Filmele lunii august 2019

de Ştefan Dobroiu în 31 Iul 2019
11 premiere se lansează în următoarele cinci weekend-uri

Luna turaţiei minime în cinematografe, august vine cu un minim record de premiere, doar 11 în cinci weekend-uri. Asta nu înseamnă că lipsesc blockbuster-ul plin de efecte speciale, animaţia pentru întreaga familie sau dramele emoţionante. Iată mai jos recomandările noastre.

2 august
Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw/Furios și iute: Hobbs & Shaw
De la filme de nişă, franciza Furios şi iute s-a transformat într-un şir de mega-blockbustere. Ştii la ce ne referim, din moment ce Furios şi iute 8 este cel mai popular film al deceniului în România (chiar dacă totalul încasărilor a fost depăşit de Aquaman şi Avengers: Endgame. Atuul spin off-ului este chimia volatilă dintre personajele interpretate de Jason Statham şi Dwayne Johnson, altfel ştim sigur că filmul ne va lua ochii cu uimitoare cascadorii pe patru roţi. Cinemagia va vedea filmul miercuri seara şi va publica o cronică joi dimineaţa.

În primul weekend al lunii mai vedem Border/La graniță, specialul film scandinav regizat de Ali Abbasi.

9 august
The Angry Birds Movie 2/Angry Birds: Filmul 2
Scriem de prea mulţi ani despre filme ca să credem trailerele premierelor, dar trebuie să recunoaştem că trailerul noii animaţii inspirate de jocul Angry Birds este mai mult decât promiţător. Nu am fost fanii primului film, care parcă neglijează publicul adult, dar sequelul pare să ofere noi provocări eroilor, mergând într-o direcţie inedită: apariţia la orizont a unui potenţial inamic face păsăretul şi... porcăretul să se alieze ca să nu pice într-o capcană de genul "doi se ceartă şi al treilea câştigă". Evident, alianţa nu va lipsită de probleme...

16 august
Once Upon a Time in Hollywood/A fost odată la... Hollywood
Cu două dintre cele mai mari staruri ale Hollywood-ului, Leondardo DiCaprio şi Brad Pitt pe afiş, acest nou film de Quentin Tarantino nu mai are nevoie de nicio promovare. Acţiunea are loc în 1969, la Hollywood, când actorul Rick Dalton (DiCaprio), star al serialelor cu cowboy, trebuie să facă faţă carierei în declin alături de cel mai bun prieten al său, cascadorul Cliff Booth (Brad Pitt). Interacţiunile celor doi cu celebra vecină a lui Rick, Sharon Tate (Margot Robbie), complică şi mai mult lucrurile. Filmul de 159 de minute a fost etichetat drept un examen al maturităţii pentru de obicei teribilistul Tarantino.

Tot acum vedem Good Boys/Băieți buni, noua comedie ireverenţioasă a lui Seth Rogen, şi o nouă dramă emoţionantă cu un câine în centrul atenţiei, The Art of Racing in the Rain/Povestea incredibilă a lui Enzo.

23 august
The Kitchen/Bucătăria Iadului
Pentru cei care au văzut Widows, thriller-ul cu Viola Davis, povestea acestui nou film despre mai multe casnice care iau decizii drastice pentru a-şi putea întreţine copiii după ce soţii le sunt trimişi la închisoare pare familiară. Ce descoperim curând este că eroinele (Elisabeth Moss, Melissa McCarthy, Tiffany Haddish) vor, nici mai mult, nici mai puţin, decât să preia activităţile mafiei şi să controleze activităţile de partea greşită a legii din periculosul cartier Hell's Kitchen din Manhattan. Chiar că suntem curioşi dacă vor reuşi...

Pe 23 august mai vedem horror-ul Scary Stories to Tell in the Dark/Povești de groază de spus pe întuneric şi comedia franco-belgiană Secretul lui Raoul Taburin.

30 august
Angel Has Fallen/Cod Roșu în Serviciile Secrete
Pentru noi prezenţa lui Gerard Butler pe afişul vreunul film este mai degrabă un avertisment, omul a jucat în prea multe action-uri de categorie D ca să mai facă vreodată vreun titlu cu adevărat relevant. Butler revine pentru a treia oară în rolul agentului secret Mike Banning, doar că de această dată provocarea sa este mai substanţială ca niciodată: acuzat că ar fi vrut să-l asasineze pe preşedintele SUA (Morgan Freeman), Banning se va trezi vânat de toată lumea, ceea ce-i va complica şi mai mult misiunea de a-şi dovedi nevinovăţia. Povestea nu este deloc originală, dar filmul poate captiva cu ritmul şi intensitatea scenelor violente.

În ultimul weekend al lunii mai vedem animaţia The Big Trip/Aventură în natură, despre o barză care livrează greşit puiul unei familii de urşi panda unui urs brun, destinatarul lansându-se într-o megaaventură pentru a returna "pachetul" părinţilor de drept.

Ce filme vei vedea în august la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

The Kitchen, Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, The Angry Birds Movie 2, Border, Once Upon a Time in Hollywood, The Art of Racing in the Rain, Good Boys, Scary Stories to Tell in the Dark, Raoul Taburin, The Big Trip, Angel Has Fallen 

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells