„Film despre oameni, nu despre monştri”

13 Mai 2014
Elizabeth Olsen, despre apariţia ei în blockbusterul 3D Godzilla

A făcut senzaţie în 2011 cu filmul ei Martha Marcy May Marlene, dar următorii au dovedit că Elizabeth Olsen, sora mai mică a celebrelor gemene din filmele de televiziune ale anilor '80 şi '90, Mary-Kate Olsen şi Ashley Olsen, nu se mulţumeşte doar cu filme independente americane. Actriţa apare în rolul principal feminin în Godzilla, premiera IMAX de vineri, iar la anul o vom vedea într-un rol important în The Avengers: Age of Ultron. Iată mai jos un interviu cu actriţa despre rolul ei din Godzilla, readucerea pe ecran a şopârlei gigant.

Ce te-a atras la acest proiect?
În mod ironic, atunci când mi s-a propus să mă alătur echipei Godzilla 3D, nu am fost foarte convinsă că mi se potriveşte proiectul. Apoi, am auzi că regizorul va fi Gareth Edwards şi mi s-a părut o alegere perfectă. De asemenea, îmi plac filmele Legendary Pictures care sunt foarte interesante şi de calitate. Combinaţia nu poate fi decât ideală.

Când Gareth mi-a prezentat povestea filmului am fost foarte entuziasmată. Abia aşteptam să începem treaba. Godzilla arăta ca o creatură cu adevărat înfricoşătoare, nu doar un personaj de benzi desenate.

Cum este personajul interpretat de tine, Elle Brody?
M-a atras ideea de a juca rolul unei mame. Deşi este căsătorită, Elle a trebuit să îşi crească singură fiul. Încearcă să facă faţă dezamăgirii pe care o simte atunci când soţul ei e nevoit să plece din nou de lângă ea. E un partener de nădejde, pentru că îşi susţine soţul în tot ceea ce face şi îl încurajează să devină un om mai bun. Fiind cadru medical, lui Elle îi este foarte greu să aleagă între fiul ei şi pacienţi. Aceasta este adevărata ei luptă.

Cum ai lucrat cu Aaron Taylor-Johnson?
Amândoi am vrut să construim o relaţie credibilă a personajelor. Aaron este tată şi în realitate, de aceea ştie mai bine cum să se comporte cu cei mici. Astfel, am reuşit să dezvoltăm un dialog potrivit, o atitudine mai relaxată şi am reuşit să improvizăm destul de mult. Structura personajelor a fost gândită dinainte, însă cuvintele pe care le-am folosit au fost extrase din experienţele personale.

Ţinând cont de faptul că unele scene sunt create digital, cum ai simţit tu atmosfera de la filmări?
Gareth mi-a arătat mai întâi scenele schiţate pe computer ca să-mi pot face o idee. Mi s-a părut amuzant să văd reacţiile unor personaje desenate. În plus, mi-a explicat pas cu pas fiecare cadru. În rest, totul a depins de imaginaţia mea.

Ne poţi împărtăşi o întâmplare memorabilă de la filmări?
În general, mi-au plăcut scenele în care improvizam împreună cu Carson Bolde, fiul nostru din film. De exemplu, într-o secvenţă, ne aflam la cină, iar cel mic trebuia să arate cât este de încântat că îşi va revedea tatăl. E amuzant şi interesant să lucrezi cu copiii. Trebuia să îl fac să vorbească despre şcoală şi joacă, dar să am grijă să nu îi aducă în discuţie pe sora şi părinţii lui adevăraţi. E nevoie de multă răbdare cu cei mici, dar este o tehnică pe care mi-ar plăcea să o repet.

Privind în urmă, cu ce impresii ai rămas în urma filmărilor pentru Godzilla 3D?
Mi-a plăcut să văd că producătorii au fost foarte atenţi la povestea personajelor, fiind conştienţi că pot adăuga efectele vizuale mai târziu. A fost uimitor faptul că s-a acordat atât de multă atenţie detaliilor. Am simţit că facem un film despre oameni şi nu despre monştri.

Exploreaza subiecte similare:

godzilla, Elizabeth Olsen, Aaron Taylor-Johnson, Gareth Edwards, Martha Marcy May Marlene

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 13 mai 2014 09:57
Pai cum sa nu fie un film despre oameni, cand Godzilla apare doar 15 minute?
alex_il_fenomeno pe 10 aprilie 2015 01:08
Frumos interviu, am urmarit si prestatia actritei, una admirabila.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells