Emoji Movie, umanizarea lumii secrete din interiorul telefonului nostru

de Gloria Sauciuc în 9 Aug 2017
Versiunea „light” a unei animații mult mai profunde, Inside Out, are cu ce să ne distreze

Sony Pictures Animation ne conduce, din 11 august, în lumea secretă din interiorul telefonului nostru, „umanizând” emoticon-uri și făcându-i pe copiii între 5 și 12 ani sau pe adulții atehnici să-și apropie un univers de care se „lovesc” pretutindeni, dar pe care nu îl înțeleg pe deplin.

Emoji Movie creează o lume în miniatură în spatele câtorva aplicații pe care le folosim des, lume pe care o descoperim prin prisma eroilor filmului -  Gene, un emoticon care poate afişa multiple expresii, Hi-5 - cel mai bun şi mai îndemânatec prieten al său - şi Jailbreak, cea mai bună spărgătoare de coduri.  Emoji Movie creează această lume în miniatură, având timp și pentru emoții, și pentru poante, și pentru câte o ironie (în cubul aplicației Facebook, eroii noștri se întreabă cum de toată lumea vorbește aici doar despre sine...) și pentru o poveste despre maturizare.

Ceea ce părea pe parcurs a fi o defecțiune, și anume faptul că poate afișa mai multe expresii, făcându-l pe Gene total diferit de toate celelalte emoticonuri, se dovedește pe parcurs a fi de mare folos. Așadar Gene devine fericit cu ceea ce este, nu mai vrea să fie „reparat”. El îşi dă seama că, de fapt, nu este „defect”, transformând ceea ce părea inițial un dezavantaj, a fi diferit de ceilalți, într-un mare atu.

Simultan evoluează, mult mai schematic, și povestea din lumea oamenilor, unde Alex, un băiețel timid, are probleme de adaptare la școală. Când Alex îşi adună curajul să comunice pe messenger cu o fată pe care o place, Gene creează telefonului o „avarie”, dând bătăi de cap lui Alex, care începe să considere că singura soluţie este aceea de a şterge tot ceea ce are în telefon, făcând ca lumea lui Gene să dispară pentru totdeauna.

Emoji Filmul îi învață pe micii spectatori despre existența „măștilor”. Indiferent de dispoziţia proprie, emoticon-urile trebuie să afișeze „în lume” o mască. Zâmbăreața trebuie întotdeauna să zâmbească, chiar dacă îi vine să explodeze de furie, de exemplu. Iată un subiect pe care părinții îl pot aprofunda cu cei mici, după vizionarea filmului.

Emoji Movie este versiunea „light” a unei animații mult mai profunde, Inside Out. Cu toate acestea, are cu ce să ne distreze, atât părinții cât și copiii putând găsi câte ceva atractiv la această producție.

Exploreaza subiecte similare:

The Emoji Movie 3D, Inside Out

Alte știri din cinema

Henry Cavill va fi din nou Superman

Actorul britanic negociază întoarcerea la rolul care l-a transformat în star

Alien și The Thing se întâlnesc în horror-ul SF rusesc Sputnik. Iată trailerul!

Filmul o urmărește pe Tatyana Klimova (Oksana Akinshina), o doctoriță care încearcă să salveze viața unui pacient întors din spațiu

Horror-ul cu buget redus The Wretched este filmul nr. 1 al Americii pe timp de pandemie

Filmul cu evenimente supranaturale a fost difuzat în 45 de cinematografe drive-in din America weekendul acesta

Charlize Theron, în fruntea unui grup de nemuritori în trailerul The Old Guard

„De-a lungul istoriei, noi am protejat această lume, luptând din umbră”, spune personajul lui Theron

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells