Eu când vreau să fluier, fluier - propunerea României pentru Oscar 2011

14 Aug 2010
Eu când vreau să fluier, fluier - propunerea României pentru Oscar 2011

Pelicula Eu când vreau să fluier, fluier, regizată de Florin Şerban, este propunerea României pentru Cel mai bun film străin la Oscar 2011, a anunţat Centrul Naţional al Cinematografiei.

Juriul a fost format din criticii de film Eugenia Vodă, Magda Mihăilescu, Cristina Corciovescu - critic de film, Mihai Chirilov, Dana Duma, Eugen Athanasiu şi Dinu Tănase, director de imagine şi regizor.

Eu când vreau să fluier, fluier a fost distins anul acesta la Festivalul de Film de la Berlin cu "Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint".

După patru ani petrecuţi într-un penitenciar pe malul Dunării, Silviu (interpretat de George Piştereanu) a avansat în ierarhia de dormitor, devenind Jupân. Cu două săptămâni înainte de eliberare, primeşte o vizită neaşteptată. El află că mama lui s-a întors acasă după mult timp din Italia şi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic.

Silviu are cinci zile să găsească o soluţie. Cele cinci zile devin o eternitate când Silviu se îndrăgosteşte de o studentă frumoasă la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venită în practică la penitenciar.

Din distribuţia filmului fac parte Ada Condeescu, George Piştereanu, Mihai Constantin şi Clara Vodă.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
victor_neo75 pe 14 august 2010 14:26
Mai bine nu ! Cele mai mari sanse le-a avut "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" acum 3 ani de zile ! Sincer, si nu din motive de patriotism, filmul lui Cristian Mungiu mi s-a parut cel mai bun film vbit in alta limba decat engleza in 2007 urmat de controversatul "The Class" (Klass) din Estonia din 2007 (film care ar trebui sa il vada neaparat liceenii de la noi din tara) (a nu se confunda cu didacticul "The Class" (Entre les murs) din Franta 2008) !

"Eu cand vreau sa fluier, fluier" este prea slab si prea plictisitor ca sa fie amintit printre cele mai bune filme romanesti din 2010 !

Leader pe 14 august 2010 15:40
E foarte bine. Avem sanse.
regizorul pe 14 august 2010 16:58
acest film este o prostie si mie miar fi rusine sa ma duc cu un film ca acesta si sa am pretenti la oscar mai bine stau locului de cat sa faca tara inca o data de rusine
street2seby pe 14 august 2010 19:46
naspa filmul...la cata zarva so facut in jurul lui...nu merita niciun premiu..parerea mea..se gata urat..actiunea filmului ii urata
johnnyg pe 14 august 2010 20:14
Bottom line, acesta e un film slab. Nu as indrazni sa zic nici macar mediocru. Se intampla foarte multe lucruri in acest film care, din pacate, nu spun nimic. Si si actiunile personajului principal au un mare semn de intrebare (si aici nu ma refer la ultima scena cu personajul Adei). Iar anumite scene lungi sunt de-a dreptul WTF. Nu am nimic impotriva scenelor lungi daca intensitatea acestora e bine dozata sau dialogurile bine concepute (vezi 4,3,2 sau Portretul luptatorului la tinerete) dar aici erau umplute cu niste cadre care pur si simplu erau acolo cred ca doar de dragul de a lungi filmul la 90 de minute, pentru ca altfel eu nu le inteleg. Si din fericire nu am fost singurul cu aceasta parere. Actorii joaca convingator, dar nu e suficient.
Chiar nu inteleg pe ce criterii sunt trimise filme la festivale. Probabil ar fi ceva de genul: "mah asta-i un film de ala mai greu pt mintea omului. tre sa zica niste lucruri foarte importante. nimeni nu stie ce vrea sa zica filmu asta, dar ceva tre sa zica din moment ce nu il intelege nimeni si te adoarme in scaun din minutul 30. hai sa il trimitem pe la ceva festivale unde filozofii din juriu il vor intelege pote si vom lua si noi un premiu doua".
Singurul film de anul acesta care intr-adevar m-a impresionat si datorita filmului in sine dar si datorita greutatilor intampinate de regizor in realizarea lungmetrajului a fost "Portretul luptatorului la tinerete", si pe acesta l-as trimite eu la Oscar. Dar vorba vine, cine sunt eu? Doar un simplu om.

alex_il_fenomeno pe 15 august 2010 12:42
din lipsa de altceva mai bun ...
nelu123 pe 15 august 2010 14:58
"Particularităţile tragice sau delicioase ale societăţii româneşti sunt adevăraţii premianţi, nu aceşti jurnalişti de cotidian social care au ales să se rateze în cinema. Mai corect ar fi ca în loc să se ia în gură cu vestigiile umane ale cinematografiei ceauşiste, pentru bani, îndreptăţiţi de faptul că au târşâit o frunză aurită de palmier de la Cannes până la locul de onoare de pe raftul Ikea de la ei din sufragerie, mai bine ar avea sinceritatea şi umilinţa de a-şi duce premiile printre blocurile unui cartier prăpădit din Focşani, Rădăuţi sau de oriunde şi, ajunşi acolo, să îi cheme la ferestre pe toţi şi să le spună: “luaţi-l, este al vostru, eu doar am pus camera pe voi în timp ce voi trăiaţi pe aici.” zice critix.ro
rizea.alex70 pe 16 august 2010 08:23
O fi filmul cum o fi dar macar avem o sansa la oscar fie ea cat de mica si nu se stie niciodata...
skumpik pe 18 august 2010 18:16
poi filmu e interesat dar putin km trait intro salbaticie dar faza e k tipu kre are rolul boon in film e tare simpatik
roxanagiorgiana21 pe 27 august 2010 05:52
Este peste puterile mele sa dau dovada de respect sau sa am o atitudine de stimă, sau de considerație fata de acest film...nu pot intelege cum are o sansa la Oscar...penibil...trebuia sa il numeasca.."Eu cand vreau sa fiu cretin...sunt idiot"..ne facem de ras cu filmele aceastea de sub nivelul marii..La fel ca si mirobolantul "8 ani ,14 luni si 3 secunde"...mega boring...ramai perplex dupa ce vizionezi asemenea filme...
robbiex2 pe 5 septembrie 2010 19:26
exista posibilitatea sa avem surprize :))
diana pe 6 septembrie 2010 15:25
ia mai terminati cu prosteala...daca sunteti prosti si nu intelegeti filmul..asta e...halal romani...nu meritati sa stati in romania..fugiti la italia sa s....i p..a la italieni.. BARVO.FRUMOS FILM
terente22 pe 26 aprilie 2011 17:07
un film MIRLANESC care reflecta in tocmai caracterul poporului de 2 bani numit roman
katalin + roxana pe 16 mai 2011 18:57
frumos dar unde"i filmu:-j
edy ( Aviatiei ) pe 10 iunie 2011 01:54
am tot auzit de acest film si sincer aveam o parere proasta la modul direct despre el ,fiind produs de romani, insa dupa ce am vizionat filmul am ramas stupefiat de simplitatea ,originalitatea si actorii care au jucat perfect si realist ,chiar de mult nu am mai vazut un film romanesc asa de bun , imi este doar de filmele romanesti bune si am mari sperante cu aceasta ocazie deosebita cel putin pentru mine, ca nu ducem lipsa de talente in acest domeniu. Actorul principal este parca facut pe acest segment al actoriei .Sincer cele mai bune urari de bine,sa o tineti tot asa si de ce nu si un nou episod la acest film foarte bine regizat. Sunt deja obsedat de acest film si il vad de 3 ori pe saptamana ,daca mai spun ca sunt si politist ma dau astia afara . Rog sa fie studiata si o urmare ,un nou episod la acest film,stima.
navigatorul pe 14 iunie 2011 19:22
intr-o tara de rap-eri avem si film de tot kk-ul ,jalnic , obscen , promovarea inculturi .
alex pe 20 iunie 2011 11:49
comentez dupa ce vizonez filmul

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells