Advertisement Advertisement

Filmele care vor primi cele mai multe nominalizări la Oscar 2018

de Gloria Sauciuc în 5 Nov 2017
Cursa pentru Cel mai bun actor principal pare deja câștigată de Gary Oldman în rolul lui Churchill, în filmul Darkest Hour

Deşi cursa pentru Oscaruri este un fenomen în continuă schimbare, anul acesta cu mai multe filme (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, The Shape of Water şi Darkest Hour) având la activ succes la critică şi la festivaluri, deocamdată lipseşte un lider în clasament, scrie publicația Entertainment Weekly.

În 2016, La La Land era primul în topul preferinţelor criticilor, pentru toate categoriile, de la jocul actorilor principali la imagine şi la costume. Cu un an înainte, Mad Max: Fury Road şi The Revenant au primit 10, respectiv 12 nominalizări. The Grand Budapest Hotel a luat nouă în 2014, iar în 2013 Gravity şi American Hustle au luat fiecare câte nouă.

Iată ce filme au șanse să fie în topul nominalizărilor la Oscar 2018:

The Shape of Water

Guillermo del Toro, consacrat ca unul dintre primele nume în regia de filme fantasy, vine cu The Shape of Water - o poveste de dragoste între o tânără mută şi un umanoid ieşit din ape. Filmul nu e în tradiţia sumbră a producțiilor lui Del Toro, fiind plasat într-un peisaj oniric inspirat din Baltimore-ul anilor 1960. Filmul se poate lăuda cu actori precum Sally Hawkins, Octavia Spencer, Richard Jenkins, Michael Shannon şi Doug Jones, însă esenţa filmului e provocarea de a arunca publicul într-o lume nemaivăzută.

Categorii în care mai are șanse, pe lângă regie și Cel mai bun film: - Cea mai bună coloană sonoră originală, Cel mai bun design de platou, Cea mai bună imagine, Cele mai bune costume, Cel mai bun machiaj şi coafură, Cele mai bune efecte vizuale.

Dunkirk

Puţin regizori fascinează publicul, iar Christopher Nolan pare să fie unul dintre ei. Fără o distribuţie de top, a încasat cu Dunkirk, o poveste reală inspirată din dramele celui de-Al Doilea Război Mondial, 50 de milioane de dolari în weekendul lansării, ulterior încasările urcând la 524 de milioane de dolari, la un buget de producție de 100 de milioane, căpătând şi elogiile criticilor de film. Nolan reuşeşte să îmbine spectacolul cu un conţinut artistic, şi niciodată una în detrimentul celeilalte. Cu colaboratori de top - Hans Zimmer, Hoyte Van Hoytema şi Lee Smith, Nolan este cunoscut pentru producţii spectaculoase - The Dark Knight, Inception, Interstellar.

Categorii în care mai are șanse, pe lângă regie și Cel mai bun film: Cel mai bun montaj, Cea mai bună coloană sonoră, Cea mai bună imagine, Cel mai bun mixaj sonor, Cel mai bun montaj de sunet.

Darkest Hour

Cursa pentru Cel mai bun actor principal e posibil să se fi încheiat deja, cu Gary Oldman în rolul lui Churchill în filmul semnat de către Joe Wright, după proiecţii reuşite la Telluride şi Toronto. Însă filmul are şanse şi la alte categorii de Oscaruri. Academia încă apreciază dramele britanice tradiţionaliste, iar Darkest Hour este exemplul perfect. În regia lui Joe Wright, pelicula urmăreşte eforturile lui Churchill în faţa iminentei invazii a Germaniei naziste în Marea Britanie. Brune Delbonnel reuşeşte de minune cu imaginea, iar muzica semnată de Dario Marianelli devine un personaj în sine. Şi machiajul şi costumele sunt la înălţime - Gary Oldman devine aproape de nereucunoscut, scrie EW.

Categorii în care mai are șanse:: Cel mai bun montaj, Cea mai bună coloană sonoră originală, Cel mai bun design de producţie, Cel mai bun design de costume, Cel mai bun machiaj şi Cea mai bună coafură.

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2018, The Shape of Water , Dunkirk, Darkest Hour , Gary Oldman, Three Billboards Outside Ebbing Missouri

Alte știri din cinema

Coconut, micul dragon - Aventuri în junglă, din 22 februarie pe marile ecrane

Se poate viziona în 2D, dublat în limba română, iar în unele orașe și în limba maghiară

Premierele săptămânii 15-21 februarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Jason Momoa este ultimul dintre actorii celebri incluşi în distribuţia noului film Dune

Actorul din Aquaman şi Game of Thrones va fi unul dintre mentorii lui Paul Atreides

James Cameron spune că nu ar putea regiza niciodată un film precum Aquaman

Cineastul este de părere că producția lui James Wan este distractivă, dar nerealistă

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Gebeleizis pe 6 noiembrie 2017 02:01
Era timpul ca Gary Oldman - unul dintre cei mai buni actori din toate timpurile - să primească un Oscar!
TheJesus pe 6 noiembrie 2017 03:20
500 milioane incasari pentru Dunkirk, nu 50...
Gloria pe 6 noiembrie 2017 20:05
50 la debut, 500 in total
AmphitriteMermaid pe 20 ianuarie 2018 17:37
Toate par interesante. Sunte nerabdatoare sa le vizionez

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells