Eroisme prin Nigeria, popular film cu gangsteri şi un remake controversat, marţi seara la TV

de Ştefan Dobroiu în 6 Iul 2020
Lacrimi din Soare, A fost odată în America şi Creatura, în program

Tears of the Sun/Lacrimi din Soare (2003)
Filmcafe, 19:45
Acest film cu Bruce Willis şi Monica Bellucci porneşte de la un citat foarte des folosit în vremea protestelor şi anume "Pentru ca rãul să triumfe nu trebuie decât ca oamenii buni sã nu facã nimic". Willis este locotenentul Waters, care ar trebui să plece din Nigeria după ce preşedintele ţării este ucis, dar i se cere să salveze o doctoriţă (Bellucci). Şi ce te faci când aceasta refuză să plece dacă nu sunt evacuaţi şi pacienţii din spitalul ei? Acest film al lui Antoine Fuqua discută cât de problematic este să salvezi o viaţă, dacă această salvare duce la pierderi de alte vieţi.

Once Upon a Time in America/A fost odată în America (1984)
TNT, 21:00
Ultimul film al lui Sergio Leone ni-i arată pe Robert De Niro şi James Woods în rolurile a doi prieteni din copilărie care fac o periculoasă carieră de gangsteri în New York-ul de acum un secol. Dincolo de crime şi loialităţi puse la încercare, Once Upon a Time in America este şi un exemplu al dualităţii cinema-ului: pentru unii este artă, pentru alţii o marfă. Fără ştirea lui Leone, distribuitorii americani ai filmului l-au remontat într-o versiune de 140 de minute (faţă de 230), convinşi că aceasta va fi mai pe placul publicului. Nu a fost deloc aşa, iar versiunea lui Leone se numără în continuare printre cele mai populare filme cu gangsteri din toate timpurile.

The Thing/Creatura (2011)
AMC, 22:00
La aproape trei decenii de la originalul din 1982, iată că venise vremea unei actualizări a horror-ului clasic al lui John Carpenter. Totul începe cu descoperirea unei nave extraterestre în Antarctica, cercetătorii însărcinaţi să o studieze (ca şi trupul unui extraterestru prins în gheaţă) dându-şi repede seama că misiunea lor va fi mai dificilă decât se aşteptau. Remake-ul a fost unul din primele exemple de "gender bending" de la Hollywood, în sensul că protagonistul interpretat de Kurt Russell în original este o cercetătoare jucată de Mary Elizabeth Winstead în filmul din 2011.

Ce alt film de marţi ai de gând să vezi la TV?

Exploreaza subiecte similare:

Bruce Willis, Antoine Fuqua, Monica Bellucci, John Woods, Robert De Niro, Sergio Leone, Mary Elizabeth Winstead, Kurt Russell, John Carpenter, Tears of the Sun, Once Upon a Time in America, The Thing

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells