„Dunkirk”, de Christopher Nolan, din 21 iulie la cinema

de Cinemagia în 21 Iul 2017
Christopher Nolan a regizat „Dunkirk” după propriul său scenariu original

De la regizorul filmelor „Interstellar”, „Inception” şi „The Dark Knight”, Christopher Nolan, vine din 21 iulie, pe marile ecrane cu un action thriller de o magnitudine incredibilă, care îi aduce în rolurile principale pe: Tom Hardy, Cillian Murphy şi Kenneth Branagh.

Christopher Nolan a regizat „Dunkirk” după propriul său scenariu original, în timp ce pentru filmări a dezvoltat tehnica folosirii unui format de mari dimensiuni, utilizând o combinație unică de tehnologie IMAX® și peliculă de 65mm.

Cea mai recentă producție semnată de reputatul regizor Christopher Nolan, superproducția Dunkirk a fost urmărită marți seară, în avanpremieră, de presă și vedete în format IMAX la Cinema City din AFI Cotroceni. Camarazii de la Deutsches Freikorps au oferit invitaților un moment special și, respectând istoria și uniformă militară germană, i-au introdus în atmosferă poveștii construite de Nolan.

Printre prezente la evenimentul de lansare de la Cinema City s-au numărat: Ada Condeescu, Lora și Ionuț Ghenu, Matteo, Kamara și fiica lui, Mihai Chițu, Andrei Leonte, Irina Margareta Nistor și Laurențiu Ionescu (Trupa Simplu). Genialul regizor și-a demonstrat încă o data talentul și a montat pe marile ecrane o filă de istorie plină de emoție, tensiune, sensibilitate și realism. Dunkirk intră în cinematografele din toată țara din 21 iulie.
 
Acțiunea surprinde trupele britanice și ale aliaților înconjurate de inamici pe plajă franceză și forțate să facă față unui asalt aproape imposibil de rezistat. Dunkirk reunește o distribuție impresionantă din care fac parte actorii Tom Hardy („Mad Max: Drumul furiei”), Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy și debutantul Harry Styles (One Direction). Filmul este produs de Christopher Nolan și Emma Thomas, iar Jake Myers este producător executiv. 

„Dunkirk” este bazat pe evacuarea care, deși a avut loc în primele luni ale celui de-Al Doilea Război Mondial, a avut un impact direct asupra rezultatului războiului. Totuși Nolan a preferat să transforme acest moment istoric într-o peliculă captivantă: un thriller cu o acțiune epică, contra timp, în care miza nici că putea fi mai mare, decât să producă o dramă despre câmpul de război.

Povestea filmului surprinde trupele britanice şi ale aliaţilor înconjurate de inamici pe plaja franceză şi forţate să facă faţă unui asalt aproape imposibil de rezistat.

„Dunkirk”reuneşte o distribuţie impresionantă din care fac parte actorii Tom Hardy („Mad Max: Drumul furiei”), Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy şi debutantul Fionn Whitehead. Filmul este produs de Christopher Nolan şi Emma Thomas, iar Jake Myers este producător executiv.

Din echipa de creaţie cu care a lucrat Nolan fac parte: directorul de imagine Hoyte van Hoytema, scenograful Nathan Crowley, editorul Lee Smith, designerul de costume Jeffrey Kurland, iar Andrew Jackson este responsabil de efectele vizuale.

„Dunkirk” a fost filmat în Franţa, Olanda, Marea Britanie şi Los Angeles.

După ce a purtat publicul de pe străzile din Gotham, în lume infinită a viselor, până la cele mai îndepărtate colțuri ale spațiului, pentru prima dată, inovatorul regizor, scenarist şi producător propune un eveniment inspirat din viața reală, ale cărui ecouri au răsunat pe tot parcursul vieții acestuia: miracolul de la „Dunkirk”, care va putea fi vizionat de vineri, 21 iulie, pe marile ecrane din toată ţara, fiind disponibil şi în format IMAX.

Exploreaza subiecte similare:

Dunkirk

Alte știri din cinema

„Dumnezeu să ne ierte”, despre doi polițiști în căutarea unui monstru, din 27 octombrie

Inspectorii Velarde și Alfaro se confruntă pe neașteptate cu o serie de crime oribile. Primesc ordinul de a rezolva cazul cât mai repede și cât mai discret, dar acțiunile lor nu sunt chiar atât de diferite de cele ale criminalului

Michael Fassbender și Alicia Vikander s-au căsătorit

Interpretul lui David din Prometheus este acum soţul Avei din Ex Machina

Cum arată Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury

Bryan Singer, regizorul peliculei biografice, a postat o nouă imagine de la filmări

Serialul multi-premiat dr. Foster revine la Diva, cu al doilea sezon

Premiera sezonului 2 al serialului săptămânal Dr. Foster este joi, 2 noiembrie, la ora 21:00, pe canalul Diva. În fiecare joi la 21:00 va fi difuzat câte un episod

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback