Emily Watson, miniseria HBO Cernobîl: „ joc un personaj care spune adevărul atunci când e interzis să faci asta”

de Cinemagia în 14 Mai 2019
Pe 26 aprilie 1986, în centrala nucleară Cernobîl din Ucraina, Uniunea Sovietică, a avut loc o explozie masivă care a eliberat material radioactiv de-a lungul Belarusiei, Rusiei și Ucrainei, ajungând până la țările scandinave și din Europa de Vest

Cernobîl, noua miniserie din cinci părți, co-producție HBO/SKY, este disponibilă pe HBO și HBO GO. Miniseria spune povestea dramatică a accidentului nuclear din 1986, una din cele mai groaznice catastrofe create de om din istorie, și a oamenilor curajoși care au făcut sacrificii incredibile pentru a salva Europa de un dezastru de neimaginat. Emily Watson este Ulana Khomyuk, o fiziciană hotărâtă să elucideze misterul care a condus către dezastrul de la Cernobîl. Miniseria a fost filmată în Vilnius, Lituania. Prima partea a miniseriei este disponibilă aici.

Iată un interviu cu actrița, pus la dispoziția cititorilor Cinemagia de către HBO România.

Cine este personajul pe care îl joci în această tragedie?

Emily Watson: Ulana Khomyuk - personaj rezultat din contopirea mai multor oameni de știință care au existat în realitate. Ea lucrează la Institutul de Energie Nucleară din Belarus, deci e departe, dar se pornesc alarmele și realizează de unde vin radiațiile. E foarte deșteaptă și determinată și realizează că modul în care se încearcă stingerea incendiului ar putea provoca o a doua explozie. Pleacă cu mașina la Cernobâl, îi convinge, și devine un membru de încredere al echipei. Personajul lui Jared Harris îi cere să afle de unde a început totul. Lucrurile iau o turnură periculoasă când Ulana începe să dea peste materiale cenzurate și realizează că au existat erori încă din faza de design.

Craig Mazin, scenaristul, a spus că a scris rolul cu tine în gând...

Emily Watson: Ceea ce mă flatează! Cred că e unul dintre mulții oameni păcăliți de aerul meu de persoană inteligentă. (râde) Dar a fost o provocare plăcută să joc un personaj care, într-o societate ca aceea, renunță să fie precaută și spune adevărul atunci când e interzis să faci asta. Cred că ceea ce a scris Craig e foarte credibil și puternic.

Ai făcut ceva cercetări despre subiect?

Emily Watson: Am citit istoria Belarusului și am realizat că, probabil, era cel mai periculos loc în care să trăiești în secolul XX. Unul dintre filmele pe care Johan Renck a insistat să le vedem a fost „Come and See” - un film rusesc din anii ’80 despre un sat din Belarus în care intră naziștii. Ce fac acolo e de-a dreptul devastator. Personajul meu ar fi fost doar un copil, dar ar fi crescut, automat, în traumă și dezumanizare. Ca să supraviețuiești, trebuie să fii foarte puternic..

Cum a fost colaborarea cu Jared Harris și Stellan Skarsgard?

Emily Watson: Am lucrat cu Stellan la „Breaking Waves”, filmul meu de debut, și a fost o experiență profundă. Mi-a dat sfaturi extrem de valoroase care au rămas cu mine de-a lungul carierei. Primele noastre duble împreună au fost stranii din pricina acestei prime colaborări, dar apoi ne-am simțit ca niște vechi prieteni. Cu Jared m-am înțeles din prima. Am coborât într-o dimineață în holul hotelului - și el era deja acolo - trebuia să repetăm și, în loc de asta, ne-am pus pe râs și am întârziat. Altfel, e foarte ambițios și foarte dur cu sine însuși.

Cum a fost colaborarea cu Johan Renck?

Emily Watson: E foarte scandinav, ceea ce e grozav. Are resurse nelimitate de energie, e mereu disponibil, mereu pozitiv, și foarte sigur pe el apropo de ce își dorește. Își asumă riscuri și face lucrurile într-un mod interesant, dar nu se complică. De multe ori am terminat mai devreme pentru că știa exact ce vrea să facem. Fiecare zi a fost distractivă.

Mai are Cernobâlul relevanță azi, sau e doar parte a istoriei?

Emily Watson: Este vorba despre acceptarea adevărului și despre ce este energia nucleară și cum o controlăm. Sunt subiecte de mare importanță, foarte relevante și actuale. Cred că este o producție foarte necesară.

Exploreaza subiecte similare:

Chernobyl

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 15 mai 2019 10:50
Serialul este cel mai bun pe acest subiect deoarece relevă cum au decurs lucrurile legate de acest accident, dar tot are un mare punct negativ: în ciuda tuturor dezvăluirilor despre accidentul nenorocit din 19986, realizatorii tot au omis ceva extrem de important/relevant și anume organizarea de către autoritatile comuniste de atunci (la ordinul direct al lui Gorbaciov) a unei parade pe strazile orasului Cernobîl pentru a liniști populatia că nu era niciun pericol; abia a doua zi s-a decis mutarea tuturor.
Doamne, cit de nemernici pot fi rușii, nu dau doi bani pe vietile oamenilor si nu s-a schimbat nimic!!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells