Filme care au supărat guverne

de Gloria Sauciuc în 27 Feb 2013
„Prima Doamnă [a Americii - n.red] a anunţat premiul pentru filmul anti-Iran, Argo, un film produs de compania zionistă Warner Bros.", e opinia oficială în Iran.

La o zi după anunţarea Oscarurilor, Agenţia oficială de ştiri a Iranului, Fars News, a declarat „Prima Doamnă a anunţat premiul pentru filmul anti-Iran, Argo, un film produs de compania zionistă Warner Bros”.

Ieri Cinemagia anunţa şi că Mehr News, o altă agenţie de ştiri iraniană, a susţinut că cei de la Casa Albă au avut grijă ca Argo să fie ales câştigător, în ciuda faptului că majoritatea criticilor îl preferau pe Lincoln.

Mehr News au menţionat apoi şi discursul de mulţumire al lui Affleck, în care acesta a mulţumit „prietenilor noştri din Iran care trăiesc în condiţii îngrozitoare". Agenţia a spus: „Pe lângă faptul ca distorsionează realitatea, Ben Affleck continuă să prezinte o imagine întunecată a Iranului".

Ciţiţi astăzi pe Cinemagia despre Argo şi despre alte filme care au supărat guverne.

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Argo, Ben Affleck, Jafar Panahi, Parde, Katyn, Andrzej Wajda, Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan, Se jie, ang lee, Sacha Baron Cohen, In film nist

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
karenin08 pe 27 februarie 2013 13:37
Borat e singurul film care merita vazut si acceptat de catre "guverne",in rest doar niste bazaconii.
Bayard pe 27 februarie 2013 13:50
Serios?? merita vazut Borat inainte de Katyn sau Argo? :))
Bart_Simpson pe 28 februarie 2013 10:44
Vax albina... O sa-mi spui acum ca si Vacanta Mare ridiculizeaza nu stiu ce trasaturi culturale contemporane ale romanilor, nu ca au un umor mizerabil.
AndreBlack pe 27 februarie 2013 13:53
Argo - cel mai controversat film iar in Borat nu este deloc Kazahstan e mai degraba la noi in tara . Rautaciosi .
Dacianus pe 27 februarie 2013 20:04
Ia incearca sa-icitesti titlul complet : "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan", poate iti mai tii aprecierile idioate in tine mai des, dupa asta. Cam cinci la suta din imaginile fimului au fost filmate in Romania, dar e adevarat ca si atat e destul de rau, avand in vedere prin ce coclauri si prin ce minoritari si-a cautat mutrele de kazahstanezi. Era bine sa nu ne bagam in mizeria aia deloc.
Dacianus pe 28 februarie 2013 17:03
Te-ai chinuit rau sa gasesti o greseala, nu, daca ai ajuns sa te legi de o hipercorectitudine, ca aceea de a reproduce felul in care isi scriu (cand nu folosesc chirilice) haholii numele propriei tari? :D Asadar nu din engleza era. Si stiu, nu ai idee nici ce inseamna haholi, dar nu o sa iti pot eu creste nivelul cultural asa pe loc. Zi ceva despre filme aici, sau altfel stai pe wikipedia si incearca sa te cultivi acolo.
cosmin742000 pe 27 februarie 2013 15:29
Argo nu inteleg de ce i-a infuriat pe iranieni , el trebuia in mod normal sa ii infurie pe americani , pt ca sunt prezentati la varf ca fiind posesorii unui iq subunitar , cum americanii se pare ca nu s-au prins , lsi-au si legiferat prostia prin acordarea oscarului,
nnocence of Muslims inteleg sa fiie suparator , si este alta dovada a imbecilitatii americanilor care mereu toarna gaz pe foc ca apoi sa caute prilej sa il stinga.,
Borat nu e film e o mizerie
Restul nu cunosc , nu am vazut.

Liviu- pe 27 februarie 2013 15:54
Pai ai pierdut ce era mai interesant :P Lust, caution, e poate cel mai bun film al lui Ang Lee, desi recunosc ca nu prea am vazut pe cele din inceputul carierei (nici nu prea-mi fac cu ochiul). This is not a film, desi simplut, e important in special prin disperarea unui regizor de a filma chiar si dupa ce sufera anumite consecinte legale in urma profesiei. Bine, ambele s-ar putea sa fie cam in genul love it or hate it. Mie mi-au placut ambele, mai mult decat Borat ori mediocrul Argo. Fiind facut de Wajda s-ar putea sa fie destul de bun si Katyn, dar nu-l am in plan.
cosmin742000 pe 27 februarie 2013 17:31
Liviu cum sa compari ceva cu Borat ? Tz tz tz :))
SANDA45 pe 27 februarie 2013 16:46
argo:)))
Macabru pe 27 februarie 2013 17:05
Doar Sasha Baron Cohen cred ca are toate motivele sa-i supere p-astia prin filmele in care-a jucat. Argo ? Nicidecum !
Bayard pe 27 februarie 2013 17:35
Eh, totusi cand vine cu declaratii din astea: "prietenilor noştri din Iran care trăiesc în condiţii îngrozitoare". Poftim?? Stai putin, ca nu e vorba de Coreea de Nord :)). Daca tara e condusa dupa legea islamica nu inseamna ca automat e dezastru :)), nu e Afghanistan sau Sudan.
Dacianus pe 27 februarie 2013 20:07
Macabru, tu ne spui asta atat de sententios, din punctul de vedere al CIA, al guvernului iranian, sau al fundamentalismului islamic?
Iulian. pe 27 februarie 2013 19:14
Panahi a fost "pus la zid" cum si in cazul nostru a fost starnita valva legat de subiectul filmului "Dupa dealuri".Din pacate,de prejudecati,ignoranta si acuzatii exagerate am putea scapa cu greu daca nu imposibil,timp in care acest gen de regizori vor sa reliefeze imaginea realitatii,a umanitatii,nu sa inceapa un razboi..pacat."Argo",cel putin in opinia mea a portretizat oameni aflati in criza si prin urmare actiunile acestora erau sub influenta impulsului,a furiei,s-a uitat expresia de pe fetele oamenilor de la ambasada(cei din sala de asteptare) ori a celor pasagere care exprimau suferinta iranienilor?..Seviciile iraniene au fost mai riguroase,prompte si manifestand violenta,dar nu incat sa inglobeze imaginea de ansamblu a poporului..sa defaimeze intr-atat,prostii..
alex_il_fenomeno pe 16 martie 2013 16:24
Iranienii acestia chiar se intrec cu gluma...
Theodoric pe 4 aprilie 2013 14:55
cred ca argo nu e un film dezamagitor...dar celelalte chiar foarte exceptionale
Theodoric pe 4 aprilie 2013 14:56
nu sunt foarte exceptionale

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells