Equalizer, un personaj providenţial

de Cinemagia în 23 Iul 2018
The Equalizer 2 rulează în premieră pe marile noastre ecrane

La patru ani după primul film Equalizer, care a făcut deliciul fanilor din toată lumea, Denzel Washington ne așteaptă iar la cinema, într-un nou thriller de acțiune: „Equalizer 2”. „Cred că oamenilor le place legenda conform căreia un justiţiar de acest gen ar putea exista cu adevărat. McCall este un fel de înger întunecat - un înger care ar putea coborî din cer pentru a face dreptate celor năpăstuiţi şi pentru a-i pedepsi pe cei vinovaţi,” explică Antoine Fuqua, care face echipă cu Denzel Washington pentru a patra oară, după ce au conlucrat cu succes la filmele Training Day, The Magnificent Seven, şi primul film Equalizer. „El şi-a găsit un scop în viaţă, acela de a deveni un fel de braţ înarmat al justiţiei.  Până acum, el făcuse dreptate unor oameni oarecare.  Dar atunci când este ucis un apropiat al său, McCall ia calea răzbunării atât pentru prietenul ucis cât şi pentru sine”.

Din punctul de vedere al lui Denzel Washington, personajul lui, McCall, reuşeşte prin simplitate: „El se ascunde la vedere, este un om absolut obişnuit”, susţine actorul dublu-premiat cu Oscar. De data aceasta, el merge mai departe; îngerul răzbunării care a luptat pentru dreptatea unor oameni necunoscuţi, duce de data aceasta o luptă mai personală ca oricând. „Când îl cunoaştem pentru prima oară pe McCall, el încearcă să-i ajute pe cei care nu se pot apăra singuri, dar de data aceasta, lupta devine personală”.

Ceea ce este remarcabil la The Equalizer 2 este faptul că e prima serie în care joacă Denzel Washington. „Lucrez în branşă de patruzeci de ani, dar n-am făcut niciodată un rol de două ori”, spune el. „Plăcerea mea e să fac ceva inedit. Când a venit vorba despre acest nou scenariu, s-a conturat o relaţie a lui McCall cu Susan, personajul interpretat de Melissa Leo şi cu Miles, băiatul interpretat de Ashton Sanders. Acest film ne vorbeşte despre o experienţă personală a lui McCall întrucât sunt afectate persoane pe care el le-a acceptat în viaţa lui. În trecut el nu avea nicio legătură personală, dar acum, când s-a apropiat de aceşti oameni, această lovitură a fost cu atât mai grea”.

Pentru Fuqua şi producătorii filmului, faptul că McCall devine implicat personal în această luptă constituie forţa motrice a acţiunii. „La primul film, nu m-a mirat faptul că oamenii veneau să-l vadă pe Denzel, ci faptul că ei au reacţionat la ideea de justiţie mai mult ca la orice,” susţine Fuqua. “Cred că oamenii nu se simt complet stăpâni pe vieţile lor şi ar dori să le vină şi lor în ajutor un personaj providenţial, ca şi McCall, care să-i pună măcar pe calea cea bună, dacă nu va putea să le rezolve toate problemele.”

În The Equalizer 2, aflăm multe dintre secretele lui McCall - aflăm despre abilităţile sale, despre pregătirea pe care o are, despre soţia sa şi relaţia cu Susan Plummer. „McCall se luptă încă cu trecutul său, cu traumele pe care le-a trăit, moartea soţiei şi ceea ce ajunsese el după moartea acesteia,” susţine Fuqua.

Exploreaza subiecte similare:

The Equalizer 2, Denzel Washington, Melissa Leo, Antoine Fuqua

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells