Faust, al lui Silviu Purcărete - varianta video

6 Nov 2009
Faust, al lui Silviu Purcărete - varianta video

Documentarul Faust - Drumul clipei, care îl urmăreşte pe Silviu Purcărete la repetiţiile monumentalului spectacol "Faust" după Goethe, va fi proiectat duminică, 8 noiembrie, de la orele 18:00 şi 20:00, la Eurocinema Tinerimea Romănă (Bucureşti).

Scenariul şi regia documentarului sunt semnate de Laurenţiu Damian, care oferă astfel primul material video ce însoţeşte spectacolul lui Purcărete. Damian l-a "observat" cu camera pe Silviu Purcărete la repetiţiile spectacolului Faust (scenografia Helmut Sturmer, costumele Lia Manţoc, muzica Vasile Sirli, cu Ilie Gheorghe, Ofelia Popii) împrospătând plăcut memoria celor care au vazut la Sibiu spectacolul şi, în acelaşi timp, stârnind interesul pentru spectacolul de teatru celor care nu au avut şansa de a-l vedea. Spectacolul a fost realizat de Teatrul Naţional "Radu Stanca", în cadrul manifestărilor Sibiu, Capitala Europeană a anului 2008.

Acest making-of/documentar al spectacolului s-a făcut din necesitatea păstrării şi pe peliculă a unei piese spectaculoase, despre care atât specialiştii cât şi publicul spun că ar fi cu adevărat o capodoperă.

Producător delegat al documentarului Faust - Drumul clipei este Marilena Ilieşiu, iar compania producătoare este Editura Video a Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului. Imaginea este semnată de Dan Pădure, iar muzica de Ştefan Elefteriu.

Programul din week-end de la Eurocinema Tinerimea Română mai cuprinde "Documentare româneşti de excepţie".

Sâmbătă, 7 noiembrie

Ora 18:00 - A fi sau a nu fi
Regia - Anca Damian

O trupă de teatru într-un penitenciar. Penitenciarul este închisoarea de maximă securitate din Arad. Actorii? O listă lungă de nume, identităţi, sentinţe, crime. Ce se întâmplă cu ei şi cu noi, cei care îi vedem condamnaţi de propriile noastre temeri, dependenţe şi idei preconcepute? La urma urmei, unde îşi găseşte locul adevărata libertate, sentimentul vinovăţiei, căinţa şi... reprezentaţia teatrală? După gratii sau dincolo de ele? Oamenii joacă teatru. O fac doar pe scenă sau şi în afara ei?

Ora 20:00 - Constantin şi Elena
Regia - Andrei Dăscălescu

Simpla, dar fascinanta viaţă de zi cu zi a unui cuplu de bătrâni din Moldova. Documentarul prezintă viaţa de zi cu zi (însă cu vaste meditaţii şi implicaţii filozofice) a unui cuplu de bătrâni dintr-un sat de lângă Piatra Neamţ. Eroii filmului sunt chiar bunicii regizorului.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
tamarainsa pe 6 noiembrie 2009 13:38
Multumesc cinemagiei pentru spatiul in care pot si eu adresa o plangere.
O Napasta? O oda in metru antic?
Pentru fiul meu somer...al carui tata a fost ...uitat de colegii care aduna ....la rime si filme ce din coada au sa sune? Bine la CNC?

adhpliz pe 6 noiembrie 2009 19:04
sunt din sibiu si am vazut faust pana acum de 8 ori..... de fiecare data ma surprinde calitatea actorilor sibieni si prezenta scenica incontestabila ............ recomand tuturor persoanelor care merg la teatru sa vada si piesa asta pentru ca este MAGNIFICA ....
florin pe 2 decembrie 2009 11:21
de unde pot cumpara acaest DVD
lucretia pe 30 mai 2010 22:19
Am vazut FAUST i n 2010, in aprilie, si am fost fascinata de tot, de regie, jocul actorilor,
muzica, interpretare, costume. Nu poate fi ceva mai uluitor, mai fantastic!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells