Erotism şi senzualitate în primul trailer Miss Julie

de Gloria Sauciuc în 23 Iul 2014
Jessica Chastain şi Colin Farrell, într-un joc al seducţiei

Primul trailer al dramei de epocă Miss Julie, cu Jessica Chastain, Colin Farrell şi Samantha Morton în rolurile principale, a fost lansat online, surprinzând tocmai jocul seducţiei la care contesa Julie îl provoacă pe valetul ei, jucat de Farrell. Filmul este semnat de Liv Ullmann, fiind o ecranizare după piesa cu titlul omonim, scrisă în 1888 de către dramaturgul suedez August Strindberg.

Acţiunea se petrece în secolul al XIX-lea, în ajunul solstiţiului de vară. Profitând de absenţa tatălui său, domnişoara Iulia, o tânără contesă recent despărţită de logodnic, rămâne alături de servitorii de la conac. E ocazia pe care o aştepta de mult timp Jean, valetul contelui, care nu ezită să dea curs avansurilor stăpânei. Piesa a fost controversată şi cenzurată în perioada publicării deoarece, în conţinutul ei, se fac referiri la actul sexual.

Domnişoara contesă Iulia îi cere valetului Jean să danseze cu ea, pe urmă să-şi petreacă noapte cu ea, ca în final sa facă sex cu ea. Ceea ce azi s-ar putea numi un grav caz de hărţuire sexuală, devine o poveste de atracţie irezistibilă; dar societatea, tatăl conte, logodnica Kristine (bucătăreasa, jucată de Samantha Morton), se vor opune relaţiei.

Jessica Chastain face o Miss Julie senzuală, pe alocuri uşor nevrotică, şi nehotărâtă, pe cât ne putem da seama din trailer, care tânjeşte după afecţiune. Colin Farrell, cu vocea guturală, pare să îşi îndrepte personajul către unul cu aspiraţii mari, probabil fără caracter.

În prefața piesei de teatru Domnișoara Iulia, Strindberg își prezintă personajele ca fiind „conglomerate, fragmente de umanitate, haine de duminică peticite, toate strânse la un loc, așa cum este ființa umană”.

Exploreaza subiecte similare:

Jessica Chastain, Colin Farrell, Samantha Morton, Liv Ullmann

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells