Familia Gucci critică dur House of Gucci, filmul lui Ridley Scott: îl numește „o insultă”

de Marina Florea în 1 Dec 2021
Familia susține că „Filmul este o insultă a moștenirii pe care s-a construit brandul la ora actuală”

Familia Gucci a criticat filmul lui Ridley Scott House of Gucci, într-o declarație foarte dură ce subliniează că sunt „dezamăgiți” de neadevărurile din film. Declarația vine de la moștenitorii lui Aldo Gucci (jucat în film de Al Pacino), președintele casei de modă Gucci între 1953 și 1986.

„Producătorii filmului se pare că nu au făcut efortul să ceară părerea moștenitorilor înainte să îi descrie pe Aldo Gucci – președintele firmei timp de 30 de ani – și pe ceilalți membri ai familiei Gucci drept derbedei, ignoranți și insensibili față de lumea din jurul lor”, scrie declarația, citată de indiewire.com.

Declarația susține că filmul „rescrie istoria”: Patrizia Reggiani (Lady Gaga) pune la cale asasinarea soțului ei Maurizio Gucci (Adam Driver), în contextul destrămării căsniciei lor. Familia susține că filmul atribuie „un ton și o atitudine a protagoniștilor neadevărate, ce nu au avut niciodată loc”, adăugând că filmul este „extrem de dureros din punct de vedere uman și o insultă la adresa moștenirii pe care e construit brandul”.

Declarația a fost publicată mai întâi de către agenția italiană de știri ANSA, care a criticat și portretul făcut de film soției lui Maurizio Gucci, Patricia „nu doar în film, ci și în părerile actorilor, care o descriu drept o victimă care încearcă să supraviețuiască într-o lume a bărbaților”. Compania Gucci declară în schimb că a fost dintotdeauna „deschisă diversității”, având inclusiv în anii 80 femei în poziții cheie.

Săptămâna trecută, Scott anticipa asemenea critici, începute cu punctele de vedere ale Patriciei Gucci însăși, care acuza regizorul ca „fură identitatea unei familii pentru profit.” Scott susținea în schimb că „Nu pot să fiu de aceeași părere”, adăugând că „Să nu uităm că un Gucci a fost asasinat și un altul a făcut pușcărie pentru evaziune fiscală, așa că nu e cazul să vorbiți că eu aș face profit. Imediat ce faci ceea ce au făcut ei intri în zona publică...”

Și Tom Ford (jucat în film de Reeve Carney) a semnat un eseu în care își exprimă dezamăgirea față de film, inclusiv față de rolul disproporționat al lui Jared Leto, lăudând totuși rolul lui Lady Gaga.

Exploreaza subiecte similare:

Jared Leto, Reeve Carney, Adam Driver, Lady Gaga, Al PAcino, House of Gucci

Alte știri din cinema

Vânătorii de zmeie: Afganistanul de altă dată, în ecranizarea celebrului roman „The Kite Runner”

„The Kite Runner / Vânătorii de zmeie” (2007) poate fi vizionat miercuri, 19 ianuarie, ora 22:00, la TV1000

Festivalul Internațional Film O’Clock dă startul înscrierilor pentru masterclass-ul online dedicat jurnalismului de film

Înscrierile sunt deschise până pe 20 februarie

Cinemagia recomandă să te uiți la aceste trei filme și să distingi adevărul de ficțiune

Trei docuficțiuni care explorează natura realității noastre

Scream, continuarea celei mai de succes francize horror, revine pe marile ecrane

Neve Campbell, "regina" Scream, nu putea lipsi din noul episod al seriei care a revoluționat genul slasher

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells