Festivaul studențesc CineMAiubit , între 5 şi 9 decembrie

de Cinemagia în 1 Dec 2017
CineMAiubit este locul unde, de -­ a lungul timpului, s-au lansat majoritatea cineaştilor români, azi internațional recunoscuți

A 21-­a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiție a UNATC „I.L.Caragiale”, va debuta pe 5 decembrie, la Sala Atelier din cadrul UNATC București , str. Matei Voievod 75 -­ 77, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Deschiderea va avea loc miercuri, 5 decembrie, ora 19:00, la Sala Atelier a UNATC , iar în următoarele patru zile publicul se va putea delecta cu scurtmetraje din întreaga lume. Printre țările participante în acest an se numără, în afară de România: Israel, Polonia, Turcia, SUA, Iran , Belgia, China, Argentina, Spania, India Rusia, unele dintre cele mai prestigioase școli de cinema din lume având filme în competițiile festivalului. Miza competiției este Premiul pentru cel mai bun film, alături de peste alte 20 de premii printre care menționăm: Premiul de regie „Cristian Nemescu”, Premiul special al juriului, Premiul Președintelui UCIN, Premiul Rectorului UNATC, Premiul de imagine, Premiul de montaj, Premiul de sunet „Andrei (Otto) Toncu” sau tradiționalul Premiu al criticii oferit de Asociația criticilor de film din UCIN.

Cele trei secțiuni principale ale festivalului sunt ficțiune, documentar și animație/experimental, iar spectatorii vor vedea pe marele ecran o paletă largă de viziuni cinematografice, din zone culturale diferite, se vede în același comunicat.

CineMaiubit continuă tradiţia competiţiei şi pentru scenariul de scurtmetraj, pentru fotografie şi afiş de film. Juriul internațional al festivalului reuneşte personalităţi din lumea cinematografică, atât din România, cât și din străinătate. Componența Juriului secțiunii „Ficțiune” este: Anca Puiu – președintele juriului, producător de film, Diana Cavaliotti – actriță, binecunoscută publicului românesc pentru rolul din Ana, mon amour, Boris Karadzhev – regizor și profesor la VGIK (Rusia); Ellis Freeman – producător, scenarist și profesor la DFFB (Germania) Bülent Kucukerdogan – profesor (Turcia), Ioakim Mylonas – director artistic al ISFFC (Cipru), Vivi Drăgan Vasile – director de fotografie, producător; Vali Hotea – regizor; Eugen Kelemen – monteur de film. Juriul secțiunii „Documentar” îi reunește pe: Rebekah Jorgensen – regizor și profesor din SUA, Isabela Țent ‐ dublă laureată a competiției de documentar a festivalului  și câștigătoare a Premiului Gopo și pe Ioana GrigoreE – regizor de film documentar și masterand UNATC la proaspătul înființat program de studii de film documentar. Juriul secțiunii animație-­experimental este compus din regizorii de animație Constantina Mihăilă și Octavian Frecea și criticul de cinema Laurențiu Brătan. În plus, sub umbrela festivalului va avea loc a șasea ediție a workshopului de scenaristică de scurmetraj Midpoint Intensive, unde echipe de studenți cineaști vor lucra sub îndrumarea lui Csaba Bollok.

Pe 7 și pe 8 decembrie, la UNATC – Sala Berlogea, va avea loc un workshop de actorie de film susținut de profesor ul Dragan Milinkovic, din Serbia. De asemenea, în cadrul CINETic (centrul de cercetare al UNATC) se va desfășura un workshop dedicat filmului de animație.

Pe lângă secțiunile competitive, Festivalul CineMAiubit are și două proiecții speciale, sâmbătă, 9 decembrie, la Sala Atelier a UNATC. La ora 13:00 vor fi proiectate filme realizate de către adolescenți, câștigătoare ale Festivalului SUPER , iar de la ora 15:00 va fi proiectată o retrospectivă de filme realizate în ultimii 10 ani de studenții de la VGIK, Moscova.

În cadrul festivalului CineMAiubit vor avea loc trei lansări de carte, toate la Sala Berlogea din UNATC: miercuri, 6 – decembrie ora 19:00: „Călătorie într­‐o lume uitată ” și „3 păzește”, de Ovidiu Georgescu, joi – 7 decembrie, ora 19:00: „Florin Mihăilescu imaginea imaginii de film”, de Titus Vîjeu și vineri – 8 decembrie ora 19:00: „MasterPlot 2017 ” , volum de scenarii scrise de studenții UNATC. Intrarea la toate proiecțiile festivalului este liberă

Festivalul este organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale’’ București ( UNATC ), Teatrul Metropolis și Fundația Cinemaiubit, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei ( CNC ), al Uniunii Cine aștilor din România (UCIN) și DACIN SARA.

Alte știri din cinema

Filme horror. De ce dăm bani ca să fim speriați

Filmele horror ne dau o zonă sigură în care putem fi terorizaţi

Anca Damian, premiul de regie la Festivalul de la Varșovia

Regizoarea a primit premiul pentru filmul Moon Hotel Kabul, scris împreună cu Lia Bugnar, cu Florin Piersic jr. protagonist

Mark Hamill confirmă revenirea lui Luke în Star Wars: Episode IX

Lansarea filmului este programată în Statele Unite pe 20 decembrie 2019, când va debuta şi pe marile ecrane de la noi

Sebastian Stan şi starul lui Fifty Shades, rivali în dragoste într-o dramă romantică

Triunghiul amoros va fi declanşat de personajul lui Shailene Woodley

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells