După popularul film Oh, Ramona, Bogdan Iancu este din nou actorul principal într-un film regizat de Cristina Jacob: The Perfect Escape

de Cinemagia în 16 Ian 2023
Pe 14 februarie apare la cinema comedia romantică The Perfect Escape, regizat de Cristina Jacob

Comedia romantică  The Perfect Escape, regizat de Cristina Jacob, cu Bogdan Iancu în rol principal, se lansează peste o lună pe marile noastre ecrane. Filmul prezintă opt personaje care pornesc în căutarea sensului, dar și asexului, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Cele patru cupluri din film evadează din infernul urban înspre regăsirea paradisului pierdut. Timp de trei nopți, într-o cabană izolată pe munte, au loc experiențe pline cu muzică bună, amor nebun și umor sănătos, pe ritmuri psihedelice, conform sinopsisului oficial.

Dintre personajele principale din film face parte și Bogdan Iancu, actorul care a mai colaborat cu regizoarea Cristina Jacob și la filmul Oh, Ramona. De această dată, în The Perfect Escape Bogdan joacă rolul lui Sebastian, un tânăr de 24 de ani care își dorește să devină cântăreț și care are o relație de iubire cu Laura, personaj interpretat de actrița Maeva Demurger, din Franța.

Despre noua colaborare cu regizoarea Cristina Jacob, actorul Bogdan Iancu spune: „Mă bucur enorm că fac parte din echipa The Perfect Escape. Ce se vede pe ecran, cât și ce s-a întâmplat în spatele camerelor, este un pas foarte important pentru producția cinematografică din România. Sunt recunoscător echipei, distribuției și nu în ultimul rând Cristinei Jacob. Suntem la a doua colaborare împreună și simt că prin acest film ne-am maturizat amândoi. Când am citit prima dată scenariul, nu știam ce să cred despre Sebastian. E genul de personaj care o poate lua în mai multe direcții și am avut nevoie de ghidaj, iar Cristina m-a ajutat incredibil de mult. Am învățat încă de la Oh, Ramona! să am încredere în viziunea și instinctele ei, iar ea a avut curajul să mă lase să improvizez și să mă simt liber în ceea ce fac”.

Procesul de selectare al actorilor n-a fost unul ușor și nici de scurtă durată pentru Cristina Jacob, mai ales că a avut loc online, la nivel mondial.

După o perioadă de cinci luni de selecție prin probe desfășurate online, pe Zoom, Cristina Jacob a reușit să aleagă actorii principali din The Perfect Escape din țări precum Italia, Franța, Anglia, Canada, SUA și România, aceasta declarând: „Procesul de casting a fost worldwide și mă temeam de cum vom putea realiza un chemistry test pe Zoom, și nu în prezența partenerilor. Dar, până la urmă, a fost chiar o variantă foarte bună, ținând cont că au dat proba direct prin intermediul ecranului, iar actorii selectați au trecut testul sticlei din prima. Am avut mii de probe cu actori din întreaga lume, dar i-am ales pe cei mai potriviți, iar printre ei se numără și Bogdan Iancu și Aggy K. Adams. Deși am colaborat deja la Oh, Ramona, au trecut și ei prin procesul de casting. Pentru că fiecare film este o provocare nouă”.

Cuplurile din film

Aggy K. Adams joacă rolul lui Frankie, o creatoare de conținut obsedată de internet și social media, care are o relație cu Alessa, interpretată de Laura Hamisultane. Alessa își dorește copil, iar Frankie vrea să mai experimenteze iubirea și totodată să cucerească internetul.

Un alt cuplu din film pus la încercare este cel format din Susanna și Scott. Căsătoriți de multă vreme, cei doi se iubesc, dar focul pasiunii dintre ei s-a stins. Susanna este jucată de actrița Giorgia Sinicorni din Italia, pe când Scott de actorul canadian Nigel Whitmey.

Lecțiile despre iubirea persistentă în timp vin de la cuplul Joel și Britta. Doi parteneri de vârsta a doua, care au reușit să treacă testul timpului și să păstreze intensitatea pasiunii în relație. Joel este interpretat de actorul englez Mark Holden, iar Britta de Stacy Thunes, actrița din Los Angeles.

Regizoarea Cristina Jacob adaugă despre perioada filmărilor: „Cea mai dificilă a fost partea în care actorii au sosit în România și au stat în carantină 14 zile, pentru că era în perioada de lockdown în toată lumea. Condițiile pentru repetiții și filmări au fost și ele drastice, cu măști timp de 12 ore pe zi. Miza are enormă: infectarea cu Covid a unui singur om ar fi oprit toată producția. Am angajat o echipa specializată și testam zilnic toată echipa, adică 140 de persoane. Deși acest lucru a ridicat costurile de producție cu jumătate de milion de euro, surpriza plăcută a fost că nimeni nu s-a îmbolnăvit. Am respectat cu toții regulile impuse timp de cinci luni, ne-am concentrat – zi după zi - să depășim fiecare obstacol și să ducem la bun sfârșit filmările”.

 

Exploreaza subiecte similare:

The Perfect Escape, Oh Ramona!, Cristina Jacob, Bogdan Iancu

Alte știri din cinema

Ramon: comedie absurdă sau fiasco narativ?

În ultimul film al lui Jesús del Cerro, Pavel Bartoș interpretează un țăran viticultor sărac cu duhul, dar bogat în peripeții

Cristina Jacob, despre noul ei film în engleză: „Bătăile inimii nu au nevoie de nicio traducere”

„Filmul acesta e pentru publicul din România, tot atât cât este pentru publicul de oriunde. Vorbim despre sentimente și relații în care ne regăsim cu toții”, mai spune regizoarea

Stranger Things, cel mai vizionat serial pe streaming în 2022

Spectatorii din Statele Unite au petrecut un echivalent a 19,4 milioane de ani pe platformele de streaming...

Pe fondul unui peisaj violent și plin de figuri periculoase, serialul polițist Marion, din 2 februarie

Povestea este bazată pe seria de 15 romane despre Comisarul Marion, semnată de Danielle Thiéry - una dintre primele femei din istoria poliției franceze care a devenit comisar, în 1976

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells