E oficial. Se face și Matrix 4, cu Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss

de Cristina Grigore în 21 Aug 2019
Anunțul vine la 20 de ani de la debutul primului film Matrix

Studiourile Warner Bros. au confirmat producția unui al patrulea film din franciza Matrix, în care vor reveni în rolurile centrale Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss, iar Lana Wachowski va fi regizor și scenarist.

Suntem cât se poate de entuziasmați să ne întoarcem la Matrix cu Lana. Este un adevărat vizionar – un cineast creativ, unic – și ne bucurăm foarte mult că va imagina, regiza și produce acest nou capitol al francizei”, a spus Toby Emmerich, președintele Warner Bros. Picture Grup, compania ce va produce și distribui internațional pelicula, alături de Village Roadshow Pictures.

La scenariul filmului, despre care nu au mai fost oferite, deocamdată, alte detalii, vor mai colabora David Mitchell (Peep Show) și Aleksandar Hemon (Love Island). Potrivit Variety.com, filmările sunt programate să înceapă în prima parte a lui 2020.

Zvonuri legate de Matrix 4 circulă de mai bine de doi ani, însă pare că ceea ce a convins realizatorii să demareze producția a fost spectaculoasa revenire în atenția publicului a lui Reeves - a cărui popularitate a atins un nivel maxim anul acesta, grație ultimului său film din seria John Wick și a personajului său (căruia i-a împrumutat și vocea) din jocul video Cyberpunk 2077.

Primul film Matrix a fost lansat în 1999 (anul acesta se împlinesc, așadar, 20 de ani de la apariția lui). Împreună cu cele două sequel-uri – Matrix Reloaded și Matrix Revolutions - seria a obținut încasări internaționale de 1,6 miliarde de dolari.

Exploreaza subiecte similare:

Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Lana Wachowski, Toby Emmerich, "Peep Show", Love Island, John Wick, John Wick: Chapter 2, John Wick: Chapter 3 - Parabellum, The Matrix Revolutions, The Matrix Reloaded

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rob1cul pe 21 august 2019 20:16
"Lana Wachowski va fi regizor și scenarist."

Vezi ca ai gresit genurile, baiatul meu... cum se zice la Hollyweird. Regizorul si scenaristul s-a transformat in fetita. Ca de altfel si fracsu... Din "Wachowski brothers" au devenit "Wachowski sisters" :))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells