Festivalul NexT 2008: 7-13 aprilie, Bucuresti

25 Ian 2008
Festivalul NexT 2008: 7-13 aprilie, Bucuresti

Festivalul International de Scurt si Mediumetraj NexT se va desfasura anul acesta in perioada 7- 13 aprilie, la Bucuresti. Vor fi trei premii principale: Trofeul NexT, in valoare de 4.000 de euro, Premiul Cristian Nemescu - pentru cea mai buna regie si Premiul Andrei Toncu - pentru cea mai buna coloana sonora, fiecare in valoare de 2.000 de euro. Va fi acordat si Premiul Publicului filmului care va primi cel mai mare numar de voturi din partea spectatorilor, iar Premiul Lucky Viewer va merge la un spectator ales prin tragere la sorti.

Veti regasi si anul acesta sectiunile traditionale: "Semaine de la critique", "Prietenii Festivalului", "Si ei au fost NexT Generation". Inainte de festivitatea de premiere, NexT va prezenta filme realizate de Cristian Nemescu si de Andrei Toncu, in memoria carora a fost creat acest festival. Vor fi si doua sectiuni noi, in afara competitiei: "Countries in Focus" si "Festival Cities".

Vor avea loc si trei seminarii: unul de regie, unul de sunet si unul de productie si distributie.

Directorul festivalului NexT este Ada Solomon, producator si fondator al companiei de productie cinematografica Hi Film Productions si director executiv al Societatii Culturale NexT.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells