Eroism (şi tupeu) scoţian, prietenie interplanetară şi chinuri horror, luni seara la TV

de Ştefan Dobroiu în 28 Iun 2020
Inimă neînfricată, Transformers - Războiul lor în lumea noastră şi Târâtă în iad, în program

Braveheart/Inimă neînfricată (1995)
Filmcafe, 18:35
A trecut deja un sfert de veac de la lansarea acestui superhit al lui Mel Gibson, al doilea film regizat din carieră şi laureat cu cinci Oscaruri, inclusiv categoriile Cel mai bun film şi Cel mai bun regizor. Până când nu ne ucide de tot cu o continuare Patimile lui Hristos şi nu intră din nou în colimatorul presei globale pentru opiniile rasiste şi antisemite, Mel Gibson poate captiva cu povestea lui William Wallace, scoţianul care a înfruntat aproape de unul singur invazia englezilor la sfârşitul secolului 13. Braveheart invită şi la o discuţie despre ideea de adevăr în filmul istoric: se pare că aventurile din film sunt, dacă nu invenţii, mai puţin conectate la realitate decât ar trebui.

Transformers - Războiul lor în lumea noastră (2007)
Paramount Channel, 20:30
Înainte să se transforme într-o franciză gigantică, Transformers reuşea să captiveze publicul cu o insolită prietenie între tânărul Sam (Shia LaBeouf) şi extratereştrii de pe Cybertron, Autoboţii în stare să se deghizeze în maşini. Primit cu reticenţă de critici, dar cu entuziasm de fanii jucăriilor Hasbro, Transformers arată foarte bine şi dovedeşte încă o dată că Michael Bay chiar se pricepe să cheltuiască un buget de efecte speciale.  

Drag Me to Hell/Târâtă în iad (2009)
Filmcafe, 22:00
Drag Me to Hell este considerat cel mai bun horror mainstream din 2009 şi chiar are cu ce să te sperie de câteva ori. În centrul atenţiei este Christine, Alison Lohman, ofiţer de credite la o bancă, iar totul începe când ea refuză să prelungească creditul unei ţigănci europene (Lorna Raver), ceea ce îi atrage un îngrozitor blestem. Scenariul a fost scris de Sam Raimi la începutul mileniului, dar producţia a fost amânată din cauza implicării regizorului în cele trei filme Spider-Man pe care acesta le-a regizat între 2002 şi 2007.

Ce alt film de luni vei vedea la TV?

Exploreaza subiecte similare:

Drag Me to Hell, Transformers, Braveheart, Mel Gibson, Shia LaBeouf, Michael Bay, Sam Raimi, Alison Lohman

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells