Fete rele devenite bune

de Ştefan Dobroiu în 27 Aug 2013
Şase exemple de personaje feminine care arată că pot fi şi bune!

Una dintre temele favorite ale cinema-ului este eterna confruntare dintre bine şi rău, dar şi personajele gri au exercitat o adevărată fascinaţie asupra regizorilor. Sub titlul "Fete rele devenite bune" cei de la Total Film au pescuit câteva dintre cele mai faimoase exemple, dintre care noi ţi le prezentăm pe preferatele noastre. Sperăm să lungim lista vineri, când vine pe ecrane Noi suntem familia Miller, în care Jennifer Aniston interpretează o stripteuză cinică ce va trebui să înveţe câteva lecţii despre viaţă după ce acceptă o propunere dementă din partea unui mărunt traficant de droguri!

Lisa Rowe (Angelina Jolie)/Girl, Interrupted
Angelina Jolie s-a ales cu un Oscar pentru rol secundar după interpretarea rolului Lisa din drama Girl, Interrupted, o apariţie furibundă şi dezlănţuită, care dovedeşte până la sfârşitul filmului că nu este decât o fiinţă temătoare dornică să fie iubită de cei din jur. După ce a devenit celebră cu rolul din Gia, Jolie arată cât de mult promite în roluri dramatice şi impresionează şi pe scena Oscarurilor, într-un moment alături de fratele ei care o promovează drept "fata rea" a Hollywood-ului. Ştim că între timp a devenit "fată bună" şi în realitate...

Miranda Priestly (Meryl Streep)/Diavolul se îmbracă de la Prada
Meryl Streep, care ar putea primi o nouă nominalizare la Oscarurile de la anul cu interpretarea ei din August: Osage County, a reuşit o performanţă notabilă cu Diavolul se îmbracă de la Prada: a fost nominalizată la Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, deşi se ştie reticenţa cu care membrii Academiei omagiază astfel interpretările din comedii. Personajul ei este întruchiparea severităţii, dar şi a pretenţiilor imposibil de îndeplinit, iar limba şfichiuitoare şi sarcasmele aruncate asupra angajaţilor sunt la ordinea zilei. Dar este Miranda de o răutate absolută? O anumită secvenţă din film, cu ultima întâlnire de la distanţă dintre personajele lui Anne Hathaway şi Streep sugerează că nu: o umbră de zâmbet apare pe faţa Mirandei, asta după ce i-a dat cele mai bune recomandări fostei ei angajate.

Selina Kyle (Anne Hathaway)/The Dark Knight Rises
Ne-am obişnuit atât de mult cu rolurile de "fată bună" ale lui Hathaway, încât mulţi nu am considerat-o o alegere potrivită pentru rolul lui Catwoman din ultimul film cu Batman regizat de Christopher Nolan, The Dark Knight Rises. Noi am fost mai mult decât satisfăcuţi de interpretarea ei, dar şi de evoluţia personajului care, de la aruncarea lui Batman în temniţa lui Bane, va ajunge să-l ajute pe supererou să scape oraşul Gotham de nelegiuiţi.

Natasha Romanoff (Scarlett Johansson)/Iron Man 2
Lunga carieră a Văduvei negre din benzile desenate a făcut-o să sară de o parte pe cealaltă a baricadei în lupta între bine şi rău, iar transpunerea personajului pe marele ecran a ridicat un semn de întrebare cu privire la intenţiile sale. În Iron Man 2 aflăm că de fapt Natasha este o agentă S.H.I.E.L.D. şi că de-abia aşteaptă să-l ajute pe eroul interpretat de Robert Downey Jr. În The Avengers are parte de şi mai multă acţiune, iar spectatorii au ocazia să exploreze fenomenalul ei talent la investigaţii. Joss Whedon a declarat că rolul ei va fi încă şi mai consistent în The Avengers: Age of Ultron, sequelul aşteptat în 2015.

Margaret Tate (Sandra Bullock)/The Proposal
Scorpia îmblânzită are o lungă carieră pe scenele şi marile ecrane ale lumii, iar una dintre cele mai recente reiterări a personajului este Margaret, ambiţioasa femeie de afaceri interpretată de Sandra Bullock în succesul de casă The Proposal. Spercăm că nu e nevoie întotdeauna de un Ryan Reynolds pentru ca scorpiile să renunţe la sarcasme, istericale şi planuri care ignoră dorinţele celorlalţi pentru a le pune pe primul loc pe ale ei. O iertăm pe Margaret când, după ce-şi obligă asistenul să o ia de nevastă pentru a putea rămâne în Statele Unite, recunoaşte totul în faţa altarului şi pune bazele unei relaţii bazate pe egalitate.

Mirage/The Incredibles
Incredibilii rămâne una dintre cele mai bune animaţii realizate vreodată, cu o combinaţie de acţiune, dramă de familie şi umor care funcţionează fără greş. Nu prea am înţeles de ce Mirage a ales să colaboreze cu villainul Syndrome, dar cert este că altruismul şi eroismul lui Mr. Incredible o conving că nu şi-a ales bine partea. După ce îl convinge să se alăture proiectului Omnidroid şi îl păcăleşte pentru a perfecţiona maşinăria ce va fi asmuţită asupra unui oraş, Mirage ajunge să colaboreze cu familia incredibilă, spălându-şi păcatele.

Exploreaza subiecte similare:

Meryl Streep, Anne Hathaway, Sandra Bullock, Angelina Jolie, Jennifer Aniston, Scarlett Johansson, Girl Interrupted, We're the Millers, The Devil Wears Prada, The Dark Knight Rises, The Incredibles, iron man 2, The Proposal

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 27 august 2013 13:09
Si eu regasesc vreo trei din preferatele mele ai, in clasament.
Theodor2011 pe 27 august 2013 19:28
Selina Kyle (Anne Hathaway)/The Dark Knight Rises
legolas05 pe 27 august 2013 22:41
Anne Hathaway s-a descurcat foarte bine inTDKR,nu ma asteptam,dar am fost surprins placut sa vad cat de bine a intrat in pielea personajului.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells