Festivalul Filmului European începe de Ziua Europei

de Cinemagia în 7 Mai 2014
Festivalul Filmului European are loc anul acesta în perioada 9–15 mai la Bucureşti şi 16–18 mai la Târgu Mureş

Ediţia din acest an a Festivalului Filmului European le aduce cinefililor un număr de 42 de filme (drame, comedii, filme biografice, documentare și de animație, de lungmetraj și scurtmetraj) din 25 de ţări.

Programul complet al festivalului AICI.

În program se regăsesc numeroase producţii premiate la festivaluri importante, precum Cannes, Veneţia, Rotterdam, Sundance, Karlovy Vary. Printre acestea, se află: Băieţii şi Guillaume la masă! (Franţa, 2013 - regia Guillaume Gallienne) - cu premii la Cannes 2013 şi César 2014; A fost fiul (Italia, 2012 - regia Daniele Cipri) - premiat la Veneţia în 2012 şi la Globurile de Aur Italia 2013; La limita de jos a cerului (Moldova/România, 2013 - regia Igor Cobileanski) - premiat la Festivalul de la Cottbus; Păpuşa (Polonia, 2013 - regia Joanna Kos, Krzystof Krauze) - premiat la Karlovy Vary în 2013; Call Girl (Suedia, 2012 - regia Mikael Marcimain) - cu premii la Toronto 2012 si Ljubljana, 2013; Călătoria (Slovenia, 2011 - regia Nejc Gazvoda) - premiat la Portorož în 2011, la Nashville în 2012 şi Cleveland în 2013; Excentricităţile unei blonde (Portugalia/Spania/Franţa, 2009 - regia Manoel de Oliveira) - premiat la Cannes.

Evenimente conexe în cadrul festivalului

Spectacol de dans contemporan realizat de Simona Deaconescu - sâmbătă, 10 mai, ora 19:00, WASP Studios (Strada Ion Minulescu 67 – 93)

O construcție vizuală complexă, un experiment senzorial, sub forma unui performance mononcrom și propune o viziune pentru progres, un sincretism al valorilor și ideilor care, combinate, pot naște noi forme originale de exprimare artistică. La nivel de concept, proiectul se bazează pe procesele cognitive ale omului modern. CAMERA 0001 este o cameră a viselor, o lume care logodește arta cu știința, înfățișează o epocă ce sintetizează realizările umane, materiale, spirituale, pasionale și religioase.

Silent Places, un scurtmetraj despre dans - sâmbătă, 10 mai, ora 19:45, WASP Studios (Strada Ion Minulescu 67 – 93)

Un film de dans bazat pe examinarea vieții interioare a personajelor, care surprinde nedumeririle, întrebările și temerile lor într-un moment de intimitate. Cruzimea și frenezia, copilăria, sentimentele pentru care nu există cuvinte dar pe care cu toții le simțim, angoasa sufletească și haosul interior și recuperarea stării de echilibru sunt sentimente care redau conștiința aglomerată a personajelor din film, autoevaluarea. Prin mișcare și acțiune, cele 5 personaje - prizonieri ai libertății infinite într-un spațiu infinit - înfățișează sentimente care se transformă în agonie. Cum ne purtăm atunci când nu ne comportăm ca la carte? Ce rezultă atunci când ne intâlnim din întâmplare?

La toate proiecțiile și evenimentele din Festival - accesul publicului este GRATUIT, în limita locurilor disponibile. Înaintea fiecărei proiecţii, cinefilii sunt invitaţi să obţină tichetele de loc (cu valoare 0) de la casierie.

Festivalul este organizat de Institutul Cultural Român împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, sub egida EUNIC, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene.

Exploreaza subiecte similare:

Les garçons et Guillaume à table!, È stato il figlio, La limita de jos a cerului, Papusza, Call Girl, The Trip, Singularidades de uma Rapariga Loura

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 11 ianuarie 2015 06:15
Interesante titluri, sunt sigur ca numeroase productii merita abordate atent...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells