Ewan McGregor laudă mesajul feminist al lui Birds of Prey

de Cristina Grigore în 11 Oct 2019
„Cred că avem nevoie de asta, avem nevoie să fim mult mai conștienți de cum ne purtăm cu sexul opus. Trebuie să fim învățați să ne schimbăm”, a spus el

Într-un interviu acordat revistei Premiere, actorul Ewan McGregor, interpretul antagonistului din Birds of Prey (Black Mask), a fost întrebat ce i-a plăcut cel mai mult din lucrul la acest film. Starul a apreciat producția pentru mesajul său feminist și a punctat faptul că astfel de filme sunt binevenite, pentru că este nevoie de o schimbare a modului în care sunt tratate femeile.

„Ce m-a interesat la Birds of Prey a fost faptul că e un film cu mesaj feminist. Este foarte bine scris, scenariul expune fără rezerve misoginismul. Și cred că avem nevoie de asta, avem nevoie să fim mult mai conștienți de cum ne purtăm cu sexul opus. Trebuie să fim învățați să ne schimbăm”, a spus el.

McGregor a mai ținut să spună că scenariul abordează tema feministă subtil, fără a sădi sâmburi de controversă și oferă, astfel, o temă de reflecție publicului.

„Misoginii din filme au adesea atitudini extreme: ei bat femeile, le violează... Este normal să fie reprezentați astfel, pentru că ei există și sunt  de condamnat. Însă în Birds of Prey, în dialog, există și urme ale misoginismului de zi cu zi; e vorba de acele lucuri de care nici nu-ți dai seama, ca bărbat... Iar acestea sunt evidențiate, într-un mod foarte subtil, de scenariu. Mie mi se pare extraordinar acest lucru”, a mai spus actorul.

Birs of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn, în regia lui Cathy Yan, după un scenariu de Christina Hodson (Bumblebee), le are în distribuție pe Margot Robbie (Harley Quinn), Mary Elizabeth Winstead (Huntress), Jurnee Smollett-Bel (Black Canary), Rosie Perez (Renee Montoya) și Ella Jay Basco (Cassandra Cain).

Filmul a primit în Statele Unite rating-ul R (cei sub 17 ani pot vedea filmul doar însoțiți de un părinte sau un tutore legal). Se lansează în România pe 7 februarie 2020.

Exploreaza subiecte similare:

Ewan McGregor, Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn, Cathy Yan, Christina Hodson, Bumblebee , Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell, Rosie Perez, Ella Jay Basco

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells