George Lucas este un blockbuster spectaculos, în care compania Disney a investit 200 de milioane de dolari.

Copiii vor putea vedea Toto, cocoşelul cel viteaz/Valiant Rooster, iar amatorii de cinema european au două posibilităţi: Mustang, reprezentantul Franţei la Oscar 2016 şi câştigătorul premiului Lux în 2015, spune povestea a cinci surori orfane care se maturizează într-un conservator sat din Turcia, iar Benoît Jacquot ne atrage atenţia cu Trei inimi/3 coeurs, un "thriller sentimental" despre un bărbat care se îndrăgosteşte de o femeie fără să ştie cine este, pierde contactul cu ea şi apoi începe o relaţie cu sora ei, fără să aibă idee că cele două sunt înrudite.

25 decembrie
Ultimul weekend al lunii ne dă voie să ne bucurăm de Sărbători în familie: premierele sunt The Peanuts Movie, o animaţie 3D inspirată benzile desenate create în 1950 de Charles M. Schulz, iar Vacanţă cu "de toate"/All Gone South/Babysitting 2, continuarea hitului francez Babysitting (cronica noastră aici).

Ce film (în afară de Star Wars VII) vei vedea luna aceasta la cinema

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, J.J. Abrams, Michael Fassbender, In the Heart of the Sea, Victor Frankenstein, El secreto de sus ojos, Secret in Their Eyes, Krampus, Palatul pionierilor B'92, The Little Prince, Steve Jobs, The Night Before, Lolo, La rançon de la gloire, Louder Than Bombs, Savva. Heart of the Warrior, Valiant Rooster, Mustang, 3 coeurs, Benoît Jacquot, Julie Delpy, Danny Boyle, Aaron Sorkin, Kate Winslet, Seth Rogen, Anthony Mackie, Joseph Gordon-Levitt, Jeff Daniels, The Peanuts Movie, All Gone South, Daniel Radcliffe, James McAvoy, Nicole Kidman, Chiwetel Ejiofor, Julia roberts, Ron Howard, Chris Hemsworth, Benjamin Walker, apollo 13, A Beautiful Mind, Rush

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marius7x pe 1 decembrie 2015 13:09
Foarte slaba oferta pentru o luna ca decembrie.
Primul weekend ar trebui sa fie castigat de Micul print (Victor Frankenstein are pareri foarte proaste si e mega-flop la box office-ul american).
Ultimul weekend ar fi trebuit sa aiba macar unul dintre Hateful Eight, Point Break sau Revenant, dar sa speram ca se lanseaza in prima saptamana din 2016

bogyvaly pe 2 decembrie 2015 11:30
Prima saptamana va fi dominata complet de "In the Heart of the Sea" si nici nu s-a pus vreo clipa problema sa fie la paritate cu "Victor Frankenstein". In rest, cred ca nimeni nu a vrut sa laseze ceva odata cu sau dupa Star Wars pentru ca ar fi fost "sinucidere" Ca urmare, in wk ma duc la "In the Heart of the Sea", wk-ul urmator ii voi da o sansa lui "Steve Jobs" iar anul cinematografic se va termina cu "Star Wars" ale carui bilete le-am achizitionat deja :)
bogyvaly pe 2 decembrie 2015 11:31
In toate spuse mai sus, ma refer la box-office-ul romanesc ;)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells