« Înapoi la pagina festivalului

Extrase din Man Of Tai Chi, debutul lui Keanu Reeves, prezentate la Cannes

22 Mai 2013
Extrase din Man Of Tai Chi, debutul lui Keanu Reeves, prezentate la Cannes

 Keanu Reeves a prezentat luni la Cannes câteva extrase din debutul său regizoral, Man of Tai Chi, într-o conferinţă de presă anunţată cu doar o zi înainte de începerea Festivalului, organizată la Hotelul Majestic de pe Croazetă.

Un reprezentant al China Film Group a numit Man Of Tai Chi „cea mai importantă co-producţie“ a companiei din acest an. Reeves îşi face debutul regizoral cu filmul kung-fu, care este o co-producţie de la CFG, Wanda Media, Village Roadshow Pictures Asia şi Universal Pictures. La conferinţă, Reeves a afirmat că a fimat peste 105 zile în Beijing şi Hong Kong, unde echipa a fost la un moment dat blocată pe un platou din cauza unui taifun puternic. El a ales acest film pentru a-şi face debutul regizoral deoarece era „povestea pe care am simţit că o pot spune şi n-am vrut s-o spună nimeni altcineva".

Man Of Tai Chi se concentrează pe un tânăr cunoscător al artelor marţiale inocent, care se luptă să-şi păstreze valorile în mijlocul presiunilor societăţii contemporane. Tiger Chen joacă rolul tânărului care este atras în lumea boxului subteran, unde Reeves joacă rolul manipulatorului organizator de competiţii. Cei doi au devenit prieteni şi, de peste cinci ani, dezvoltă povestea acestui film. Reeves spune că „acum patru sau cinci ani am început să mă gândesc la regie. Dar întotdeauna am spus că nu voi regiza decât dacă am o poveste de spus".

Oferindu-şi o provocare în plus, povestea este spusă în mandarină, cantoneză şi engleză. Reeves spune: „Trebuia să ascult. Procesul a fost unul de colaborare. Am avut o susţinere grozavă din partea traducătorilor, distribuţiei şi a lucrului pe scenă... Ca actor, eşti parte din relatarea unei poveşti, iar ca un regizor eşti responsabil pentru asta, dar nu o poţi face singur, prin urmare colaboratorii au fost un dar".

Lemore Syvan, care a lucrat cu Reeves la Vieţile secrete ale Pippei Lee (2009) şi la Crima lui Henry (2010), a mai declarat la conferinţa de luni că sarcina de a face filmul era „descurajantă". În ciuda statutului lui Reeves, „era regizor pentru prima dată, iar filmul era chinezesc. Am fost refuzaţi de multe ori. Dar CFG a acceptat realizatorii", a spus Syvan.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
JackRaven pe 23 mai 2013 10:51
omg he has 3 chins now??? ~_~
Whi7eangel pe 23 mai 2013 13:26
am zis k e messi in poza:D
alex_il_fenomeno pe 26 iunie 2013 13:21
Suna bine, cel putin deocamdata. Sper sa fie intr-un ceas bun.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells