Elevator la Festivalul European de Film Psihanalitic

10 Oct 2009
Elevator la Festivalul European de Film Psihanalitic

Festivalul European de Film Psihanalitic de la Londra, ediţia a 5-a, include în acest an o selecţie de filme din Europa Centrală şi de Est grupate sub titlul Screen Memories from Eastern Europe.

Institutul Cultural Român prezintă filmul Elevator, regizat de Gabriel Dorobanţu, după scenariul lui Gabriel Pintilei (Romania 2008, 85min).

Un băiat şi o fată vor să se izoleze de restul lumii pentru un timp şi ajung într-o fabrică dezafectată de la periferia oraşului. Dar aici cad în capcana propriei intenţii de a se rupe de oameni şi rămân blocaţi în liftul de marfă, care iniţial le păruse foarte potrivit pentru aventura lor.

Filmul a primit numeroase premii: "Premiul pentru montaj" din partea Uniunii Cineaştilor din România; "Tânăra speranţă" la gala GOPO 2009; "Audience Choice Award" (Best feature film made by adults about or for youth) la "Auburn Film Festival for Children and Youth"; "Fresh Generation Award" la "Fresh Film Fest", Karlovy Vary, Cehia; "Premiul pentru debut în filmul românesc" la "Transilvania International Film Festival" (secţiunea "Zilele filmului românesc"), Cluj-Napoca, România.

Festivalul European de Film Psihanalitic (29 octombrie - 1 noiembrie 2009) este organizat de Institutul de Psihanaliză.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells