Fanny Ardant: Cinemaul e precum amantul

23 Sep 2009
Fanny Ardant: Cinemaul e precum amantul

Actriţa şi regizoarea Fanny Ardant a fost prezentă, marţi, la conferinţa de presă organizată la Institutul Francez din Capitală, cu ocazia prezentării spectacolului "Music-Hall" la Teatrul Odeon din Bucureşti, alături de regizorul producţiei, Lambert Wilson, şi de directorul teatrului bucureştean, Dorina Lazăr.

"Teatrul purifică un actor, e mereu acolo. În cinema e ceva protector, teatrul e violent şi de fiecare dată spunem că nu o să mai facem, dar îl ai în sânge. E ca o boală tropicală", a spus actriţa, citată de Mediafax, menţionând că pot fi iubite amândouă, aşa cum poţi să iubeşti două persoane în acelaşi timp.

Fanny Ardant a precizat că teatrul este soţul, pentru că este onest şi integru, în timp ce cinematograful, ca şi amantul ... şi actriţa a pocnit din degete exprimând lejeritatea şi distracţia.

Lambert Wilson a început să lucreze în teatru cu Lucian Pintilie şi a spus că păstrează "o amintire extraordinară" a muncii cu regizorul român.

Întrebată dacă simte o legătură specială cu România, unde a şi regizat primul ei film, "Cenuşă şi sânge", Fanny Ardant a remarcat că este interesantă expresia "pământul îi aparţine celui care îl lucrează". "Eu am lucrat aici, deci îmi aparţine", a declarat ea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells