Elliot Page, „îngrozit” de legea din Texas după care asistența medicală dată tinerilor transsexuali e abuz

de Marina Florea în 28 Feb 2022
„Tinerii transsexuali merită afirmarea genului dorit și șansa de a trăi cu sinele lor autentic”

Elliot Page (fost Ellen Page) se declară „îngrozit” de o declarație a oficialilor din Texas conform căreia asistența medicală acordată tinerilor transsexuali este o formă de abuz al minorilor, notează nbcnews.com.

Actorul care a jucat în Juno a făcut declarația după ce Procurorul general din Texas, anume Ken Paxton, a spus că terapia hormonală, blocatorii de pubertate și alte metode medicale destinate tinerilor transsexuali sunt forme de abuz sexual.

„Nu ne îndoim că aceste proceduri sunt abuzuri conform legii din Texas, și că trebuie oprite”, relata oficialul într-o declarație preluată de presă. „Departamentul (de protecție socială) are o răspundere și trebuie să acționeze în consecință. Voi face tot ceea ce pot să
îi protejez pe tinerii din Texas de cei care încearcă să profite făcându-le rău”. Paxton a adăugat pe Twitter că procedurile de schimbare de sex pentru copii „sunt monstruoase și tragice”.

Vederile lui au fost susținute de către guvernatorul Greg Abbott, care a cerut ca agențiile guvernamentale să realizeze „investigații prompte și complete” pentru eventuale asemenea proceduri în rândul tinerilor. A mai susținut că profesioniștii din domeniul sănătății din Statele Unite trebuie să anunțe asemenea cazuri și că legea prevede „pedepse penale pentru tăinuirea acestor abuzuri...”

„Sunt îngrozit de aceste declarații periculoase și inumane din partea guvernatorului și procurorul general din Texas”, a contracarat Elliot Page, intervievat de Variety. „Tineretul transsexual merită afirmarea genului dorit și șansa de a trăi cu sinele lor autentic, fără frică, fără opresiune. Sunt cu gândul lângă tinerii transsexuali și familiile lor... ”

Actrița Gabrielle Union, care are o fiică transsexual, a susținut pe pagina de Twitter ca urmăritorii ei să se opună, la rândul lor, demersului lui Abbott și Paxton. „Aceștia suntem noi”, a scris Union. „Am trecut de mult dincolo de primejdioși, sau groaznici. Cine mai e cu noi?”

foto Elliot Page în The Umbrella Academy

Exploreaza subiecte similare:

Elliot Page

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells