Eroii negativi ai verii

de Ştefan Dobroiu în 27 Apr 2013
Secretele celor ce provoacă prăpăd pe ecrane în următoarele luni

Pe lângă un protagonist departe de perfecţiune (adesea ne plac mai mult punctele slabe decât cele tari ale unui (super)erou), blockbusterele de vară trebuie să dezlănţuie pe ecran şi un antagonist pe măsură. Iată mai jos de ce am avea motive să ne fie teamă de villainii următoarelor premiere şi de ce ar trebui să ne bucurăm când/dacă eroii reuşesc să-i învingă.

Ben Kingsley dă tonul în Iron Man 3. Scriam acum câteva luni că actorul câştigător de Oscar pentru Gandhi nu ni se pare convingător într-un rol negativ după dezamăgitorul Prinţul Persiei: Nisipurile timpului, dar ne-am retras cuvintele cu premiera acestui weekend (detalii AICI despre celelalte filme lansate ieri pe ecrane). Kingsley are tot ce-i trebuie pentru a-şi face personajul, Mandarinul, să funcţioneze, dar vara lui 2013 nu duce deloc lipsă de actori în stare să-i ia titlul de Cel mai convingător "negativ" al anului.

Michael Shannon, Benedict Cumberbatch şi Hiroyuki Sanada au cu toţii cariere din care nu lipsesc filme foarte apreciate sau nominalizate la Oscar, ceea ce arată că genul blockbusterelor cu supereroi devine tot mai atractiv pentru actori ce pot mai mult decât să "facă frumos" în faţa ecranului verde.

Dintre actorii amintiţi mai sus, Michael Shannon pare a avea cel mai ofertant în rol în probabil cel mai aşteptat film al verii. Man of Steel reprezintă revenirea cu forţe proaspete a lui Superman, interpretat de această dată de Henry Cavill şi reinventat de Zack Snyder cu (sperăm) ajutor consistent din partea lui Christopher Nolan. După o nominalizare la Oscar pentru Revolutionary Road, Shannon îl interpretează pe generalul Zod, unul dintre marii villaini din longeviva carieră a lui Superman. Zod este atractiv nu doar pentru că provine şi el de pe Krypton, egalând astfel puterile înnăscute ale eroului pozitiv, dar dispune şi de avansata tehnologie a rasei sale extraterestre, ceea ce îl face cu atât mai ameninţător pentru soarta Pământului, care şi-ar putea afla sfârşitul în altercaţia dintre cele două personaje. Faptul că Zod este evident sărit de pe fix nu este decât o calitate în plus, cel puţin din punctul de vedere al scenariului.

Foarte interesant este şi John Harrison, "băiatul rău" din Star Trek Into Darkness, sequelul lui J.J. Abrams care se lansează pe 10 mai pe ecranul IMAX din Bucureşti, pentru ca din 17 mai să poată fi văzut în zeci de cinematografe din întreaga ţară. Personajul interpretat de britanicul Benedict Cumberbatch este şi unul dintre cele mai misterioase ale verii, pentru că trailerele sugerează nu doar că el şi căpitanul Kirk (Chris Pine) se cunosc, ci şi că Harrison are aptitudini fizice ieşite din comun. Cum Abrams este expert să ţină aşi în mânecă, premiera din 10 mai ar putea confirma că imaginea creată de trailere în ceea ce-l priveşte pe villain este de fapt falsă.

Fără să vorbim de villainul colectiv din World War Z, despre care sperăm să ne captiveze cu zombii săi extrem de agili şi coordonaţi, sau de giganticele creaturi din Pacific Rim, iată pe cine aşteptăm noi cu cea mai mare nerăbdare pe marele ecran! Numele lui este Hiroyuki Sanada, l-am cunoscut din The Twilight Samurai, filmul japonez nominalizat la Oscar în 2004. În The Wolverine Sanada este Shingen Yashida, cel care, aşezându-se în calea supereroului interpretat de Hugh Jackman, îl va învăţa pe acesta, "the hard way", ce înseamnă onoarea, dar şi pentru ceea ce merită să lupţi în viaţă. Samurai neîntrecut în mânuirea sabiei, Yashida nu ezită să folosească lovituri sub centură pentru a învinge, plus că dispune de resurse financiare nelimitate şi conduce o adevărată armată gata să-i facă probleme lui Wolverine.

Exploreaza subiecte similare:

Iron Man 3, Ben Kingsley, Michael Shannon, Benedict Cumberbatch, World War Z, Star Trek Into Darkness, Gandhi, Pacific Rim, The Wolverine, Hugh Jackman, Man of Steel, Hiroyuki Sanada

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 27 aprilie 2013 14:56
dezamagitor mandarinul
pacat de prezenta lui ben kinglsey....

Alex4Fun90 pe 27 aprilie 2013 17:37
A inceput extraordinar si s-a terminat jalnic
ylyutza pe 27 aprilie 2013 16:56
Nu am vazut Iron Man 3,dar am citit ca Ben Kingsley e foarte bun in rolul Mandarinului,sper ca cand o sa vad filmul sa nu fiu dezamagit.
TheJesus pe 27 aprilie 2013 17:34
Ai reusit sa faci o cacofonie,Bravo!
Chelbos pe 29 aprilie 2013 01:00
:)) adevarul e ca doar in limba romana exista astfel de prostii precum cacofonia. complicata rau limba asta
Alex4Fun90 pe 27 aprilie 2013 17:36
Ce tot insistati cu Mandarinul in persoana lui Ben ? Sa accentuati si mai mult dezamagirea ?
Alex4Fun90 pe 27 aprilie 2013 17:38
Michael Shannon sigur o sa fie cel bun antagonist din vara asta
avaloki pe 27 aprilie 2013 19:13
De ce mi s-a sters comentariul?!?
sergomanu pe 27 aprilie 2013 19:21
Mandarinul e un actor desavarsit...
cosmin_kedii pe 27 aprilie 2013 19:56
Ben Kingsley mi se pare un actor foarte stralucit
legolas05 pe 27 aprilie 2013 19:59
Din trailerele filmelor Benedict Cumberbatch mi se pare cel mai interesant si cel mai "rau",acuma sa vadem filmele
aavramescu23 pe 27 aprilie 2013 22:38
Pe Bunbe? Am vazut Iron man 3., Killian jucat de Guy Pearce e rolul negativ. Si joaca la fel de bine ca Robert Downey Jr. Ben Kingsley e de umplutura. Probabil va avea un rol mai consistent in 2015 in The avegers 2 cand gaseste inelele
Alex4Fun90 pe 28 aprilie 2013 14:12
Bine ca te ia gura pe dinainte pe tine ... Altii poate inca nu au vazut filmul
keops pe 28 aprilie 2013 00:07
Michael Shannon....
alex_il_fenomeno pe 28 aprilie 2013 11:16
Pe Ben Kingsley il astept in "Iron Man 3".
Miiku pe 25 mai 2013 17:23
Benedict a jucat foarte bine in Star Trek. :)
alex_il_fenomeno pe 2 iunie 2013 18:46
He he... ce surpriza am avut cu Mandarinul :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells