Felicia, înainte de toate, în competiţia Festivalului Institutului American de Film

26 Oct 2009
Felicia, înainte de toate, în competiţia Festivalului Institutului American de Film

Felicia, înainte de toate, lungmetrajul de debut al lui Răzvan Rădulescu şi al Melissei de Raaf, va participa în competiţia oficială a Festivalului Institutului American de Film, conform unui comunicat remis Cinemagia. Evenimentul se va desfăşura între 30 octombrie şi 7 noiembrie, la Los Angeles.
La începutul lunii octombrie, filmul a câştigat o menţiune specială a juriului la Festivalul Filmului Francofon de la Namur (2-9 octombrie).

Selecţia oficială AFI Fest mai include pelicule precum Looking for Eric, de Ken Loach, Bellamy, de Claude Chabrol, Alle Anderen, de Maren Ade, The Last Station, de Michael Hoffman, Precious: Based on the Novel Push by Sapphire, de Lee Daniels, Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans, de Werner Herzog, filmul sud-corean Mother, de Joon-ho Bong, dar şi Poliţist, adjectiv de Corneliu Porumboiu. Acestora li se adaugă filmele din trilogia „Red Riding", semnate de Julian Jarrold, James Marsh şi, respectiv, Anand Tucker, Trash Humpers, de Harmony Korine şi două coproducţii franco-italiene - Un prophète, de Jacques Audiard, şi Vincere, în regia lui Marco Bellocchio.

„Răzvan Rădulescu (România) şi Melissa de Raaf (Olanda) au scris şi au regizat împreună o poveste simplă, dar complexă în acelaşi timp, limitată la durată unei singure zile. Zi pe care Felicia (Ozana Oancea) şi-o începe sperând că sora sa o va conduce la aeroport, de unde trebuie să zboare la Amsterdam, oraş în care Felicia trăieşte de ani buni şi unde se află fiul şi fostul ei soţ. Dar sora contramandează programul, provocând astfel un lanţ de complicaţii frustrante care o obligă pe Felicia să petreacă ore întregi în aeroport, în compania mamei sale (Ileana Cernat), care deşi e bine intenţionata, e exagerat de protectivă", e precizat pe site-ul oficial AFI. Rădulescu, care a lucrat ca scenarist cu Cristi Puiu, Radu Muntean şi Cristian Mungiu, spune că el şi de Raaf au încercat ca „ziua plecării Feliciei să fie o emblemă a întregii ei vieţi”.  „Oancea şi Cernat ating un nivel rar de onestitate emoţională”, sunt de părere cei de la Institutul American de Film.

Felicia, înainte de toate a avut premiera mondială, în această vară, la Festivalul Interaţional de Film de la Sarajevo  (12-20 august 2009). În România filmul va rula anul viitor.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 25 noiembrie 2011 18:33
sa speram ca am lasat o impresie de neuitat !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells