Filme cult și clasice se văd gratuit pe marele ecran la Classy Film Festival

de Cinemagia în 4 Iun 2021
Fie că îți plac filmele science fiction, comediile, dramele romantice sau thrillerele, selecția de la prima ediție Classy Film Festival aduce pelicule pe gustul fiecăruia

Între 10-13 iunie 2021 are loc prima ediție Classy Film Festival, dedicată producțiilor clasice, cult și retro. Festivalul se desfășoară la Happy Cinema București, Happy Cinema Bacău și online, reunind o selecție de filme de neratat care au făcut istorie.

Timp de patru zile, bucură-te de filme semnate de mari regizori (Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick, Andrei Tarkovski, George Lucas) și de jocul unor mari actori (Audrey Hepburn, Gregory Peck, Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon).

Filmul care va deschide festivalul este Sunset Blvd. (1950), urmat la București de o discuție cu criticul de film Irina Margareta Nistor despre starurile din era Golden Age a Hollywood-ului. Discuții speciale vor fi organizate și după proiecțiile 2001: A Space Odyssey (1968) cu Adrian Șonka, astronom și Vertigo (1958) cu Ileana Bîrsan, critic de film.

Vineri, 11 iunie, poți alege să vezi comedia rusească, Coiful lui Alexandru Macedon (1971), film difuzat în parteneriat cu Centrul Rus de Știință și Cultură, sau să călătorești într-o galaxie îndepărtată și să te întâlnești cu minunata prințesă Leia (Carrie Fisher) și cu faimosul Darth Vader (David Prowse) la proiecția filmului Războiul stelelor - Episodul IV: O nouă speranță (1977).

În weekend continuă maratonul de filme clasice cu Vertigo (1958). Misterios și plin de suspans, filmul spune povestea unui detectiv din San Francisco care este căutat de o veche cunoștință. Aceasta îl roagă să îi facă o favoare: aceea de a-i urmări soția.

Moda, muzica și atmosfera anilor ’20 sunt ilustrate de strălucitoarea Marilyn Monroe în Unora le place jazz-ul (1959), o delirantă comedie în care nimic nu e ce pare a fi. Filmul va fi difuzat în ultima zi de festival, duminică, 13 iunie.

Accesul la proiecțiile din cinema este gratuit, în baza unei rezervări, în limita locurilor disponibile.
Aici poți vedea programul complet al festivalului.

Festivalul se va desfășura și online între 10-13 iunie pe platforma de streaming Happy Cinema, unde vor putea fi vizionate gratuit cinci comedii clasice: My Man Godfrey (1936), His Girl Friday (1940), The Lady Eve (1941), To Be or Not to Be (1942), I soliti ignoti / Veșnicii necunoscuți (1958).

Evenimentul este organizat de Asociația Proiector, înființată din pasiunea pentru arte vizuale, teatru și educație alternativă, cu scopul de a îmbunătăți accesul la cultură, educație vizuală și cinematografică.

Exploreaza subiecte similare:

Dzhentlmeny udachi, David Prowse, Carrie Fisher

Alte știri din cinema

Sezonul 2 al Shadow and Bone, popularul serial fantasy, a fost deja scris, confirmă producătorul

Primul sezon din Shadow and Bone este acum disponibil în streaming pe Netflix

John Wick: Chapter 4 îl cooptează pe actorul din It, Bill Skarsgård

Posibilul subiect al filmului - John Wick (Keanu Reeves), doritor să se răzbune pe Winston (Ian McShane) pentru trădare

Megan Fox, agent FBI pe urmele personajului jucat de Machine Gun Kelly

În primul trailer-ul de la Midnight in the Switchgrass vedem că nu e vorba de un film romantic

KINOdiseea ALTFEL în iunie, la Bucureşti

În prioada 19-20 iunie, la Bucureşti, publicul se va putea întâlni cu o selecţie a celor mai bune filme de la ediţia din 2020, la Opera Comică pentru Copii

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells