Fantasy-ul Războinicul Vânător și Crăiasa Zăpezii, captivant

de Gloria Sauciuc în 22 Apr 2016
O aventură epică spectaculoasă, din 22 aprilie în cinematografele noastre

The Huntsman: Winter's War/Războinicul Vânător și Crăiasa Zăpezii are premiera pe 22 aprilie în cinematografele noastre, cu o acțiune ce începe înainte de Snow White and the Huntsman (2012) și continuă în paralel cu evenimentele de acolo.

The Huntsman: Winter's War e captivant. Dincolo de efectele vizuale spectaculoase, lupta oamenilor (cu arme ce îi plasează într-un soi de Ev Mediu) are loc cu forțe magice și creaturi fantastice. Un plus neașteptat al filmului e dualitatea personajelor.

Dincolo de efectele speciale captivante, am apreciat dualitatea personajelor, elementul romantic și replicile cu haz.

Am apreciat grija nesperată a scenariștilor pentru eroi - dacă Ravenna (Charlize Theron), malefica regină, e rea până în măduva oaselor, iar Eric (Chris Hemsworth) e Făt-Frumos-ul fără cusur, iată că Freya (Emily Blunt) e o Crăiasă a Zăpezii cu lumini și umbre, iar printre eroi există un spion, cineva cu o agendă ascunsă.

Filmul alocă timp și romantismului, devenind unul dintre action-fantasy-urile în care iubirea e un element consistent. Am apreciat și umorul, replicile cu haz venind mai ales de la Războinicul Vânător. Dar nici piticii nu sunt mai prejos. În plus, avem nu una, ci trei femei puternice, aproape invincibile și letale. 

Punctul ce declanșează povestea se înscrie tot într-o idee medievală, cea a moștenitorului nou-născut care este eliminat, pentru a nu lua tronul.

Filmul se poate vedea în format 3D, deși puține sunt scenele concepute să profite pe deplin de cele trei dimensiuni. 

Iată care este povestea. Cu mult înainte ca Ravenna (Theron), malefica regină, să fie, aparent, învinsă de sabia curajoasei Alba ca Zăpada, a fost martora plecării din regat a surorii sale, Freya (Blunt), după ce aceasta a suferit o trădare care i-a frânt sufletul. Freya, care are puterea de a îngheța orice inamic, și-a petrecut viața în castelul său de gheață izolat, crescând și pregătind o întreagă legiune de vânători letali, printre care și Eric (Hemsworth, mânuitor al toporului) și războinica Sara (Jessica Chastain, cel mai bun țintaș cu arcul din armata de vânători), pentru a vedea că preferații săi au sfidat singura și cea mai importantă cerință a sa: să-și „înghețe” pe vecie inima, ca să nu se poată îndrăgosti niciodată. Când Freya află despre moartea surorii sale, își somează soldații să aducă Oglinda Magică pentru a-i extrage puterile.  Eric (Hemsworth) vrea să ajungă la Oglindă înaintea Crăiesii, iar încecrcările în care intră în această călătorie ne țin cu sufletul la gură. 

Odată ce descoperă că Ravenna poate fi readusă din adâncurile aurite ale oglinzii, tărâmul magic va avea acum de înfrunat o forță întunecată de două ori mai puternică. E timpul ca Eric și Sara să lupte pentru a le învinge pe cele două regine malefice, dar și pentru a reuși să se apropie pentru totdeauna unul de celălalt.

Exploreaza subiecte similare:

The Huntsman: Winter's War, Charlize Theron, Chris Hemsworth, Emily Blunt, Jessica Chastain

Alte știri din cinema

Cel mai nou roman al autoarei romanelor Fifty Shades Of Grey se va ecraniza

Despre The Mister, criticii literari au scris că frapează discrepanța dintre modul în care e conturat protagonistul - ca un bărbat sofisticat - și replicile siropoase și stupide pe care le dă

Se face un al treilea film Creed

Primul film Creed a reușit ceva ce părea imposibil: să revigoreze povestea lui Rocky și să ducă mai departe moștenirea numelui care a scris istorie

Fantasy Island: să avem grijă ce (film) ne dorim

Filmul este o succesiune de momente șocante dar slabe

Little Joe, film fantastic cu inflexiuni SF și horror, din 6 martie la cinema

Filmul este „un comentariu clinic, stilizat, pe marginea vanității umane și a fericirii ca marfă”, a scris presa internaţională

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells