Femeile regizor protestează împotriva decernării lui Johnny Depp a Premiului Festivalului de la San Sebastian

de Marina Florea în 12 Aug 2021
Și Festivalul de Film de la Karlovy Vary îl va laurea pe Depp

Un număr de femei regizor din Spania au criticat Festivalul de Film de la San Sebastian, care anunța că îi va decerna actorului Johnny Depp Premiul onorific, la cea de-a 69-a gală a Festivalului, luna viitoare.

Agenția Associated Press relata că femeile regizor susțin că decernarea celui mai mare premiu de la San Sebastian lui Johnny Depp dă festivalului o reputație nefericită. În condițiile în care anul trecut un judecător britanic a dat un verdict de confirmare a acuzațiilor de violență domestică la adresa actorului. Fosta soție, Amber Heard, l-a acuzat de violență domestică, deși actorul a negat.

Cristina Andreu, președinta Asociației Femeilor Regizor și din Audiovizual, se declara „foarte surprinsă” de premiu. Premiul Donostia este cel mai mare premiu al Festivalului care își propune să celebreze realizările întregii cariere.

„Această decizie pune festivalul și conducerea sa într-o lumină foarte proastă, și transmite publicului un mesaj nedorit: că nu contează dacă îți bați soția atâta timp cât ești un actor bun”, relata Andreu pentru Associated Press.

Depp a pierdut, anul trecut, procesul de calomnie intentat unui ziar britanic care îl acuza de violența domestică. Lui Depp i s-a refuza să facă apel în martie, instanța britanică susținând că „apelul nu are șanse reale de succes”.

Și Festivalul de Film de la Karlovy Vary din Republica Cehă anunța marți că îl va laurea pe Depp la următoarea ediție. Festivalul de la San Sebastian, din nordul Spaniei, se va derula între 17 și 25 septembrie acesta. Depp este așteptat să își ridice premiul în persoană pe 22 septembrie. Actorul a mai participat de două ori la festival și este considerat unul dintre favoriți, fiind unul dintre cei mai celebri actori care au participat la festival anii trecuți.

Depp a devenit un star pe plan internațional după colaborarea cu Emir Kusturica (Arizona Dream), cu Lasse Hallstrom (What's Eating Gilbert Grape) și după rolul din Pirații din Caraibe, între 2003 și 2017.

 

Exploreaza subiecte similare:

Johnny Depp

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 13 august 2021 15:16
Interesant...dupa opinia femeilor regizor ar trebui sa ia premii barbatii care se culca la 9 seara.
lili22 pe 15 august 2021 09:36
Si eu protestez impotriva femeilor regizor care fac filme proaste.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells