Eroism (şi tupeu) scoţian, prietenie interplanetară şi chinuri horror, luni seara la TV

de Ştefan Dobroiu în 28 Iun 2020
Inimă neînfricată, Transformers - Războiul lor în lumea noastră şi Târâtă în iad, în program

Braveheart/Inimă neînfricată (1995)
Filmcafe, 18:35
A trecut deja un sfert de veac de la lansarea acestui superhit al lui Mel Gibson, al doilea film regizat din carieră şi laureat cu cinci Oscaruri, inclusiv categoriile Cel mai bun film şi Cel mai bun regizor. Până când nu ne ucide de tot cu o continuare Patimile lui Hristos şi nu intră din nou în colimatorul presei globale pentru opiniile rasiste şi antisemite, Mel Gibson poate captiva cu povestea lui William Wallace, scoţianul care a înfruntat aproape de unul singur invazia englezilor la sfârşitul secolului 13. Braveheart invită şi la o discuţie despre ideea de adevăr în filmul istoric: se pare că aventurile din film sunt, dacă nu invenţii, mai puţin conectate la realitate decât ar trebui.

Transformers - Războiul lor în lumea noastră (2007)
Paramount Channel, 20:30
Înainte să se transforme într-o franciză gigantică, Transformers reuşea să captiveze publicul cu o insolită prietenie între tânărul Sam (Shia LaBeouf) şi extratereştrii de pe Cybertron, Autoboţii în stare să se deghizeze în maşini. Primit cu reticenţă de critici, dar cu entuziasm de fanii jucăriilor Hasbro, Transformers arată foarte bine şi dovedeşte încă o dată că Michael Bay chiar se pricepe să cheltuiască un buget de efecte speciale.  

Drag Me to Hell/Târâtă în iad (2009)
Filmcafe, 22:00
Drag Me to Hell este considerat cel mai bun horror mainstream din 2009 şi chiar are cu ce să te sperie de câteva ori. În centrul atenţiei este Christine, Alison Lohman, ofiţer de credite la o bancă, iar totul începe când ea refuză să prelungească creditul unei ţigănci europene (Lorna Raver), ceea ce îi atrage un îngrozitor blestem. Scenariul a fost scris de Sam Raimi la începutul mileniului, dar producţia a fost amânată din cauza implicării regizorului în cele trei filme Spider-Man pe care acesta le-a regizat între 2002 şi 2007.

Ce alt film de luni vei vedea la TV?

Exploreaza subiecte similare:

Drag Me to Hell, Transformers, Braveheart, Mel Gibson, Shia LaBeouf, Michael Bay, Sam Raimi, Alison Lohman

Alte știri din cinema

Premiile Gopo: iată nominalizările ediţiei din acest an

Urma şi Ivana cea groaznică primesc câte 12 nominalizări

Holy Father, documentarul lui Andrei Dăscălescu, o co-producție HBO Europe, din 13 mai pe HBO GO

Cel de-al treilea documentar semnat de Andrei Dăscălescu vorbește despre familie, relația autorului cu tatăl său, călugăr, și cu iubita lui cu care urmează să aibă un copil

Iată care a fost, de fapt, cea mai dificilă parte la filmările serialului Downton Abbey

Serialul a declanşat o revoluţie, generând interesul publicului pentru drame TV de epocă, precum Bridgerton

A fost găsită actrița care să o întrupeze pe Red Sonja!

Probabil cea mai celebră apariţie a personajului este când a fost întrupat de Brigitte Nielsen în filmul din 1985, alături de Arnold Schwarzenegger

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells