« Înapoi la pagina festivalului

Emily Browning: "... pentru Sucker Punch m-am antrenat după programul trupelor Navy Seals"

de Gloria Sauciuc in 14 Mai 2011
Emily Browning: "... pentru Sucker Punch m-am antrenat după programul trupelor Navy Seals"

Fosta Baby Doll, actriţa Emily Browning, a povestit publicaţiei Cinemagia cum s-a antrenat pentru solicitantul rol din Sucker Punch, la Cannes, într-un club la malul mării, numit - nu veţi crede - Cheri Cheri Beach (parcă apelativul unui nou personaj din Sucker Punch). Lângă masa unde a avut loc interviul trona, pe un pat, un leu împăiat. Bizareria locului nu se oprea aici - o sanie era pusă pe digul de nisip ce despărţea malul mării de club. Mia Wasikowska şi fiul lui Dennis Hopper se plimbau şi ei prin cadru, probabil în pauzele dintre şedinţele foto şi interviuri.

Emily Browning se află la Festivalul de Film de la Cannes pentru a-şi promova cel mai recent film, Sleeping Beauty, selecţionat în principala secţiune competiţională a festivalului, un portret erotizat al unei Frumoase a secolului XXI, care luptă împotriva exploatării într-un mod pervers, afişând o rebeliune tăcută şi controlată, şi totuşi cu totul diferit faţă de ce văzuserăm în Sucker Punch. Orice s-ar spune, trebuie să recunoaştem că actriţa trăieşte periculos, în Sucker Punch fiind necesar să facă faţă unor scene de acţiune de mare dificultate, iar în Sleeping Beauty având apariţii cu nuditate frontală - perosnajul ei, Lucy, lucrează într-un club unde parte din job este să se lase sedată şi, pe timpul unei nopţi, să stea goală într-o cameră. Ce nu ştie fata adormită este că în această cameră intră în fiecare noapte un alt client al clubului, de fiecare dată un bărbat în vârstă, care se hrăneşte cu frumuseţea şi tinereţea fetei. Iată, în continuare, interviul acordat de Emily Browning cititorilor Cinemagia.

Despre cum s-a antrenat pentru Sucker Punch:
"Am făcut un antrenament serios timp de trei luni, şase ore pe zi, cinci zile pe săptămână, exersând cu maeştri de arte marţiale tehnici de box, capoeira, kickboxing, scrimă, apoi la sfârşit am exersat după programul trupelor Navy Seals. Înainte de antrenament mergeam o oră la sală, aşadar a fost un antrenament intens. Însă mi-a creat o dispoziţie bună, aveam energie, n-aş fi avut odihnă dacă nu mă antrenam. A fost grozav, a fost ceva pozitiv. Imediat după Sucker Punch au început filmările la Sleeping Beauty. Am fost într-o formă mult mai bună şi mai relaxată pentru filmul Juliei Leigh.

Navy Seals sunt trupe speciale de asalt, care ţin de marina americană. Sunt trupe de elită, intervin în situaţiile foarte critice - luări de ostateci americani în diverse ţări sau în alte operaţiuni speciale (inclusiv de tipul capturării unor terorişti de talia lui Osama bin Laden). 


Care ar fi mesajul în Sleeping Beauty?
Chestia asta 'Care e mesajul' vine de la Hollywood, spune de fapt care e morala filmului şi nu are legătură cu genul de film pe care încercăm să îl facem. Îmi place ideea de a face un film doar pentru artă, pentru a stârni discuţii, dar nu pentru a transmite un mesaj. Pot spune lucrurile pe care le cred despre film, dar nu cred că e cazul să căutăm o morală în poveste. E un portret al acestei fete. Lucy are o "pasivitate radicală". O conştiinţă a faptului că în lume oamenii sunt exploataţi. Şi ea luptă, într-un mod pervers, împotriva exploatării prin "energia întunecată a celor tineri", un mod autodistructiv, nihilistic, de a lăsa să ţi se întâmple lucruri rele, de a lăsa pe alţii să te controleze. Atunci când cel mai bun prieten al lui Lucy moare, îi moare şi ultima relaţie autentică, şi ultima legătură cu realitatea. Atunci îi alunecă ultimul deget de pe stâncă şi cade în întuneric. Tot restul filmului este despre cum încearcă să iasă din nou la suprafaţă. Asta e ceea ce văd şi e un contrast interesant între tânăra asta plină de viaţă, viaţă pe care o aruncă pe fereastră, şi bătrânii care vor, dimpotrivă, să se impregneze de tinereţea ei.

Există asemenea cluburi în realitate?
Unul dintre actori, bărbatul nr. 2, susţine că a văzut înregistrări cu fete şi bărbaţi care intrau şi ieşeau din camerele în care acestea dormeau. Dar am convenit cu Julie [Leigh, regizoarea] să nu văd aceste materiale, nu am vrut să aflu ce se întâmplă în această lume pentru că nici personajul meu nu ştie de fapt.
 
Cum a fost să joci sub regia lui Julie Leigh?
Reuşeşte să vadă lucrurile dintr-o perspectivă feminină, şi asta mă face să mă simt mult mai confortabil, mai ales în scenele de nuditate. Şi filmul, dacă nu ar fi fost făcut de către o femeie, mi s-ar fi părut mult mai pervers. Este mai 'political correct'că l-a făcut o femeie. Şi e mai sigur pentru mine. Însă nu văd nimic sexist în acest film, faţă de Sucker Punch.
   
Părinţii tăi sunt artişti..
Doamne, nu! Mama mea are o cafenea, tatăl meu este inginer de sistem. Însă e pasionat de muzică şi film, iar mama dintotdeauna a pictat. Însă nu îşi câştigă banii din asta.


Am înţeles că ai dorit să fii designer. Mai eşti interesată de modă?
Da, mai ales că bona mea a fost croitoreasă. Eu desenam rochiile, alegeam împreună materialul şi ea mi le croia, şi poate asta m-ar fi inspirat să devin designer de modă. Dar cariera din film m-a dus pe un alt drum şi, din fericire, sunt un observator al acestei lumi. Nu ştiu dacă aş avea curajul să fiu un designer. Ar fi totuşi frumos să fac parte din ambele lumi. Mi-ar plăcea să fac design, dar nu ştiu dacă aş vrea să am numele pus pe vreo colecţie, spune Browning, îmbrăcată într-o rochie Luis Vuitton albă.

cu sprijinul

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ChristianCage00 pe 14 mai 2011 17:42
O actrita foarte buna. Acum cativa ani spuneam ca va ajunge sus, se pare ca e pe drum. A inceput cu "Ghost Ship" si a urcat enorm.
nicolas84 pe 14 mai 2011 20:31
Navy seals ca Navy seals...dar filmul tot de rahatozaur a fost
legolas05 pe 14 mai 2011 20:32
mia placut cum a jucat in Sucker Punch
anna.n pe 15 mai 2011 12:04
inseamna ca ia in serios ceea ce face si nu are nevoie de f multe dubluri in filme pt ca ce a invatat pt acest film o sa-i fie de folos si in viitor
legiune pe 15 mai 2011 21:53
vand ca este lume care crede mincinile din interviuri, TREZITIVA
Asa ca idee sunt putini printre bravi soldati roamani care ar face fata unui asemenea sistem de antrenament.
Off cata prostie

Sorin87 pe 16 mai 2011 09:00
acum poate sa bata pe oricine :-)))) joaca bine Emily Browning
alex_il_fenomeno pe 16 mai 2011 18:55
de apreciat faptul ca a facut fata antrenamentelor care sunt foarte grele si pentru un barbat !
legiune pe 17 mai 2011 18:02
@alex_il_fenomeno chiar crezi toate declaratiile si interviurile create pentru presa?
Sincer noi nu putem crede ca macar a avut un regim de antrenament asemanator cu cel declarat.
Nu negam meritele actritei, ci doar declaratiile facute cu acordul producatorilor.

Champion pe 1 aprilie 2012 08:26
...ati inteles ce se intimpla ,interesant articol, o spune cine cineva mai pregatit ca mine .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells