Filme şi seriale la TV între 4 şi 13 iulie 2014

de Gloria Sauciuc în 4 Iul 2014
Iată oferta televiziunilor generaliste, dar şi a celor dedicate filmului

Weekendul şi săptămâna viitoare vin cu o serie de filme şi seriale ce au toate şansele să ne aducă satisfacţii cinefile. Iată o serie de recomandări, cât se poate de eteroclite, pentru toate gusturile şi vârstele. Dacă nimic din ce vă propunem mai jos nu e pe placul vostru, nu ezitaţi să consultaţi rubrica Filme la tv a site-ului.

Vineri

SF

„Ziua Z: Apocalipsa”, HBO (4 iulie, ora 23.00)

Un thriller trepidant, spectaculos, cu elemente horror ce garantează sperieturi zdravene spectatorului, chiar în absenţa scenelor extrem de sângeroase. Abordarea realistă face totul plauzibil, şi prin asta mult mai terifiant, Ziua Z: Apocalipsa părând un film de război cu substrat epidemiologic (Al Treilea Război Mondial?), în care cad guverne, sunt devastate zone întegi, iar oamenii decimaţi.

Marc Forster filmează excelent câteva secvenţe cheie din film - ca de exemplu asediul prin escaladarea zidurilor Israelului de către furnicarul de zombi, goana din calea lor prin labirintul fortăreţei israeliene, scena din avion, peisajele dezolante ale oraşelor distruse, iubitorii filmelor de acţiune având nenumărate motive să fie surprinşi. 

Sâmbătă

Film de Oscar

The Wonderful World of the Brothers Grimm (1962)/Minunata lume a fraţilor Grimm”, TCM (5 iulie, ora 13.50)

Un agreabil film despre fraţii Grimm şi poveştile lor, cu patru nominalizări la Oscar şi două nominalizări la Globurile de aur în 1963 (Globul de Aur pentru cel mai bun actor, dramă - Laurence Harvey) şi Globul de Aur pentru cel mai bun film (muzical).

Duminică 

Film românesc

Răpirea fecioarelor”, TVR 2 (6 iulie, ora 20.10)

Al doilea film al seriei „Haiducii”. La începutul secolului al XIX-lea, printr-o tacită înţelegere cu doamna Haricleea (Olga Tudorache), care doreşte să-şi îndepărteze soţul de la tron, bandele lui Pazvanoglu (George Constantin), paşă de Vidin, atacă fără milă satele, răpind fete. 

Hangiţa Aniţa (în interpretarea Margăi Barbu în nu mai puţin de şase filme), pentru a-şi ajuta iubitul (haiducul Anghel sau Amza, interpretat cel mai adesea de Florin Piersic) îşi exercită farmecele asupra domnitorului Gheorghe Caragea şi mai ales asupra lui Pasvantoglu (în Răpirea fecioarelor, 1968, regia Dinu Cocea). Haiducii, ajutaţi de Aniţa, pătrund în palatul pasei şi eliberează fetele. 

Luni

Serial action

Nikita”, ProCinema (7 iulie, ora 01.00)

Primul sezon al serialului Nikita, cu Maggie Q în rolul titular. În film mai joacă Shane West şi Lyndsy Fonseca. Pe 7 iulie se va difuza cel de-al treilea episod al primului sezon. Nikita este o asasină antrenată de Divizie, o organizație secretă care alege tineri cu un trecut zbuciumat transformându-i în asasini. Nikita este prima recrută care scăpa din Divizie și are în plan să distrugă această organizație cu ajutorul lui Alex (Lyndsy Fonseca), o tânără care dorește să-și răzbune părinții.

Fostul antrenor al Nikitei, Michael (Shane West), care lucrează în Divizie și de care a fost îndrăgostită este pe urmele ei. Oare va reuși să o prindă sau aceasta își va duce planul la bun sfârșit?

Marţi

Serial

Cold Case”, Diva Universal (8 iulie, ora 17.00)

Cazuri vechi, nerezolvate, sunt aduse la lumină de echipa condusă de Kathryn Morris (Lilly Rush). Suspans, acţiune, serialul a fost catalogat ca „inteligent” de căter publicaţia Wall Street Journal şi „Perfect”, de către Chicago Tribune.

Miercuri

Dramă

Rocket Gibraltar”, ProTv (9 iulie, ora 15.00)

Acesta este filmul de debut al lui Macaulay Culkin, unul dintre copiii teribili ai anilor ‘90, protagonistul seriei „Singur acasa”. Totodată, în rolul principal îl vom vedea pe Burt Lancaster. Aceasta este povestea unui patriarh care strânge în jurul lui toată familia, la aniversarea celor 77 de ani. Rockwell spune ce-şi doreşte de ziua lui, iar cei care s-au adunat special pentru a-l sărbători, încearcă să-i îndeplinească dorinţele.

Joi

Film premiat

„Antract”/„Intermission”, TVR1 (10 iulie, 23:20)

Colin Farrell, Cillian Murphy şi Kelly Macdonald sunt protagoniştii acestei comedii premiate în cadrul British Independent Film Awards şi Irish Film and Television Awards.

Planul lui John (Farrell - nominalit la premiul publicului pentru cel mai bun actor în cadrul European Film Awards) de a se despărţi o vreme de Deidre, pentru a o „supune unui test” nu face decât să-i frângă acesteia inima, iar pe el să-l lase pradă însingurării şi durerii. Printr-un ciudat joc al coincidenţelor, „antractul” care le întrerupe relaţia provoacă o cavalcadă de escapade atât în vieţile lor, cât şi în ale celor din jur.

Vineri

Comedie romantică

The Proposal”, Antena 1 (11 iulie, ora 20.30)

Sandra Bullock revine la genul care i se potriveşte cel mai bine - comedia. Actriţa mai face un lucru pe care nu l-a îndrăznit până la cei 45 de ani ai săi: apare goală în film şi îndrăzneşte să o facă în contextul unei situaţii caraghioase, lăsând romantismul baltă. Dar momentul e de super efect.

Să fie reţeta filmului motivul super-popularităţii acestei comedii? Când o poveste începe cu doi oameni - un bărbat şi o femeie - care se urăsc de moarte, spectatorul avertizat că e vorba de o comedie romantică va şti cum se va finaliza filmul: cu cei doi iubindu-se la nebunie. The Proposal nu face excepţie.

Sandra Bullock joacă rolul unui important editor de carte din New York care riscă să fie repatriat în Canada natală din cauza expirării vizei. Numai o căsătorie ar salva-o de la deportare. Cum fata este o scorpie şi nu se dă în lături de la nimic, îi cere asistentului ei, Andrew (Ryan Reynolds), pe care îl terorizează adesea cu cererile ei, să confirme ofiţerului de la Biroul de Imigrari că ei sunt logodiţi, urmând să se căsătorească. Andrew acceptă târgul. 

Sâmbătă

Film românesc

Alo? Aţi greşit numărul!”, Kanal D (12 iulie, de la orele 10:30)

Alo, ați greșit numărul este o comedie alb-negru în care o greșeală de număr se transformă într-o frumoasă poveste de dragoste. Cu Iurie Darie, în rolul titular, cel al studentului Victor Mancas, care se îndrăgosteşte de stundenta Mariana Visan (Rodica Tapalagă). Ion Lucian, Ştefan Mihăilescu-Brăila şi Stela Popescu în roluri secundare.

Film de Oscar

The Hours, Canalul Paramount Channel (12 iulie, 22.00) 

Prezent în România în grila de programe RCS&RDS, pregăteşte câteva surprize cinematografice în luna iulie. Cunoscut pentru selecţia de filme de top şi filme clasice recente subtitrate în limba română, Paramount Channel va difuza Orele/The Hours (12 iulie, ora 22.00), celebra ecranizare după romanul omonim scris de Michael Cunningham. Regizat de Stephen Daldry şi cu Meryl Streep, Nicole Kidman şi Julianne Moore în rolurile principale, filmul The Hours este considerat una dintre cele mai bune ecranizări din toate timpurile, fiind întâmpinat cu entuziasm de critică şi nominalizat la nouă premii Oscar. În 2003, a câştigat două dintre cele mai importante categorii: Cel mai bun film şi Cea mai bună actriţă (Nicole Kidman).

Duminică

Film clasic

Patrioţi de vânzare”, ProCinema (13 iulie, de la orele 20:00)

Adam Dyer (Tony Curtis) şi Josh Corey (Charles Bronson), doi foşti soldaţi ai armatei SUA, îşi oferă serviciile celui ce plăteşte mai mult. Bărbaţii sunt angajaţi de către Osman Bey (Gregoire Aslan), un guvernator turc, pentru a-i escorta un transport. Cei doi descoperă că în tren se află fiicele sultanului, dar şi o încărcătură preţioasă de aur. Pericolele încep să apară când trenul este atacat.

Cel mai celebru (şi popular) film în care a jucat Tony Curtis a fost „Some Like It Hot” (1959), alături de Jack Lemmon si Marilyn Monroe. Tony Curtis a jucat şi alături de Sidney Poitier în „The Defiant Ones", drama unor evadaţi ţinuţi legaţi de un lanţ. Pentru acest rol Tony este nominalizat la Oscar.

Exploreaza subiecte similare:

World War Z, The Wonderful World of the Brothers Grimm, Răpirea fecioarelor, Nikita, Cold Case, Rocket Gibraltar, Intermission, The Proposal, Alo? Ati gresit numarul!, The Hours, Nicole Kidman, Meryl Streep, Tony Curtis, You Can't Win 'Em All

Alte știri din cinema

Tot ce ştim despre Alien: Romulus

Noul film din franciza Alien se lansează la jumătatea lunii august

Trailerul Gladiator 2 este aici!

Puterea coruptă şi idealul libertăţii se confruntă din nou în arena Colosseumului

Vânătoarea lui Josef Mengele devine serial

"Îngerul morţii" de la Auschwitz a fost vizat de o spectaculoasă misiune de capturare

Când casa inteligentă devine mortală: trailerul Afraid!

Horror-ul în care un program de inteligenţă artificială se insinuează în viaţa unei familii se lansează pe 30 august

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells