Ellen Page, despre serialul Netflix The Umbrella Academy: "Fiecare personaj se confruntă cu o traumă"

de Ştefan Dobroiu în 17 Feb 2019
Iată ce crede Ellen Page despre actorie, dar şi desppre rolul ei din noul hit Netflix

The Umbrella Academy, cu siguranţă cel mai atractiv titlu Netflix al lunii februarie, şi-a lansat vineri primul sezon de zece episoade. Cronicile nu sunt unanim laudative, dar publicul cu siguranţă a apreciat tonul ireverenţios şi scenariul imprevizibil: în acest moment serialul are un rating de 8,6 pe imdb.com. Mai mult, ultimele cinci episoade ale sezonului au rating-uri între 9,2 şi 9,5, detaliu extrem de important, având în vedere că criticii nu avut acces la aceste episoade.

Citeşte aici cronica Cinemagia, publicată după vizionarea a şapte episoade.

Prin amabilitatea Netflix, Cinemagia a avut parte la Varşovia de o conversaţie de zece minute cu Ellen Page, fără îndoială cel mai cunoscut nume de pe afişul noului serial. Iată mai jos ce are actriţa de spus despre personajul pe care îl interpretează, dar şi despre miza serialului.

Citeşte aici despre cele zece titluri Netflix din februarie recomandate de Cinemagia.

Care crezi că sunt principalele atuuri ale serialului The Umbrella Academy?
Având în vedere că sunt actriţă, cred că cel mai mult mi-a plăcut profunzimea emoţională a scenariului şi cât de emoţionantă poate fi povestea, iar asta pentru mine face The Umbrella Academy foarte special. Îmi plac la nebunie tonul şi stilul, mi se par inedite, cool şi extrem de nefamiliare pentru genul filmelor cu supereroi. The Umbrella Academy este, de fapt, un cumul de genuri. Trebuie să spun că ceilalţi actori sunt extraordinari, interpretările lor sunt pur şi simplu fenomenale. În sfârşit, nu am cum să nu pomenesc de muzică, mi-a plăcut la nebunie.

Ţi-ai menţionat colegii şi aş vrea să te întreb despre personajele lor. Sunt puţine seriale în care interacţiunile între personaje sunt la fel de importante ca în The Umbrella Academy. Cum aţi lucrat la scenele de grup?
Înainte de începutul filmărilor am avut o mulţime de timp să repetăm şi să ne consultăm, ca să fim siguri că fiecare ştie ce are de făcut. În timpul fimărilor nu ai deloc timp să repeţi sau să vorbeşti pe îndelete despre o anumită scenă. De asta am profitat la maxim de perioada dinainte. Îţi poţi da seama că David (Castañeda - n.r.), care îl joacă pe Diego, sau Tom (Hopper - n.r.) au avut parte şi de pregătire fizică intensă. În ce priveşte lucrul în comun, ce pot să zic, oamenii ăia sunt pur şi simplu extraordinari, iar rolurile sunt de aşa natură încât creează o dinamică cu totul specială între actori. Au fost şi momente amuzante, am avut scene în care eu pur şi simplu nu mă puteam abţine din râs, Robert (Sheehan, pe care publicul din România îl cunoaşte mai ales datorită rolului său principal din Mortal Engines - n.r.) improvizează foarte mult şi este foarte amuzant. Şi Tom este foarte amuzant. Datorită lor, am râs o mulţime în timpul filmărilor.

O interpretezi pe Vanya, sora lipsită de puteri a supereroilor. Care sunt calităţile sau detaliile din trecutul ei care te-au făcut să apreciezi personajul?
Poate părea bizar, dar ce m-a atras la ea a fost în principal profunzimea suferinţei ei. Vanya a avut parte de o copilărie mai mult decât abuzivă, a fost tratată oribil de tatăl ei şi de fraţii ei. Se consideră lipsită de valoare. Nu are prieteni, e deprimată, anxioasă şi aşa mai departe. Am avut şi eu problemele mele cu depresia şi anxietatea, prin urmare m-am lăsat fascinată de Vanya şi am profitat să-i explorez sentimentele de-a lungul unui întreg sezon. Rolul oferă multe, ai cu ce lucra.

Consideri că Vanya ar putea fi un exemplu pentru tinerii sau adolescenţii în căutarea propriei voci?
Este o întrebare bună, dar cred că nu ai apucat să termini tot sezonul... (râde) Nu ştiu cât de mult îşi găseşte vocea Vanya. Acest lucru se întâmplă, dar într-un mod cu totul neaşteptat. Este, totuşi, o voce, mai ales pentru cineva care s-a confruntat cu sentimentul lipsei de importanţă şi atâtea alte probleme. Cred că în ce o priveşte pe Vanya, mai important este că descoperim ce înseamnă să fii afectat de asemenea traumă. Cred că toate personajele se confruntă cu o traumă, fiecare în felul său. Fiecare a avut o copilărie dificilă şi s-a confruntat cu diverse probleme, cum ar fi dependenţa de droguri sau de exemplu Allison şi situaţia ei familială. Sper că fanii serialului vor simţi o anumită camaraderie cu personajele şi le vor însoţi în călătoria lor.

Consideri că actoria e o superputere?
Nu... (râde). Cred că este doar o profesie. Este profesia mea. Din diverse motive, când eram mică eram fascinată de actorie şi am avut norocul să mă bucur de experienţe care m-au ajutat să învăţ, să mă maturizez şi, sper din tot sufletul, să devin mai bună. Dar nu, actoria este doar un meşteşug, mă bucur că acest meşteşug ocupă un loc central în viaţa mea.

Ce urmează pentru tine?
După The Umbrella Academy am apărut într-un alt serial Netflix pe nume Tales of the City, care se va lansa la sfârşitul primăverii sau la începutul verii. Şi mai am un proiect despre care nu pot spune nimic, nici măcar dacă este pentru cinema sau pentru TV.

Exploreaza subiecte similare:

Ellen Page, The Umbrella Academy

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
viorellll pe 20 februarie 2019 17:21
Am adormit la el, nu m-a prins

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells