Escape Room, thriller psihologic combinat cu horror, din 1 februarie pe marile ecrane

de Cinemagia în 22 Ian 2019
Spectatorii se simt ca şi când s-ar afla în interiorul filmului şi participă la rezolvarea de puzzle-uri şi ghicitori, spun realizatorii

Escape Room/Scapă dacă poţi, care va avea premiera la noi pe 1 februarie 2019, este un thriller psihologic despre şase oameni care nu se cunosc între ei, dar care se confruntă cu o serie de situaţii critice, imposibil de controlat şi care trebuie fie să-şi pună mintea la contribuţie pentru a le depăşi, fie să moară.

Despre film

Te găseşti într-o cameră fără ferestre, care are doar o uşă, iar aceasta e încuiată. Nebunul care te-a închis în această cameră scorneşte o serie de ghicitori, bine ticluite, pe care dacă reuşeşti să le rezolvi în ordinea corectă, vei putea să găseşti cheia salvării tale. Pentru a spori dificultatea, el îţi mai fixează şi un cronometru, care durează o oră, timp în care fie dezlegi ghicitoarea şi scapi, fie suporţi consecinţele.

Ceea ce arată ca un horror movie devine unul dintre cele mai răspândite şi palpitante jocuri din lume: fenomenul „escape room”/„scapă dacă poţi”. Înarmaţi doar cu propria inteligenţă – şi ajutaţi de abilităţile celorlalţi oameni din cameră, jucătorii trebuie să spargă coduri, să descifreze enigme şi să găsească ascunzători într-un timp foarte limitat. Fiecare cameră are un scenariu secret, pe care jucătorii îl consideră o experienţă distractivă de team-building. De la naşterea acestui concept, în 2010, aceste camere au început să apară cu repeziciune în toată lumea pentru a satisface foamea de distracţie a oamenilor şi dorinţa lor de a evada din viaţa reală.

Adam Robitel, care a regizat anterior hitul horror Insidious: The Last Key, a fost ales să regizeze şi filmul actual. „Cele mai bune escape rooms sunt foarte cinematografice: intri ca într-un buncăr din timpul războiului rece, în care frunzăreşti dosarele CIA, iar atunci când apeşi pe un buton, se aprinde un proiector cu o lumină albăstruie, unde descoperi o hartă”, adaugă Robitel.

După spusele producătorului Ori Marmur, realizatorii au văzut în acest film şansa de a depăşi barierele genului clasic, de a combina thrillerul psihologic cu horrorul.

Filmul are imagini şi secvenţe palpitante, iar experienţele prin care îi trece pe spectatori seamănă foarte mult cu cele dintr-o escape room adevărată. Spectatorii se simt ca şi când s-ar afla în interiorul filmului şi participă la rezolvarea de puzzle-uri şi ghicitori, alături de actorii de pe ecran”.

 

Exploreaza subiecte similare:

Escape Room, Adam Robitel

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells