Familia, patriotismul și credința au dictat cifrele la box office pe 2013

de Cristina Grigore în 21 Feb 2014
În studiul publicat de Movieguide.org, filme precum Iron Man 3, Frozen și Man of Steel s-au clasat anul trecut în topul producțiilor cu cele mai mari încasări

Producțiile adresate familiei, cele orientate spre credința religioasă, dar și cele cu mesaj patriotic au fost preferate publicului pe 2013, notează foxnews.com. Știrea are la bază raportul anual publicat de siteul Movieguide.org, o grupare conservatoare, pro familie, al cărui fondator este Dr. Ted Baehr.

Studiul arată că topul 25 al încasărilor cinematografice - atât pe teritoriul american, cât și în restul lumii – a fost dominat de pelicule orientate spre familie (Iron Man 3, Frozen, Man of Steel), lipsite de conținut nepotrivit: nuditate, trimiteri sexuale, droguri, limbaj indecent.  Suma medie încasată de filmele ce puneau accent pe credință și pe căință a fost calculată la 87 de milioane de dolari, iar cea a producțiilor cu viziune non-creștină – precum Grown Ups 2 - s-a ridicat la 22 de milioane de dolari.

Filmele lipsite de limbaj indecent (Frozen), au câștigat mai mult (în medie 66 de milioane de dolari), față de cele în care acest tip de limbaj s-a auzit frecvent (Wolf of Wall Street, cu o medie de 30 de milioane de dolari la box office). De asemenea, filme lipsite de conținut sexual, precum Gravity, au câștigat mai mult (51 de milioane de dolari în medie) decât cele explicite în domeniul gesturilor și al dialogurilor cu trimiteri sexuale (We’re the Millers), a căror medie a încasărilor nu trece de 24 de milioane de dolari.

În Statele Unite, producțiile ce au reflectat „valori și conținut pro-american, conservator, patriotic și moral”, precum Iron Man 3, The Hunger Games, Captain Philips sau Lone Survivor, s-au ridicat la box office deasupra unor pelicule ca Blue is the Warmest Color, Elysium ori Spring Breakers.

„În ciuda unei opinii populare, sexul nu vinde întotdeauna. Publicul preferă în speță genul acesta de filme – pozitive, cu un conținut potrivit întregii familii, a căror conținut ridică ștacheta morală și are rădăcini biblice”, se menționează în raport.

Exploreaza subiecte similare:

Iron Man 3, Frozen, Man of Steel, Grown Ups 2, The Wolf of Wall Street, Gravity, We're the Millers, Captain Phillips, Lone Survivor, La Vie d'Adèle, Elysium, Spring Breakers

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Eustake pe 21 februarie 2014 09:45
Depinde, evident, si de rating. Sunt filme cu rating PG-13 care lustreaza mult mai multa violenta decat anumite filme cu rating R (care limiteaza din start accesul anumitor persoane). De ex. Man of Steel - de mult timp nu am vazut un film cu atata distrugere unde probabil mii de oameni mor. Totusi ele sunt accesibile unui public mai larg pe motiv ca "nu arata mult sange" etc. etc.
cristi23 pe 21 februarie 2014 10:33
interesant......
cosmin742000 pe 21 februarie 2014 13:52
Eu cred ca exceptand Frozen , prostia a fost principalul factor luat in considerare pt box office..Oricum nici nu ma asteptam ca americanii sa inteleaga ceva din La vie d'Adele sau Spring Breakers. Ei o ard asa puritani , ca ti-e si greata de ipocrizia lor.
Arlequinade pe 21 februarie 2014 14:40
Adica tie Spring Breakers ti se pare un film bun?
MikkaelWolfganger pe 21 februarie 2014 18:46
Eh, nu e vorba de speriat sau de pudibonderie.Pur si simplu, nu le pasa si nu ii interesaza.Pentru ca una e sa vezi un 3D de nivelului Superman si una e sa vezi un 2D cu pretentii artistice facut de Korine(asta ca sa nu ma leg de alde Kechiche).Chiar nu e o alegere prea grea pentru marea masa consumatoare de multiplex, Imax, 3D sau mai stiu eu ce alte denumiri fistichii.
zeno.marin pe 21 februarie 2014 16:46
"a căror conținut ridică ștacheta" -> "al caror continut".
Filme cu continut care ridica stacheta... ha ha ha...stacheta... :-D

xerses pe 23 februarie 2014 10:09
Interesant articol.
alex_il_fenomeno pe 2 martie 2014 15:05
Blockbustere cu tenta de filme pentru familie= reteta succesului.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells