Email-uri provenind din cercul de apropiaţi ai lui Johnny Depp, făcute publice, pe fondul confruntărilor legale

de Gloria Sauciuc în 21 Iun 2017
Actorul i-a dat în judecată pe Joel Mandel și pe The Management Group (TMG) în ianuarie, pentru neglijentă şi frauduloasă administrare a banilor săi

Foştii managerii de afaceri ai lui Johnny Depp se luptă să dovedească faptul că actorul era informat despre starea proastă a finanțelor sale – și au făcut publice e-mailurile despre care ei spun că le dovedesc afirmaţiile, scrie The Hollywood Reporter.

Actorul i-a dat în judecată pe Joel Mandel și pe The Management Group (TMG) în ianuarie, pentru neglijentă şi frauduloasă administrare a banilor săi, susținând că firma l-a pus la plata inutilă a 8 milioane de dolari, ce însumează penalizări și taxe ce puteau fi evitate, dacă lucrurile erau mai bine manageriate. De asemenea, firma a împrumutat fără permisiune - susţine Depp - 10 milioane de dolari din banii lui unor terţe părţi apropiate lui. În plus, firma a obținut un împrumut de 12,5 milioane de dolari garantând cu banii lui şi nu a reușit să ramburseze un împrumut de 5 milioane de dolari pe care l-a făcut fără știrea lui. Mandel a contracarat, susținând că Depp era conștient de situație – la fel și vechiul său impresar, Tracey Jacobs, și avocatul, Jake Bloom, precum și sora lui, Christi Dembrowski.

Echipa juridică a lui Depp a depus o moțiune pentru a anula citațiile adresate lui Jacobs și Bloom pentru comunicările privind finanțele actorului, argumentând că acestea sunt în afara graniţelor ţării.

TMG declară că Mandel, Bloom, Jacobs și Dembrowski au acţionat în tandem pentru a-i proteja interesele financiare și de afaceri ale lui Depp.

„Fiecare membru al echipei a avut numeroase comunicări individuale cu Depp și unul cu celălalt, care, luate împreună, vor dovedi în mod copleșitor că Depp a fost întotdeauna pe deplin informat cu privire la problemele sale financiare și, bineînțeles, știa mereu că împrumuta bani pentru a-şi permite stilul său de viață extravagant”, scrie avocatul Suann MacIsaac într-o declaraţie în instanţă, făcută luni.

În privinţa lui Dembrowski, MacIsaac spune că este absurd ca Depp să încerce să limiteze descoperirea mesajelor acesteia. Într-un e-mail, Dembrowski se descrie pe sine ca un „centru informațional unic” al lui Depp, instruind un angajat TMG ca toate documentele trimise lui Depp la semnat să treacă mai întâi pe la ea. Pe lâng acel e-mail, cererea TMG include multe altele despre care spun că dovedesc că actorul a fost informat prin sora lui.

Într-un e-mail trimis lui Dembroski pe 25 ianuarie 2010, Mandel scrie: „Suntem excedentari cu aproape 4.000.000 de dolari” și cere surorii lui Depp să-l facă să semneze documentele pentru un împrumut de 6 milioane de dolari. Ea răspunde, „voiam să ţi le aduc în după-amiaza asta... nu vă faceți griji!”

Un schimb de mesaje din 2014 între Dembrowski și Mandel abordează împrumutul garantat cu sumele provenind din profitul de la cinci dintre filmele lui Depp. Actorul susţine că acel împrumut a fost făcut fără știrea lui.

„Am nevoie de ajutorul dvs. în această săptămână pentru a-l coordona pe J să semneze scrisoarea de intenție privind acest nou împrumut”, scrie Mandel în e-mail. „Mai mult, este esențial pentru noi ca J să înțeleagă ce semnează și, fie acum, fie foarte curând, cum îl va împiedica acest împrumut să avanseze”.

Dembrowski răspunde că „Nu înțeleg cum îl va împiedica să avanseze”.

Mandel spune că ar fi încântat să-i dea o explicație mai lungă, dar, pe scurt: „După cum ştiți, garantăm cu profiturile primare ale filmelor Disney. Aceşti bani vor fi ceruţi ca să acopere împrumutul și nu vor fi disponibili pentru noi pentru câţiva ani (probabil în următorii 4-5 ani), care reprezintă o sursă importantă a veniturilor noastre şi ne-au susţinut în perioadele dintre noi proiecte. Fără acces la aceşti bani, vor fi necesare reduceri şi mai mari ale cheltuielilor”.

TMG argumentează că dovezile care susțin că rolul lui Dembrowski ca agent autorizat este esenţial, pentru că deseori „Depp nu era disponibil sau nu dorea să vorbească cu Mandel cu privire la finanțele sale”.

Este inclus doar un singur schimb de mesaje între Depp și Mandel. Este despre nevoia actorului de a „o lua uşor” cu cheltuirea celor 75 de milioane de dolari, provenind de la „Turistul”, al patrulea film „Piraţii din Caraibe” și „Umbre întunecate”.

TMG declară că dovezile vor submina afirmația lui Depp  că firma a ascuns de el starea finanțelor sale.

„TMG a făcut tot ce-i stă în putință pentru ca Depp și toți consilierii lui apropiați să fie pe deplin conștienți de situația financiară a lui Depp”, scrie MacIsaac. „Dacă TMG ar fi încercat să ascundă lui Depp situaţia, n-ar fi încercat în repetate rânduri să-i informeze fostul avocat, pe Jake Bloom, și pe impresarul Tracey Jacobs în ceea ce privește situația".

Echipa juridică a lui Depp nu a comentat cererea depusă de TMG.

 

Exploreaza subiecte similare:

Johnny Depp, The Tourist, Dark Shadows, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Alte știri din cinema

Coco, emoţionant până la lacrimi

Animaţia Pixar, ce se lansează astăzi în cinematografele noastre, este o aventură vibrantă, amuzantă, despre familie, unitate şi înţelegere

Comedia Mame bune şi nebune 2, o nouă perspectiva asupra Crăciunului

„Intenţia este aceea de a dărâma o parte din normele prin care ne torturăm spunându-ne că nu suntem mame suficient de bune”, spune producătoarea filmului

Policierul Les Petits Meurtres d’Agatha Christie, la TV5Monde

Noua serie va avea patru episoade și va fi difuzată în fiecare vineri, de la ora 22:00

S-a stins vulcanul Stela Popescu

A devenit o prezenţă indispensabilă în serile de voie-bună pe care ni le dăruia săptămânal televiziunea, strecurate abil şi curajos prin potopul de emisiuni „pe linie”, la începutul anilor 1970

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells