Eroinele lui Ridley Scott

de Gloria Sauciuc în 6 Iun 2012

Figurile feminine puternice sunt elementul distinctiv al lui Ridley Scott: Sigourney Weaver în rolul Ripley din Alien, Geena Davis şi Susan Sarandon în Thelma şi Louise, Demi Moore în G.I. Jane. Prometheus, cu premiera  în România pe 8 iunie, nu are numai una, ci două protagoniste care continuă tradiţia impresionantă a lui Scott.

Noomi Rapace, în rolul lui Elizabeth Shaw, este un om de ştiinţă cu credinţă şi speranţă, care se transformă într-o războinică când se confruntă cu pericolul de la destinaţie. Charlize Theron, în rolul Vickers, este un „oficial” ce reprezintă interesele mega-corporaţiei care finanţează călătoria către o lume îndepărtată şi rău-prevestitoare.

Iată femeile puternice, eroinele lui Ridley Scott, într-o scurtă prezentare.

Afișează:
1 din 7

Noomi Rapace este Elisabeth Shaw

Prestaţia puternică şi tulburătoare a lui Rapace în originala peliculă The Girl with the Dragon Tattoo, prima din trilogia de filme bazată pe Trilogia Mileniului a lui Stieg Larsson, a captat atenţia în întreaga lume – inclusiv regizorului Ridley Scott. „Noomi combină o inteligenţă rară cu fizicalitatea,” declară regizorul. „A deţinut rolul din The Girl with the Dragon Tattoo. A fost atât de puternic, încât când m-am întâlnit cu Noomi, mă aşteptam să fie o persoană aspră, dură; în schimb, Noomi a fost drăguţă, amabilă şi isteaţă. A fost un amestec extraordinar care îi serveşte pentru interpretarea rolului Shaw”.

Scott a distribuit-o după un test cu regizorul de imagine Dariusz Wolski, de la ASC. „Am folosit un depozit Panavision pe care scenograful Arthur Max l-a decorat pentru a avea un aspect industrial, înfricoşător, şi Noomi a reuşit", declară producătorul. „Am fost uimiţi de ferocitatea şi puterea ei pe ecran".

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 6 iunie 2012 14:30
De departe conduce Sigourney Weaver......
FoxHound pe 6 iunie 2012 15:29
Sigourney Weaver conduce detasat acest top.A facut un rol exceptional in seria Alien's.
africanus pe 6 iunie 2012 18:33
Sigourney Weaver fara drept de apel, nu-mi imaginez seria Alien fara ea.
cosmin742000 pe 6 iunie 2012 19:12
Trecu mult timp de la Thelma si Louise (un film atipic pt Ridley Scott dar de departe cel mai bun film al lui) , preferatele mele , nici Sigourney Waver nu e de lepadat , Demii Moore antiactrita in antifilmul G.I. Jane.)
Ioana_ngr pe 6 iunie 2012 20:01
Sigourney Weaver e in top, e eroina mea preferata, iar dupa pe locul 2 Demi M. cu GI JANE
catasmile17 pe 7 iunie 2012 00:11
Sigourney Weaver !
Qube86 pe 7 iunie 2012 07:24
Sigourney Weaver Rullllzzzzz! :)
lucian.iorga pe 7 iunie 2012 11:51
Sigourney Weaver de departe. Cred ca si acum daca s-ar mai face un film Alien si ar fi angajata, ea ar fi in stare cu o mana sa il bata pe Alien iar cu cealalta sa isi dea cu rimel :)))
Nu am vazut Prometheus sa imi fac o parere despre Naomi, dar restul sunt doar de umplutura....

alex_il_fenomeno pe 23 iunie 2012 15:49
foarte tare trecerea in revista , si ca favorita as avea-o pe Sigourney Weaver .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells