Filme şi seriale la TV: 6-12 octombrie

de Gloria Sauciuc în 6 Oct 2014
O apariţie interesantă în peisajul ofertelor micului ecran este serialul anime „Blade”, ce posedă toate virtuţile romanelor grafice şi ale seriei de filme Blade, la ProCinema

Aşa cum v-am obişnuit, începutul de săptămână vine cu o serie de recomandări de filme şi seriale, din oferta posturilor TV. Nu ezitaţi să consulaţi programul complet al televiziunilor, sau rubricile Filme la TV ori Seriale la TV pentru a avea o imagine completă asupra modului în care vă puteţi petrece serile. Iată cum va arăta programul nostru în faţa micului ecran săptămâna aceasta.

Thriller Tratament de şoc

luni, 00.25, TVR 1

Televiziunea publică ne propune să ne începem săptămîna cu un thriller interzis sub 15 ani, în care protagonist este legenda vie Alain Delon! Hélène Masson, celibatară în vârstă de 36 de ani, e o femeie de afaceri de succes, care, după o decepţie sentimentală, vine să se refacă în celebrul centru de talasoterapie al doctorului Devillers. După câteva zile, ea remarcă unele anomalii în funcţionarea sanatoriului şi e îngrijorată de frecventele schimbări de personal. Intrigată, începe o anchetă pe cont propriu şi descoperă un adevăr cumplit.

Dramă: Zabriskie Point

marţi, 22.00, TCM

Ce poate face un student din epoca „Flower Power” pentru a se face auzit, înţeles şi, totodată, să scape de vigilenţa poliţiei? Regizorul italian Michelangelo Antonioni ne oferă răspunsul într-un film a cărui acţiune se petrece în Los Angeles şi Death Valley.

Un cuplu de tineri se află în centrul atenţiei camerelor de filmat ale maestreului. Cei doi se întâlnesc, se cunosc, interacţionează, se joacă, se iubesc şi... merg mai departe. El către tragedia vieţii lui, ea către un drum nou în viaţă, iar Antonioni spre un film cu un final exploziv care va rămâne în istoria cinematografiei.

Thriller nominalizat la Ursul de Aur: „Bordertown

miercuri, 23.50, TVR 1

O ziaristă americană din Chicago pleacă spre graniţa cu Mexicul pentru a investiga o serie de crime ale căror victime sunt tinere muncitoare în fabrică. Pe măsură ce câştigă încrederea oamenilor locului, jurnalista începe să afle unele dedesubturi murdare care îi vor pune viaţa în pericol… Jennifer Lopez, Antonio Banderas, Martin Sheen sunt eroii acestui thriller.

Serial „Undercover

joi, 9 octombrie, 20.30, Prima TV

Serialul Undercover: Misiunea la sud de Dunăre are un fenomenal succes în ţara vecină, Bulgaria, aducând rating-uri foarte bune televiziunii care-l difuzează (Televiziunea Naţională Bulgară - BNT). Ulterior, serialul a fost achiziţionat de peste 50 de posturi de televiziune, din ţări precum Statele Unite al Americii, Germania, Elveţia, Austria sau China. Acum se poate urmări şi în România.

Undercover urmăreşte aventurile lui Martin Hristov (Ivaylo Zhariev), un tânăr poliţist care a fost special antrenat în străinătate, pentru o misiune extrem de dificilă a poliţiei de la sud de Dunăre. Martin trebuie să se infiltreze în cel mai mare grup mafiot din Bulgaria şi să se apropie de temutul Djaro. Pentru a avea succes în misiunea sa, identitatea lui trebuie recreată de la zero, iar el trebuie să devină un interlop perfect. Lucrurile se complică însă şi mai tare când Martin o întâlneşte pe iubita mafiotului Djaro, Sunny.

Animaţie: serialul „Blade

vineri, 10.30, ProCinema

O apariţie interesantă în peisajul ofertelor micului ecran, acest serial anime, parte a unui proiect Marvel ce-i mai include pe Iron Man şi X-Men, posedă toate virtuţile romanelor grafice şi ale seriei de filme Blade. Joi, 9 octombrie, se difuzează episoadele 2 şi 3 ale serialului, iar vineri – episoadele 3 şi 4.

Un bărbat numit Blade s-a născut într-o lume a răului. Când mama însărcinată a lui Eric Brooks a fost muşcată de un vampir, acest lucru a alterat psihologia copilului. Ca urmare, Blade are multe dintre puterile vampirilor. El se plimbă prin lume cu un pumnal mic, din argint, primit de la mama sa. Blade e hotărât să pună capăt ameninţării pe care o constituie vampirii pentru omenire.

Dramedie: Fear and Loathing in Las Vegas

sâmbătă, 23:20, Paramount Channel

O adaptare cinematografică a romanului cu acelaşi nume, semnat de Hunter S. Thompson. Filmul detaliază călătoria trăsnită, în căutarea „Visului american”, a lui Thompson şi a avocatului lui ţăcănit. Alimentaţi cu cantităţi impresionante de droguri achiziţionate ulterior pentru a avea cu ce se întreţine in timpul unui eveniment sportiv din Las Vegas, cei doi pornesc la drum cu superba lor maşină, un Chevrolet decapotabil cunoscut ca Red Shark. Întâlnind poliţişti, reporteri, cartofori, alergători şi autostopişti, eroii noştri caută cu perseverenţa acel imposibil de definit „Vis american”, însă culeg doar... spaimă şi scârbă.

Film românesc: Ringul

duminică, 20.00, ProCinema

Poate nu multi stiu ca Sergiu Nicolaescu a oferit o alternativa la celebra serie Rocky, cu filmul Ringul, povestea unui fost boxer care se intilneste cu o veche cunostinta, un ofiter tortionar din fosta Germanie nazista. Rivali incrincenati in trecut, cei doi se revad cu prilejul unui turneu si incearca sa-si rezolve disputele... Protagonişti sunt Sergiu Nicolescu si Marin Moraru.

 

Exploreaza subiecte similare:

Zabriskie Point, Traitement de choc, Bordertown, Pod prikritie, Fear and Loathing in Las Vegas, Ringul, Blade

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells