Dwayne Johnson cucerește box office-ul nord-american cu Rampage

de Cristina Grigore în 16 Apr 2018
A Quiet Place se află însă foarte aproape de cifrele încasate de aventura cu animale gigant

Ca adaptare a unui joc video, Rampage a reușit să întreacă la limită noul Tomb Raider pe RottenTomatoes.com și este chiar primul film de acest fel ce a ajuns la un scor de 50% la numărătoarea cronicilor pozitive. Și la box office a reușit cu foarte puțin să întreacă horror-ul lui John Krasinski, A Quiet Place.

Filmul lui Dwayne Johnson se află acum pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 34,5 milioane de dolari în acest sfârșit de săptămână, după informațiile obținute de BoxOfficeMojo.com.

A Quiet Place a trecut astfel pe locul doi în clasament, cu 32,6 milioane de dolari încasări, în vreme ce pe trei s-a instalat un nou horror, Truth or Dare (19 milioane de dolari încasări).

Filmul lui Steven Spielberg, Ready Player One, aflat pe locul patru, a obținut acum 11,2 milioane – succesul peliculei este evident din încasările internaționale; pelicula a strâns 474,8 milioane de dolari, la un buget de producție de 175 de milioane.

Locul cinci în topul american al încasărilor îi revine lui Blockers, comedia cu Leslie Mann și John Cena intrată recent și pe marile noastre ecrane.

Cu încasări totale de 148,6 milioane de dolari (în care o pondere mare o au încasările din afara Statelor Unite), Rampage a trecut deja pe plus – filmul a fost realizat cu 120 milioane de dolari.

Exploreaza subiecte similare:

Rampage, A Quiet Place, Truth or Dare, Blockers, Ready Player One, Tomb Raider, John Krasinski, Dwayne Johnson

Alte știri din cinema

Guardians of the Galaxy 3 a rămas fără regizor după dezvăluirea unor mesaje ofensatoare

James Gunn, care a stat la cârma primelor două filme din serie, a fost concediat de studiourile Disney

Poster plin de cranii pentru noul film Predator

Alături de noul poster (vezi galeria foto) a fost lansată şi o imagine clară cu teribilul extraterestru în nava ce îl transportă către Terra

Megaproducţia Netflix regizată de Michael Bay şi-a ales distribuţia

Starul peliculei - cea mai scumpă de până acum dintre producţiile companiei - este Ryan Reynolds (Deadpool)

Once Upon a Time in Hollywood, al lui Tarantino, se va lansa mai repede

Data anterioară marca aniversarea a 50 de ani de la uciderea actriţei Sharon Tate de către clanul Manson

Părerea ta

Spune-ţi părerea
camaleonii pe 16 aprilie 2018 12:05
Draga Cristina, Rampage este departe de a fi pe plus.
Nu toti banii pe care filmul ii genereaza ajung la studioul care a produs filmul. Altfel, din ce ar mai supravietui cinematografele?
Un calcul simplu arata asa: studioul care realizeaza filmul colecteaza 60% din banii incasati in SUA, 40% din banii incasati international (fara China), iar din China se incaseaza in jur de 25-30% - in functie de conventiile si intelegerile cu studioul respectiv.
Asadar, weekend-ul acesta Rampage a incasat 148,6 milioane global, dintre care: 34,5 in SUA, 58,6 international, si 55.4 in China.
Warner Bros. a colectat din SUA 60% din 34.5, insemnand - 20.7 milioane.
Din pietele internationale a colectat 40% din 58.6 insemnand - 23.4 milioane.
Iar din China, sa presupunem ca a strans 30% (varianta optimista) din cele 55.4 milioane - ducandu-ne la suma de 16.6.
Asadar, adunand toate sumele: 20.7 +23.4+16.6 = 60.7 milioane.
Departe rau de cele 120 necesare pentru a-si acoperi bugetul.
Plus, unde mai punem si cheltuielile de marketing...care niciodata nu sunt incluse in buget. Cred ca nu este deloc pe plus insa. Ar trebui sa incaseze minim 350 de milioane pentru a nu iesi pe minus. Daca vor dori si profit ar trebui sa depaseasca aceasta suma.

cavallioty pe 16 aprilie 2018 19:04
fix legat de acest aspect voiam sa scriu si eu,marketingul costa la anumite filme cat bugetul de productie daca nu chiar mai mult,si Ready Player One mai are pana iese pe plus
cavallioty pe 17 aprilie 2018 08:33
"with about $150 million more spent on global marketing costs, the film has thus far grossed more than its break-even amount of $440 million." se pare ca e pe plus in momentul asta conform wikipedia

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells