Editura Minerva va prezinta cartea <i>Sabia Shannara</i> de Terry Brooks

17 Sep 2008
Editura Minerva va prezinta cartea <i>Sabia Shannara</i> de Terry Brooks

“Sabia lui Shannara” este punctul de plecare al Seriei Shannara si urmareste aparitia unui nou erou – Shea Ohmsford, jumatate om, jumatate elf, ultimul descendent al familiei Shannara – caruia i se incredinteaza o sarcina de maxima importanta.

Traind intr-un orasel pasnic, Shea nici nu isi imagineaza problemele care tulbura lumea din exterior. Viata lui linistita ia sfarsit in momentul in care gigantul Allanon il instiinteaza ca maleficul Lord Warlock, despre care toti stiau ca a murit, nu numai ca traieste, dar isi aduna fortele pentru a-si indeplini scopul de distrugere a lumii. Astfel, Shea trebuie sa plece intr-o calatorie fantastica si plina de aventuri, calatorie care are ca scop gasirea unicului mod in care Raul poate fi oprit, si anume cu magica Sabie din Shannara.

Terry Brooks este unul dintre demnii urmasi ai lui J.R.R. Tolkien (“Stapanul inelelor”) in domeniul epicului fantastic. Seria Shannara insumeaza nici mai mult nici mai putin de paisprezece romane de mare succes, devenite ulterior bestseller-uri. Punctele forte ale seriei cuprind o profunzime deosebita, personaje uimitor de reale si aventura la cote maxime.

Drepturile de ecranizare ale seriei Shannara au fost vandute companiei Warner Bros, care va lansa primul film in 2010. Regizorul este Mike Newell, cel care a regizat Harry Potter si pocalul de foc si Donnie Brasco.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ioana_amalia pe 7 martie 2011 15:28
O serie excelenta pt iubitorii de fictiune-aventura. Firul narativ mult mai fluid decat la Tolkien. O carte care te tine in suspans si nu-i poti da drumul. Imaginatie libera... fiinte supranaturale , lupta intre bine si rau cu ajutorul sabiei si magiei. Pacat ca nu se editeaza si restul din serie. Cu putin marketing ar merge ca "painea calda", pacat ca lumea nu stie de serie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells